Miskolc-verés Tóalmáson!
2021.03.02 | 23:00
Miskolc-verés Tóalmáson!

Meglepő eredményekkel van tele a tizenharmadik forduló a női másodosztályban! Parázs derbin tartotta otthon a Tóalmás a három pontot a Vénusz ellenében, behúzta a rangadóját a Mezei-Vill is, tovább növelve ezzel a távolságot köztük és a bátonyterenyeiek között. Tükörsima győzelmet aratott a Dévaványa, így továbbra is vezetik a Keleti csoportot. A Viadukt és az ELTE hétközi meccséről már beharangozónkban írtunk, a Dunaújváros Csepel elleni rangadógyőzelméről viszont nem! Három forduló után nyert újra a Kelen. Részletek itt!


Női futsal NBII 13. forduló

Keleti csoport

SK Tóalmás - Miskolci Vénusz 3-2 (1-0)
2021.02.28., Tóalmás, Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola
Vezette: Mákos - Fábián - Antal

SK Tóalmás: Rádi - Szabó B., Kiss, Márton, Képes
Csere: Antalicz, Stefkó, Lőrincz, Simon, Pálházi, Békés, Véglás
Edző: Németh László

Miskolci Vénusz: Putnoky - Gyarmathy, Visnyánszki, Kovács A., Szunyogh
Csere: Vámos, Váradi, Végh, Zékány, Varga E.
Edző: Volodymyr Kolok

Gólszerzők: Békés (14', 26'), Márton (26'), illetve Varga (29'), Végh (35')

Tetszetős akciókkal indult a találkozó, ami egyébként nagyon színvonalasnak ígérkezett, az NBI-ben is könnyedén megállta volna a helyét. Sokáig főként távoli lövésekkel veszélyeztettek a csapatok, de nem unatkoztak a hálóőrök. Erős löketeket küldtek kapura a játékosok, sokszor kellett akár bravúrral is hárítaniuk, főleg a Miskolc kapusának volt sok dolga az első félidő első felében. Ez a játékrész második felére megfordult, a vendégek lettek veszélyesebbek, sokszor a gólvonalról kellett mentenie a hazaiaknak, azonban a vezető találatot Békés szép bal lábas lövése után a Tóalmás szerezte meg. A második félidőben is folytatódott, ami az elsőben abbamaradt - a Miskolcnak volt több veszélyes helyzete, de újra a hazaiak szereztek gólt, sőt gólokat, így már hárommal vezettek. A mérkőzés utolsó tíz percére felébredt a Vénusz is, két szépen kidolgozott akcióból szereztek gólokat, ám az ébredés későinek bizonyult, behúzta a találkozót a Tóalmás.

Németh László, SK Tóalmás: - Sajnálhatjuk a sok kimaradt helyzetünket, és sajnos voltak periódusai a mérkőzésnek, mikor "eltévedtünk" a pályán. Három gólos előnyünknél volt lehetőségünk lezárni a mérkőzést, de ma az ellenfél kapujánál sok rossz döntést hoztunk. Ennek ellenére a mérkőzés nagy részében az történt a pályán amit mi akartunk, még ha ez a végeredményen nem is látszik.

A mérkőzésről készült miskolci összefoglalót itt megnézhetik:



MVFC Berettyóújfalu - Reklámpress-BTC 5-3 (5-2)
2021.02.28., Berettyóújfalu, Pálfy István Rendezvénycsarnok
Vezette: Szűcs - Vilmányi - Vasziliu

MVFC: Pozsgai M. - Erős, Lengyelné Abdai, Balogh E., Petrik
Csere: Nagy A., Kecskésné Füredi, Tóth A., Pozsgai K., Madzin, Hetrovics
Vezetőedző: Ugrai Csilla

Reklámpress-BTC: Varga L. - Molnár, Takács, Bali, Tóth F.
Csere: Baksa, Almási, Jakab
Edző: Tóth Zsolt

Gólszerzők: Erős (12'), Balogh E. (14', 19'), Petrik (15', 16'), illetve Pozsgai M. (öngól, 6'), Almási (11'), Molnár (35')

Sárga lap: Tóth A. (29'), Hetrovics (36'), illetve Jakab (5')

Piros lap: Almási (34')

A hazaiak szempontjából nem kezdődött valami rózsásan a találkozó, hiszen már a hatodik percben megszerezte a vezetést a Bátonyterenye Pozsgai Melinda öngólja után. Ezt Almási találatával tovább is tudták növelni, ám nem tartott olyan sokáig ez a vezetés, ahogy Tóth Zsolték ezt szerették volna. A Mezei-Vill lehengerlő teljesítménnyel öt perc alatt négy gólt szerzett, ezzel gyakorlatilag eldöntve a mérkőzést. A félidő vége előtt egy perccel még Balogh növelte a hazai előnyt, így 5-2-es eredménnyel vonultak a szünetre a csapatok. Nem tudjuk, milyen események történhettek a második félidőben, de két sárga lap, valamint egy női meccsen viszonylag ritkán látható piros lap is kiosztásra került. Öt perccel a mérkőzés végét jelző sípszó előtt Molnár Anett még betalált, ezzel tovább növelve előnyét a góllövőlistán, de már csak kozmetikázni tudott az eredményen a vendégek játékosa.


Dévaványai SE - Csorvási SK 10-0 (5-0)
2021.02.28., Gyoma, Varga Lajos Városi Sportcsarnok
Vezette: Krajcsovicz - Sechna - Korbely

Dévaványai SE: Szabó A. - Nagy Z., Balogh B., Furka, Kasznár
Csere: Takács, Molnár, Szabó T., Zeller, Bereczki, Tóth, Kovács
Vezetőedző: Tanács Zoltán

Csorvási SK: Kis K. - Zvolenszki, Sánta, Balikó, Farkas
Csere: Volent, Jávorka, Kis V., Hoffmann
Vezetőedző: Melich Viktor

Gólszerzők: Furka (2', 28'), Nagy Z. (7', 9'), Szabó T. (13', 23'), Tóth (17', 26'), Molnár (36', 38')

Hosszú hetek, hónapok óta szurkolunk a Csorvásnak, hogy megszerezze első pontját, pontjait, ez azonban az a találkozó volt, ahol erre a legkisebb esélyt sem hagyták meg nekik. Igazi erődemonstrációt tartott listavezetőhöz méltóan a Dévaványa, két szimmetrikus félidővel: mindkét játékrészben ötször találtak be vendégeiknek. Mindenféle gólt láthattunk, szép egyéni akciókat, kipasszolt védelmet, kontrát - hiába küzdöttek, próbáltak védekezni a csorvási lányok, sajnos semmi sem jött össze nekik. Ilyen győzelmet nem is lehet, és nem is kell megmagyarázni, megérdemelten első továbbra is a Dévaványa.
Érdekesség azonban, hogy úgy láttuk, többen is tudták a helyszínen, sok esetben maszk nélkül is buzdítani kedvenceiket. Reméljük, hogy hamarosan már mindenhol tömött lelátók szurkolnak majd női futsalosainknak. 

A mérkőzésről készült összefoglalót itt nézhetik meg:


Nyugati csoport

Viadukt SE Biatorbágy - ELTE-BEAC 4-2 (0-2)
Erről a találkozóról beharangozónkban már írtunk, ezt itt elolvashatják.

Atomerőmű SE - Kelen SC 3-5 (2-2)
2021.02.28., Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnoka
Vezette: Petrovics - Mihálovics - Kiss

ASE Paks: Kovács - Klézli, Fritz, Sajabó, Trapp
Csere: Marosi, Debreceni, Vass, Fejes, Ruff, Éberling, Maláti G., Boda
Vezetőedző: Horváth György

Kelen SC: Pavlik - Seres, Bognár, Mikó, Balovics
Csere: Scharek, Kádár, Papi, Drexler
Edző: Gendur Gábor

Gólszerzők: Fritz (8'), Trapp (17'), Sajabó (27'), illetve Bognár (1'), Mikó (12'), Balovics (23'), Kádár (26'), Seres (29')

Sárga lap: Debreceni (4')

Igazi rangadónak ígérkezett előzetesen ez a találkozó, a csapatok a pályán is megmutatták, hogy tényleg az. Már az első percben megszerezték a vezetést a vendégek, sokáig így is maradt, ám Fritz Fanny találatával kiegyenlített a paksi gárda. A Kelen új igazolása, Mikó Erika szerezte a következő gólt, amivel újra vezettek a zöld-fehérek, ám csak a 17. percig, amikor Trapp találata után újra döntetlen állt az eredményjelzőn, így is vonultak félidőre a csapatok. A második játékrészben a vendégek nyomtak jobban, látszott, hogy győzelemmel akarnak hazatérni. Először Balovics révén visszaszerezték a vezetést, majd Kádár találatával tovább tudták növelni azt. Erre az ASE részéről még volt válasz, Sajabó Boglárka szépített, ám két perccel később Seres góljával gyakorlatilag eldőlt a találkozó, illetve a három pont sorsa. Ezzel a Paks továbbra is az utolsó helyen áll, a Kelen pedig növelni tudta a két csapat közti pontkülönbséget.

Gendur Gábor, Kelen SC: - Gratulálok a hölgyeknek, megdolgoztak a győzelemért, nem volt könnyű, örülök, hogy haza tudtuk hozni a 3 pontot. Többször is mi szereztünk vezetést, de mindig visszajött ellenfelünk, nem nyugodhattunk meg a lefújásig. A létszám tökételes volt, a kapuba viszont ezúttal is mezőnyjátékosnak kellett állnia, de Pavlik Julcsi nagyon magabiztosan teljesített. 



Dunaújváros - Csepel UP SE 3-2 (1-0)
2021.02.28., Dunaújvárosi Sportcsarnok
Vezette: Nagy - Nagy II. - Deutschmann

Dunaújváros: Szabó Zs. - Somogyi, Sraj, Pasker, Szabó Al.
Csere: Gulyás, Szabó An., Szpisjákné, Vicai
Vezetőedző: Vígh György

Csepel UP SE: Káli - Horváth T., Nagy B., Kókai, Szűcs
Csere: Forgács (kapus), Pável, Tajti
Edző: Kincses Ernő

Gólszerzők: Szpisjákné (10'), Pasker (32'), Somogyi (35'), illetve Kókai (23', 39')

Sárga lap: Nagy B. (9')

A forduló rangadóját a Nyugati csoportban játszották, ez a találkozó ígérkezett a legszorosabbnak, parázs küzdelmet, szép megmozdulásokat láthattunk, bizonyítva, hogy igenis van létjogosultsága Magyarországon a női futsalnak. A meccs elején többet támadott a vendég Csepel, voltak kapura lövéseik, ám igazán komoly helyzetet nem dolgozott ki Kincses Ernő csapata. A vezetést azonban, ahogy az ilyenkor lenni szokott, a másik csapat szerezte meg: a Dunaújváros egy kontrát használt ki, és fejezett be nagyon szépen, Szpisják Dávidné volt a gólszerző. Több találat nem esett az első játékrészben.
A második félidőben is folytatódott az adok-kapok ami az elsőben abbamaradt, egymás után jöttek a veszélyes akciók, nem unatkozott egyik kapus se, szép védésekkel tartották meccsben csapataikat. A játékrész első találatát Kókai Krisztina szerezte, az akció kísértetiesen hasonlított arra, amiből a hazaiak korábban megszerezték a vezetést. Így még izgalmasabbá vált a találkozó, egyik csapat sem szeretett volna a döntetlennel megelégedni, ez jól látszott a játék képén.
A vezetést azonban újra a Dunaújváros szerezte meg, méghozzá egy potyát láthattunk, a gólszerző Pasker, bár látszatra inkább a vendégek kapusa volt, akiről a hálóba került a labda. Tovább növelhették előnyüket a hazaiak, Somogyi Dóra szerzett szép gólt az éles szög ellenére is. Egy perccel a találkozó vége előtt még szépíteni tudott Kókai, fejjel talált be a hazai kapuba. Ezzel otthon tartotta a három pontot a Dunaújváros, látható, hogy egyre szorosabb a küzdelem a Nyugati csoport élén is.

A mérkőzésről a Csepel összefoglalóját itt tekinthetik meg.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink