Zárul a hölgyeknél az alapszakasz!
2022.02.19 | 11:14
Zárul a hölgyeknél az alapszakasz!

A női élvonalban a 15., utolsó fordulóra kerül sor, ahol már csak az lesz a kérdés, hogy az alapszakasz-győztes DEAC ellenfele a Tolna vagy az Astra lesz a bajnoki elődöntőben. A lebonyolítás alapján az első a negyedikkel, míg a második a harmadikkal találkozik a rájátszásban, ahol az egyik fél két győzelméig tartanak a párharcok. Az is előfordulhat, hogy ugyan az a párosítás lesz a rájátszásban, mint a záróforduló.
Az ötödik és hatodik helyezett szintén két győztes meccsig küzd egymással, hogy eldöntsék, ki zár előrébb a tabellán.

 

Szombat:

DEAC – 2FBAU TOLNA-MÖZS
15:00 Debrecen, Egyetemi Sportaréna

Azzal, hogy az előző játéknapon Tolnán kikapott a Budaörs, eldőlt, hogy a Debrecené az alapszakasz-győzelem. Pontszámban még utolérhetné őket a Budaörs, de annyival jobb a gólkülönbségük, hogy nehéz elképzelni, hogy ezt a hátrányt le lehet dolgozni. A múlt heti rangadón szerzett három ponttal a Tolna beérte pontszámban az Astrat, de megelőzni nem tudta, mivel sokkal rosszabb a gólkülönbsége, így maradt a negyedik helyen. Ha a Reveland lányok nem szeretnének a bajnoki elődöntőben is a DEAC ellen játszani, több pontot kellene szerezniük Debrecenben, mint az Astra a Budaörs ellen. Erre azért kevés az esély, hiszen a címvédő ellen nem könnyű nyerni, és ez nem is sikerült Vámosiéknak, mint a két egymás elleni meccsen magabiztos egyetemi siker született. Ezúttal is a Quirikó-alakulat az esélyes, és amennyiben teljes kerettel állnak fel, meglepetés lenne, ha elmaradna a sikerük. Amennyiben otthon tartják a pontokat, vagy nyer az Astra, biztossá válik, hogy a rájátszást is a Tolna ellen kezdik meg hazai környezetben.

 

Vasárnap:

BUDAÖRS ENDO PLUS SERVICE – ASTRA-ACTIVTEK HFC-ÜLLŐ
14:15 Budaörs, Városi Sportcsarnok

A budaörsiek az előző fordulóban elpuskázták annak lehetőségét, hogy az élen zárják az alapszakaszt, így a második helyen fordulnak. A kérdés már csak az, hogy ki lesz az ellenfelük a folytatásban. Jelenleg a tabellára tekintve pont mostani riválisukkal találkoznának. Az Astra áll a harmadik helyen, és ha legalább annyi pontot szerez, mint a Tolna Debrecenben, akkor ez így is marad. Ha a Tolna kikap az egyetemistáktól, akkor ez a találkozó teljesen tétnélküli lesz. Az idei szezonban egy-egy győzelem a mérleg, ami az egymás elleni találkozókat illeti. Budaörsön simán nyertek a hazaiak, de az Astra Üllőn vissza tudott vágni. Az esélyek természetesen a Korozmán-lányok mellett szólnak, de a vendégek egy jó napot kifogna megnehezítheti ellenfele dolgát, amiben akár a pontszerzés is benne lehet.

 

CSEPEL UTÁNPÓTLÁS SE – TFSE-BESTRONG
19:00 Gyál, Városi Sportcsarnok

Tét nélküli összecsapásra kerül sor vasárnap este, ahol a Csepel fogadja a sereghajtót. Nem rég találkozott a két csapat, pótolva az elmaradt bajnokit, ahol a Csepel győzelmével eldőlt, hogy biztosan ötödik helyen zárnak, míg az egyetemisták utolsók lesznek. Ami a vendégeket motiválhatja, hogy jó lenne elkerülni a vereséget, hogy legalább ne pont nélkül zárják az alapszakaszt. Erre van esély, de ehhez sokkal jobb helyzetkihasználásra lesz szükségük, mert a góllövéssel igazán hadilábon állnak. Egyébként a rájátszásban is találkoznak a felek majd, így ezzel az összecsapással még legalább háromszor megmérkőznek.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink