Újra az élen a Csepel, tartja pozícióját a Dévaványa
2021.03.23 | 11:00
Újra az élen a Csepel, tartja pozícióját a Dévaványa

Mindkét csoportban nagyon sűrű a mezőny, valamint a csapatok között sok múlik azon is, hogy kinek hány találkozója nincs még lejátszva, hiszen ez is sokat tud változtatni a tabella állásán. Keleten érdekes a dobogó alakulása, hiszen a Dévaványa továbbra is az élen van, ám szorosan követi a Tóalmás és a Mezei-Vill, akik kevesebb meccset játszottak még le. Nyugaton is hasonló a helyzet, a Csepel újra az élen, de a Máltai SE és az ELTE a nyomukban van.

Női futsal NBII, 15. forduló

Keleti csoport

SK Tóalmás - Dévaványai SE 4-2 (3-1)
2021.03.20., Tóalmás, Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Tornaterme
Vezette: Liebhardt - Szűcs - Szabados

SK Tóalmás: Rádi - Kiss N., Pálházi, Márton, Képes
Csere: Lőrincz, Varga-Volentér
Edző: Németh László

Dévaványai SE: Szűcs - Balogh B., Nagy Z., Furka, Kasznár
Csere: Szabó T., Zeller, Bereczki, Molnár K., Kovács K.
Vezetőedző: Tanács Zoltán

Gólszerzők: Márton (3', 14', 27'), Képes (20'), illetve Szabó T. (9', 24')

Óriási küzdelmet hozott a két csapat találkozója, amire előzetesen is lehetett számítani a gárdák tabellán elfoglalt pozíciója alapján. Ennek ellenére, és ez a Tóalmás és a Dévaványa érdeme, egy végletekig sportszerű, problémáktól mentes meccset tudtak játszani, ami példaértékű, emellett jó reklám is a női futsalnak, köszönjük nekik! A vezetést a találkozón a hazaiak szerezték meg egy kipattanó után, hat percre rá azonban kiegyenlített a vendég Ványa. Nem állt meg azonban itt a Tóalmás, Márton Dóra második találatával újra megszerezték a vezetést, majd a játékrész utolsó percében tovább tudták növelni azt. A második félidőben még egyszer szépítettek a vendégek, Szabó Tünde második találatával, azonban a következő gólt a hazaiak szerezték meg - újra Márton volt az, aki bevette a dévaványai kaput, mesterhármasával gyakorlatilag eldöntve a találkozót. Az utolsó tíz percben további gólok már nem estek, így a Tóalmás behúzta a forduló rangadóját, otthon tartva a három pontot.



Az MVFC Berettyóújfalu - Miskolci Vénusz mérkőzést elhalasztották, április 21-én kerül majd lejátszásra.

Nyugati csoport

Kelen SC - Dunaújváros 2-3 (1-2)
2021.03.20., Aréna Törökbálint
Vezette: Molnár - Krózser - Csatlós

Kelen SC: Pityó - Papi, Bognár, Pavlik, Bernhardt
Csere: Scharek, Kádár, Draxler
Edző: Gendur Gábor

Dunaújváros: Szabó Zs. - Somogyi, Sraj, Pasker, Szabó A.
Csere: Gulyás, Szpisjákné
Vezetőedző: Vígh György

Gólszerzők: Papi (11'), Bernhardt (26'), illetve Somogyi (3', 37'), Szabó A. (10')

Esélyeshez méltóan kezdte a találkozót a vendég Dunaújváros, már a harmadik percben megszerezték a vezetést Somogyi Dóra első találatával. A félidő derekán tovább tudták növelni előnyüket, de nem hagyta magát a Kelen, egy percre rá szépítettek is, Papi Claudia Sylke volt eredményes, így a szünetre egygólos vendég vezetéssel mentek a csapatok. A második játékrészben ki is tudtak egyenlíteni a zöldmezes hazaiak, Bernhardt Barbara volt a gólszerző. Sokáig döntetlen volt az eredmény, már lehet a csapatok is beletörődtek abba, hogy egy pontot visznek haza, de ezt Somogyi másképp gondolta - három perccel a végső sípszó előtt újra előnyhöz juttatta csapatát, ezzel a vendég dunaújvárosiak hazavitték a három pontot.

Gendur Gábor, Kelen SC: - Hamar kétgólos hátrányba kerültünk, ami felébresztett minket és elkezdtünk jobban játszani, gyorsan tudtunk szépíteni. A második félidőben nagyon érett az egyenlítés, sikerült is, ezután nyílt lett a játék, benne volt mindkét csapat játékában a győztes gól, sajnos nem mi szereztük meg.



Csepel UP SE - ELTE-BEAC 4-2 (3-0)
2021.03.21., Csepeli ÁMK
Vezette: Nyekita Ben. - Nyekita Br. - Szingajevszkij

Csepel UP SE: Káli - Szűcs, Diamant, Kókai, Pável
Csere: Kovács A., Horváth T., Horváth F., Boda, Mesterházi, Nagy B.
Edző: Kincses Ernő

ELTE-BEAC: Szabó A. - Mészáros, Baksai, Hatala, Béres
Csere: Helly, Kovács N., Léner, Horváth E., Halmai, Megyesi
Vezetőedző: Soltész Levente

Sárga lap: Pável (38'), illetve Helly (39')

Gólszerzők: Diamant (1'), Pável (9', 36'), Nagy B. (11'), illetve Léner (33', 38' - büntetőből)

Különösen izgalmas találkozónak ígérkezett a két csapat párharca, hiszen két héttel ezelőtt is egymással küzdöttek meg, akkor pedig tükörsima, 10-2-es ELTE-győzelem született, de azt már akkor is tudtuk, hogy ez nem mutatja hűen az erőviszonyokat. Ez be is bizonyosodott a visszavágón, hiszen már az első percben megszerezte a vezetést a hazai Csepel Diamant Nikolett találatával. Előnyüket még két találattal tudták növelni az első játékrészben, először Pável Dominika, majd Nagy Boglárka volt eredményes, így szünetre magabiztos előnnyel vonulhattak a csepeliek. Kicsit későn kapott észbe a vendég ELTE, szépítettek ugyan Léner Fanni találatával a 33. percben, de nem sokkal később Pável újra betalált, visszaállítva a kétgólos különbséget. Még maradtak izgalmak a találkozó végére, büntető, amit Léner értékesített, valamint sárga lapok, láthatjuk, hogy igazi indulatokban gazdag rangadót játszottak a csapatok, aminek a végén a Csepel örülhetett.



A Máltai SE - Viadukt SE Biatorbágy meccset egy későbbi, még nem tisztázott időpontban fogják lejátszani a csapatok.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink