Tudósítások gólösszefoglalókkal a női NB II 1. fordulójáról
2020.10.01 | 00:58
Tudósítások gólösszefoglalókkal a női NB II 1. fordulójáról

A Keleti csoport mérkőzéseinek kimenetelét 100%-os tippekkel találta el a Futsal Hungary, Nyugaton azonban születtek olyan eredmények, amik minket is váratlanul értek, de talán a kedves olvasók sem számítottak rájuk. Megemlítendő pozitívum, hogy volt mérkőzés, amit élőben közvetített az egyik játszó fél, valamint egy másik mérkőzés teljes egészében visszanézhető. A két „felelős” a Miskolci Vénusz, illetve a Dévaványai SE csapatai, és az ilyen tettek azok, amik nagyon sokat számítanak a női futsal népszerűsítéséért zajló küzdelemben.

 

SK Tóalmás – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu (3-1) 4-5
Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola, Tóalmás
Vezette: Liebhardt – Puskely – Kamal

SK Tóalmás: Rádi – Kiss N., Véglás, Márton, Képes
Csere: Simoncsik, Lőrincz
Vezetőedző: Pintér Roland

MVFC: Pozsgai – Bölömi, Farkas, Madzin, Ésik
Csere: Papp D., Medgyesi-Donkó, Erős, Tóth A., Kecskésné Füredi, Hetrovics, Petrik
Vezetőedző: Ugrai Csilla

Gólszerzők: Képes (5’), Véglás (7’, 11’, 36’), illetve Farkas (10’), Bölömi (21’), Petrik (25’), Medgyesi-Donkó (27’), Madzin (31’)

Vendég győzelemre tippeltünk előzetesen, ami ugyan igaz is lett, de a félidőben még két góllal vezettek a hazaiak! A női labdarúgás és futsal szerelmesei mindkét csapatban láthattak olyan neveket, akikkel hosszú évek óta találkozhatnak NBII-ben, sőt, találkozhattak néhányukkal NBI-ben is, így az előzetes várakozás ellenére a Tóalmás is igen ütőképes társaságot állított ki a szezonra. Ettől függetlenül a Mezei rutinja elég volt a győzelemhez, az öt gól öt különböző gólszerző nevéhez fűződik, igazi csapatmunkával fordított idegenben az újfalusi együttes. De nem mehetünk el szó nélkül a Tóalmás csapata mellett sem, akik igencsak megnehezítették sokkal rutinosabb ellenfelük dolgát, és van egy olyan érzésünk, hogy fognak még a szezonban meglepetést okozni.

 

Csorvási SK – Miskolci Vénusz (0-3) 3-4
Békéscsaba Evangélikus Sportcsarnok
Vezette: Krajcsovicz – Baráth - Zsótér

Csorvási SK: Kis K. – Zvolenszki, Kurta, Kis V., Sánta
Csere: Németh V., Erdélyi, Balogh V., Balikó, Farkas, Hoffmann
Vezetőedző: Melich Viktor

Miskolci Vénusz: Szabó D. – Visnyánszki, Kovács, Putnoky, Gyarmathy
Csere: Szunyogh, Varga, Lamos, Zékány, Gáspár

Gólszerzők: Erdélyi (34’, 36’), Kurta (39’), illetve Kovács (4’), Gyarmathy (7’, 11’, 24’)

A forduló első mérkőzéséhez hasonlóan a Vénusz dolgát is igen megnehezítette Békéscsabán a Csorvási SK csapata. Ugyan négy góllal is vezettek a vendégek, de aztán a hazai csapat is elkezdett belejönni a játékba, és lövöldözték a találatokat, egészen háromig jutva. A Vénusz kerete jelentősen átalakult a tavalyihoz képest, örök biztos pontként Kovács Aliz idén is a csapat tagja, és nevelik ki a szakmai vezetéssel közösen a fiatal tehetségeket Diósgyőrben. A Csorvás teljesítményét nézve hiába a vendég győzelem, a meccs végére egészen más arcukat is megmutatták, ami a jövőben valószínűleg sok pontot fog még hozni nekik. A mérkőzést egyébként a miskolciak élőben közvetítették Facebook oldalukon, érdemes lehet követni őket a továbbiakban is.

 

Dévaványai SE – Reklámpress-BTC (2-1) 6-3
Varga Lajos Sportcsarnok
Vezette: Szigeti – Nagy – Gyebrovszki

DSE: Szűcs – Balogh B., Nagy Z., Furka, Tóth N.
Csere: Takács E. (kapus), Szabó A., Beinschróth, Szabó T., Zeller, Molnár K., Kovács
Vezetőedző: Tanács Zoltán

Reklámpress-BTC: Cseh-Rusz – Molnár A., Takács D., Bali, Tóth F.
Csere: Varga (kapus), Angyal, Horváth-Keviczki

Gólszerzők: Balogh B. (5’, 25’), Molnár K. (8’, 26’), Szabó T. (26’), Furka (28’), illetve Molnár A. (19’, 31’), Bali (27’)

A jó erőkből álló hazaiak egy pillanatra se hagyták, hogy bárki elbizonytalanodjon afelől, hogy ki fogja megnyerni a mérkőzést. Már a meccs elején elkezdték a gólgyártást, és egészen hatig el is jutottak, a BTC erejéből csak a szépítésre futotta. Így klasszikus magyar eredmény született, és a mérkőzés érdekessége még, hogy akik már több ideje követik a női futsal bajnokságokat, azoknak ismerős lehet a vendégek egy-két játékosa még a Skorpió SE Salgótarján színeiből, azonban most ők se voltak elegek ahhoz, hogy megfékezzék a Dévaványai SE csapatát.

 

Kelen SC – Dunaújváros (1-2) 3-5
Aréna Törökbálint
Vezette: Liebhardt – Puskely - Kamal

Kelen SC: Pityó – Wittner, Bognár, Kádár, Drexler
Csere: Seres, Scharek, Horkai
Vezetőedző: Gendur Gábor

Dunaújváros: Szabó Zs. – Somogyi, Sraj, Pasker, Szabó Al.
Csere: Szabó An., Gulyás

Gólszerzők: Seres (6’, 27’), Drexler (35’), illetve Pasker (3’, 18’, 23’, 30’), Gulyás (37’)

Az újoncok csatájából végül a vendég Dunaújváros távozott győztesen, és vihette haza a három pontot. Sok gól esett a mérkőzésen, de mindenképpen kiemelendő Pasker Renáta parádés teljesítménye, hiszen egymaga négyszer mattolta a Kelen kapusát. A Dunaújváros az első félidő végén átvette a vezetést, és onnan pedig magabiztosan meg is tartotta, bár a hazaiak többször is szépíteni tudtak az első forduló egyik legszorosabb mérkőzésén.

 

Kalafa SE – Atomerőmű SE (2-1) 3-3
Szári Sportcsarnok
Liebhardt – Puskely – Kamal

Kalafa SE: Keliger – Szabó Kr., Szabó Kl., Szabó Z., Botos
Csere: Pap, Kovács
Vezetőedző: Szabó László

Atomerőmű SE: Blesz – Klézli, Fritz, Sajabó, Trapp
Csere: Petróczi, Boda, Debreceni, Vass, Fejes, Ruff, Éberling, Maláti G.
Vezetőedző: Hováth György

A bajnokság első döntetlenre végződő mérkőzését játszották a felek a Szári Sportcsarnokban. Igen veretes névsorral érkeztek vendégségbe a paksiak, szinte el se fértek a cserék a kispadon, meg is szerezték a vezetést még az első félidő elején. Nem kellett azonban sokat várni, hogy a Szabó-testvérek közül Zita kiegyenlítse a mérkőzést, majd megszerezze csapatának a vezető találatot. A második játékrészben szintén Szabó-gól került a kapuba, ám a tettes ezúttal Szabó Klára volt. Két perc múlva megszerezte a vendégek szépítő találatát Maláti Gréta, sőt, a mérkőzés utolsó (!) percében, igazi futsalmeccshez méltó izgalmak közepette mentette egyenlőre az eredményt góljával Debreceni Kata, így a vendégek egy ponttal gazdagabban (vagy kettővel szegényebben?) tértek haza szári túrájukról.

 

Máltai SE – Viadukt SE Biatorbágy (2-3) 4-7
Treff Sportcsarnok, Érd
Vezette: Kovács – Molnár, Szalma

Máltai SE: Jánoshegyi – Kelemen, Bácskai-Nagy, Mészáros, Béres
Csere: Fekete, Nyiri-Hopka, Köntös, Steiner, Bátori, Hipság, Benedek, Wagner, Bartóki
Vezetőedző: Szabó Dávid

Viadukt SE: Boros – Tóth, Suhajda, Bozsik, Lengyel
Csere: Parádi, Ferenczi, Pintér, Hegyi

Igazi sokgólos rangadóra fogadta a Máltai SE vendégét, a Viaduktot. Egészen a 26. percig a gólok szempontjából, ezáltal a semleges nézőknek igazán érdekesen zajlott a mérkőzés, hiszen folyamatosan váltották egymást a gólszerzők. Kelemen Dóra egyenlítő találatáig volt is annyi erő a hazaiakban, hogy maximum egy gól távolságra tartsák a Viadukt csapatát, de az utána következő támadások megfelelő kivédekezéséhez kicsit több rutinra lesz szüksége a Máltai SE-nek. Aminek a megszerzéséért küzdenek is, és ahogy telnek a fordulók, valószínűleg egyre jobban szerveződik majd a védekezésük is.

Csepel Utánpótlás SE – ELTE-BEAC
2020.10.25. 18:00
Csepeli ÁMK

A mérkőzés a fent említett halasztott időpontban kerül megrendezésre.

Tippünk: vendég győzelem

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink