Tud-e egyenlíteni a Tolna vagy a Budaörs?
2023.04.22 | 23:43
Tud-e egyenlíteni a Tolna vagy a Budaörs?

A múlt hétvégén kezdődött a női élvonalban a rájátszás, ahol az első mérkőzésekre került sor az elődöntőkben. Ezen a vasárnapon már a második felvonásokat rendezik, ahol a vendéglátó csapatok győzelmi kényszerben vannak, hiszen egy újabb vereséggel véget ér a párharc. Az első meccsen mind a két egyetemi csapat érvényesítette a hazai pályát, így a két győzelemig tartó párharcban előnyből várhatják a folytatást.

Női NBI, bajnoki elődöntők
2. mérkőzés:

A múlt heti budapesti mérkőzésre foghíjasan utazott a Budaörs, így csak idő kérdése volt, meddig tudja tartani a lépést a házigazdával. Az első játékrész hajrájáig volt kiegyenlített a találkozó. Ekkor a TF megszerezte a vezetést, majd még szünet előtt megduplázta előnyét. Innen már nem is volt kérdés, hogy ki nyeri az összecsapást, főleg, hogy az egyetemisták a fordulás után is gólerősen játszottak. Ezek ismeretében a most előttünk álló meccsen is Gruberék az esélyesek, főleg ha most is hasonló elánnal játszanak. Lényegesen hosszabb a kispadjuk, így erővel is sokkal jobban bírják, illetve Csernai mesternek is nagyobbak a variációs lehetőségei. Utolsó esélye a budaörsieknek a javításra, hiszen egy újabb TF sikerrel eldől a párharc. Meglepő lenne, ha a hazaiak ki tudnának harcolni egy harmadik mérkőzést.
Összesítésben: 1-0 a TFSE javára

 

Ahogy az alapszakaszban, ezúttal is meggyúlt a DEAC baja a Tolnával. Az idei három összecsapásukból a címvédő egyet sem tudott megnyerni, és mindössze egy gólt tudott gólt rúgni, ráadásul egyetlen vereségüket pont a Tolna ellen gyűjtötték be. Így is Üvegesék tűntek az esélyesebbnek, de nem tűnt könnyűnek az első találkozó. Mint utóbb kiderült, nem volt alaptalan a félelmük, hiszen egy végletetekig kiélezett csatában, hosszabbítás után tudták csak legyőzni a Reveland-lányokat. A Tolna megmutatta, hogy nem volt véletlen az alapszakasz végi győzelmük Debrecenben. Ezúttal is közel voltak, hogy újabb meglepetést okozzanak, de nem sikerült betalálniuk, míg a Debrecen a hosszabbítás második félidejében Horváth révén megszerezte a találkozó egyetlen gólját.
A második felvonásra Tolnán kerül sor, ami szintén izgalmasnak és kiélezettnek tűnik. A szezon közepén nem született gól ebben a felállásban. A nagyobb nyomás Deczkiéken van, hiszen nekik már nincs hibázási lehetőség, ha még nem tettek le a döntőbe kerülésről. Szoros csata várható, ahol a higgadtabb, helyzeteit jobban kihasználó együttes örülhet a végén.
Összesítésben: 1-0 a DEAC javára

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink