Tolnán és Miskolcon is érvényesült a papírforma
2022.09.13 | 21:30
Tolnán és Miskolcon is érvényesült a papírforma

Elindult a női élvonalbeli bajnokság, ahol három találkozóra került sor vasárnap délután. A címvédő Debrecen hazai pályán kezdhetett és abszolút esélyesnek számított a tavalyi döntős Budaörs ellen. A vendégek mindössze két cserével érkeztek, így előzetesen kevesen gondolták, hogy pontszerzés lehet a vége. Az egyetemisták elképzelései szerint alakult a mérkőzés, Krascsenics révén hamar megszerezték a vezetést, amit Üveges megduplázott a játékrész derekán. A fordulás után úgy tűnt, hogy Krascsenics újabb találata eldönti a meccset, de nem így történt. A vendégeknél élete első NBI-es meccsét játszó Buzás Emma letette névjegyét. A mindössze 16 esztendős játékos két perc alatt duplázott, amivel visszahozta a budaörsi reményeket, majd néhány perccel később az egyenlítő gólt is megszerezte. A hajrában a vendéglátók mindent megpróbáltak, hogy otthon tartsák a három pontot, de már újabb gólt nem tudtak szerezni, így némi meglepetésre döntetlen lett a vége.

 

Miskolcra látogatott a megerősödött TF együttese, akik abszolút favoritjai voltak a mérkőzésnek. Ennek megfelelően kezdtek, és hamar két gólos előnybe kerültek, de a hazaiak szépíteni tudtak. A játékrész hajrájában egy gólváltást láthattak a nézők, így minimális volt az egyetemisták előnye szünetre. Fordulás után a miskolciak meglepték ellenfelüket és egyenlítettek, így kezdődhetett minden elölről. A fővárosi csapat próbált nagyobb fokozatra kapcsolni, de a fölényük csak a hajrára érett góllá, így csak az utolsó percekben tudták bebiztosítani a győzelmüket.

 

Nem lehetett tudni, hogy az Újpest mire lehet képes az élvonalban, de az biztos volt, hogy a Tolna volt a favorit hazai pályán. Ezt a pályán is érvényesítette, hiszen a félidő közepére három gólos előnyre tett szert. A biztos előny tudatában kissé kiengedtek, így a lila-fehérek két gólt szerezve felzárkóztak egy találatra, így szünetre ismét teljesen nyílt lett az összecsapás. A félidőben Reveland mester rendet tehetett az öltözőben, mert a fordulás után már csak ők szereztek gólt, szám szerint négyet, így magabiztosan tartották otthon a három pontot, és egy forduló után az első helyen állnak.

 

NBI, 1. forduló:

DEAC – BUDAÖRS 3-3 (2-0)
Gólszerzők: Krascsenics Cs. (2), Üveges illetve Buzás (3)

MISKOLCI VÉNUSZ – TFSE-BESTRONG 3-6 (2-3)
Gólszerzők: Gyarmathy (2), Molnár illetve Balya (2), Folk, Gruber, Varga, Kovács

2F-BAU TOLNA-MÖZS – ÚJPEST FC 7-2 (3-2)
Gólszerzők: Krascsenics P. (3), Kiss (2), Nagy, Wiesner illetve Markó Sass

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Nyírbátori SC - Debrecen EC / FUTSAL NB I. / 2023.09.29. 19 óra
2023.09.29 | 11:56
SG Kecskemét Futsal Club - Mag-Log Maglódi TC
2023.09.28 | 16:49

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2023.09.12 | 14:15
2023.07.27 | 13:00
2023.05.31 | 14:15
2023.04.16 | 22:41
Támogatóink

Partnereink