Szoros rangadók az ötödik játékhéten
2020.10.26 | 22:10
Szoros rangadók az ötödik játékhéten

Igen kemény mérkőzéseket láthattunk a női futsal NBI ötödik fordulójában. A Tolna-megyei rangadót egy fordulatos meccsen behúzták a hazaiak, a TF meglepetésre óriási vereséget szenvedett otthon a DEAC ellen, így már egyedül az Astra csapata maradt veretlen a Budaörs szoros mérkőzésen való legyőzése után.

Tolna-Mözs - Szekszárdi FC (4-2) 5-4
Tolna Városi Sportcsarnok
Vezette: Jakab – Güldner - Mihálovics

Tolna-Mözs: Deczki – Horváth, Szalkai, Vámosi, Nagy N.
Csere: Kulcsár (kapus), Wiesner, Bajcsy, Botha, Sereg, Mogyorósi, Ferencz, Szöllős, Domján
Vezetőedző: Biczi Gábor

Szekszárdi FC: Kerekes – Kágyi Á., Lovász, Nagy-Cseke, Patocskai
Csere: Lipovszky, Lelovics, Dombi
Vezetőedző: Kágyi István

Gólszerzők: Domján (8’), Vámosi (16’, 16’, 21’), Wiesner (18’), illetve Kágyi Á. (9’), Nagy-Cseke (12’), Dombi (27’), Lovász (32’)

Az idei szezon első megyei rangadóján egy igen fordulatos, szép megoldásokkal és gólokkal tarkított mérkőzésnek lehettek szemtanúi a kilátogató nézők és szurkolók, akik rangadóhoz méltóan szép számmal jelentek meg. A vezetést a hazai csapat szerezte meg, ám egy percre rá egyenlített is a szekszárdi alakulat. Ezután ők vették át a vezetést, és egy ideig tartották is, bár számos veszélyes helyzetet láthattunk mindkét csapattól, de a tizenhatodik percig nem esett újabb gól, amikor azonban Vámosi Gina két találatot is szerzett mindössze egy perc leforgása alatt. Nem sokkal utána Wiesner Dalma növelte a hazaiak előnyét, így 4-2 állt a félidőben az eredményjelzőn.

FOTÓGALÉRIA

A második játékrészt úgy kezdte a Tolna, ahogy az elsőt abbahagyta: Vámosi Gina újabb góljára mindössze egy percet kellett várni a kezdő sípszó után. Azt is hihetnénk, hogy ettől a szekszárdiak összeestek, ám a háromgólos hátrányra fütyülve folyamatosan veszélyeztettek a vendégek, ennek eredményeként szépítettek is, először Dombi Kata, majd Lovász Viktória góljával. Számos lehetőséget alakítottak még ki a csapatok, de az eredmény nem változott, a Tolna magabiztos játéka a Szekszárd lelkesedése ellenére is három pontot eredményezett.

Káldi Balázs jóvoltából megmutatjuk a meccs hét gólját!

Wiesner Dalma gól

Vámosi Georgina gól

Vámosi Georgina gól/2

Nagy-Cseke Vivien Edina gól

Dombi Kata gól

Kágyi Rebeka gól

Domján Boglárka gól

Ács Gábor, Tolna-Mözs: - Az elmúlt hetekhez hasonlóan rengeteg helyzetet alakítottunk ki, és most sikerült a helyzetek egy részét gólra váltani, ez eredményezte a győzelmet. Ha koncentráltságban sikerül javulnunk, akkor az ilyen mérkőzéseken nem kell majd vért izzadnunk.

Kágyi István, Szekszárdi FC: - Szerettük volna megnehezíteni ellenfelünk dolgát, ami részben teljesült is, de sajnos pontot nem sikerült szereznünk a megyei derbin. A mérkőzés több periódusában is dekoncentráltak voltunk és a hibáinkat az ellenfelünk könyörtelenül kihasználta. Sajnos azon javítanunk kell, hogy egy percen belül ne kapjunk két gólt is még egyszer! De dicséret is illeti lányaimat, hiszen a második félidő elején bekapott gól után (5:2) nem törtek össze, szép támadásokkal, szép gólokkal majdnem sikerült kiegyenlíteniük. Összeségében egy jó iramú, gólgazdag mérkőzést láthattak a szurkolók, akik ismét szép számmal képviselték magukat mindkét csapat részéről!

Astra HFC – Budaörs Futsal (1-0) 3-1
Üllő Városi Sportcsarnok
Vezette: Liebhardt – Puskely – Kamal

Astra HFC: Hargas – Ganczer, Kota, Varga, Csolti
Csere: Egri (kapus), Krascsenics P., Balogh N., Urbán, Dorner
Vezetőedző: Dombó János

Budaörs: Terdik – Kardosi, Fábián, Balya, Megyeri
Csere: Vicai, Bede Anna, Bede Anett, Majtán
Vezetőedző: Korozmán Krisztián

Megszorongatta a már második forduló óta harmadik, felsőházat jelentő helyen álló Budaörs a házigazda Astra csapatát vasárnap esti találkozójukon. A vendéglátók múlt heti, DEAC ellen aratott idegenbeli sikere után joggal gondolhatta bárki, hogy önbizalommal, motivációval telve fogadják majd a budaörsieket, akik hasonló lelkesen, a Tolnától három pontot gyűjtve várták a listavezető elleni találkozót. A hazaiak játéka azonban hagyott némi kívánnivalót maga után, mind a helyzetek kidolgozása, mind a már kidolgozott lehetőségek értékesítése tekintetében, a vendégek pedig számos igen veszélyes kontrát tudtak vezetni az üllői kapura. Ennek ellenére a gólokat nagypályán is hihetetlen mennyiségben szóró Krascsenics Petra találatával az Astra szerezte meg a vezetést, és meglepő módon ez az eredmény állt félidőben is a kijelzőn.

A második félidő egy fokkal színvonalasabb játékot hozott, mint az első, ám azt biztosan kijelenthetjük, hogy egyik csapat sem játszotta élete mérkőzését. A második játékrészben egy védekezési hibát kihasználva Urbán Anett növelte a hazai csapat előnyét szép találattal, majd Megyeri Boglárka nyúlt bele csapattársa gólba tartó lövésébe, újra szorossá téve a mérkőzést. Krascsenics Petra azonban nem bízta a véletlenre a dolgokat, újabb gólt szerzett, beállítva ezzel a kétgólos különbséget, illetve a végeredményt is.

FOTÓGALÉRIA

Dombó János, Astra HFC: - Három pont és más semmi.

Korozmán Krisztián, Budaörs Futsal: - A mai mérkőzést a helyzeteit jobban kihasználó csapat nyerte. Sajnos azok nem mi voltunk. A vereség ellenére is gratulálni szeretnék a csapatomnak. Úgy gondolom mindenben felvettük a versenyt az Astra csapata ellen. Fokozatosan vesszük fel az nb1 ritmusát és meccsről meccsre jobban teljesít a csapatom, illetve minden meccs után rutinosabbak lesznek ezen a szinten. Egyre pozitívabb vagyok a csapat jövőjével kapcsolatban.

Hírdetés

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
Támogatóink

Partnereink