Nem volt ellenszere Vámosival szemben az Astrának
2021.02.21 | 20:00
Nem volt ellenszere Vámosival szemben az Astrának

Egyre szorosabb a küzdelem a rájátszásért! Életet lehelt felsőházi reményeibe a Tolna, hazavitték a három pontot Üllőről. A DEAC hozta a kötelezőt, magabiztos győzelmet arattak a Szekszárd ellen. A forduló meglepetését a legutolsó, vasárnap megrendezett találkozó hozta - a Budaörs legyőzte az erőtlenül játszó TF-et! Erről a meccsről cikkünket holnap olvashatják, alábbiakban pedig azt, hogy mi történt a szombati találkozókon.


Női futsal NBI 13. forduló

Astra HFC - Tolna-Mözs 2-3 (2-1)
2021.02.20., Üllői Városi Sportcsarnok
Vezette: Krózser - Szűcs - Kovács

Astra HFC: Hargas - Varga, Csolti, Dorner, Gimes
Csere: Balogh, Urbán
Vezetőedző: Dombó János

Tolna-Mözs: Deczki - Krár, Szalkai, Vámosi, Nagy N.
Csere: Kulcsár (kapus), Horváth, Sereg, Méhes, Kiss, Mogyorósi, Csapó, Szöllős, Domján
Vezetőedző: Reveland Zoltán

Gólszerzők: Csolti (13'), Varga (20'), illetve Vámosi (12', 40'), Domján (31')

Sárga lap: Krár (20'), Reveland Zoltán (35')

Igen nagy tétje volt a találkozónak, bár főleg a vendégek részéről - hiszen egy vereséggel a Tolna elvesztette volna az esélyét a rájátszásra. Az Astra pedig bebiztosíthatta volna részvételét, ám így is a harmadik helyen vannak még a rózsaszínek. Ennek tudatában nagy harc folyt a mezőnyben, az első találatot azonban a vendégek tudták megszerezni: egy félpályán történő labdaszerzést követett kontra, aminek a végén Vámosi Georgina volt eredményes. Nem kellett azonban sokat várni az egyenlítő találatra, mindössze egy percre rá Urbán Anett passzából szerzett nagyon szép találatot Csolti Réka, átemelve a tolnai kapust. A félidő utolsó percében még tízméterest rúghatott az Astra, amit a csapatkapitány, Varga Adél nagyon magabiztosan értékesíteni tudott, így vezetéssel mehettek félidőre a hazaiak. Sokáig nem volt igazán veszélyes helyzet, igazából az egyenlítő gól is furcsa körülmények között született, inkább nagypályán jellemző találat volt, Domján Boglárka szerezte. A tolnaiak a találkozó legvégéig nagyon koncentráltak voltak, a hazaiak pedig valószínűleg el is fáradtak mindössze két cserével. Bárhogy is volt, az utolsó percben egy szép akció végén Vámosi Georgina mattolta Hargast, megszerezve ezzel a győztes találatot, valamint életben tartva a felsőházi reményeket.

Reveland Zoltán, Tolna-Mözs: - Az elmúlt két vereség hatására elég mély gödörbe kerültünk, főleg mentálisan, de a mai mérkőzésen bebizonyították a lányok, hogy amikor nagyon kell, lehet rájuk számítani! Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk, egységesek voltunk és összességében megérdemelt győzelmet arattunk.

A mérkőzés teljes egészében visszanézhető itt:



A mérkőzésről Sajó Dóra kiváló képeit pedig itt tekinthetik meg.


DEAC - Szekszárdi FC 5-0 (1-0)
2021.02.20., Debreceni Egyetemi Sportaréna
Vezette: Szűcs - Erdélyi - Mező

DEAC: Torma - Tóth N., Krascsenics, Üveges, Fülöp
Csere: Tóth R. (kapus), Fekete, Pócsik, André, Nagy A., Böröczky, Horváth V., Czégény
Edző: Quirikó Vivien

Szekszárdi FC: Kerekes - Mausz, Csóka, Nagy-Cseke, Schell
Csere: Lipovszky, Kágyi R.
Edző: Kágyi István

Gólszerzők: Fülöp (16'), Horváth V. (27', 28'), Krascsenics (27'), André (39')

Sárga lap: Üveges (19'), Horváth V. (29'), illetve Mausz (10')

A forduló leginkább tét nélküli mérkőzése ez, hiszen a DEAC felsőházi helye már biztos, az, hogy elsőként, vagy másodikként várhatják a rájátszást, pedig valószínűleg a TF elleni meccsen fog kiderülni. A szekszárdiaknak pedig már matematikai esélyük sincsen, ezért gyakorlatilag edzőmeccseket játszhatnak a Final Fourra való felkészülés jegyében. Ehhez képest az első félidőben mindössze Fülöp Diána távoli átlövéséből született gól, kevés veszélyes helyzete volt a csapatoknak. A második játékrész már azonban másképp alakult, hiszen először Horváth Viktória volt eredményes, majd André kapusról kipattanó lövése után Krascsenics Csilla pofozta be a játékszert. Ezután újra Horváth Viktória volt a főszereplő, labdát szerzett, majd Krascsenics szép passza után okos góllal iratkozott fel újra a találati listára. Ehhez a három gólhoz mindössze három percre volt szüksége a hazaiaknak, majd újabb szünet következett, a mérkőzés végeredményét a harminckilencedik percben állította be találatával André Antónia.



A mérkőzés pedig itt visszanézhető:
 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink