Sorsdöntő mérkőzés Debrecenben és a fővárosban
2023.04.29 | 20:15
Sorsdöntő mérkőzés Debrecenben és a fővárosban

Az elődöntők párosításánál kevesen gondolták, hogy mind a két párharcban szükség lesz a harmadik mérkőzésre, pedig így alakult. A második felvonásban a Budaörs és a Tolna is egyenlíteni tudott hazai pályán, így kiharcolták a folytatást. A sordöntő összecsapásokon mind a két esetben az egyetemi csapat a pályaválasztó, így a minimális előny náluk van, kérdés, tudják-e ismét érvényesíteni a hazai pálya előnyét.

Bajnoki elődöntők, 3. mérkőzés:

A két csapat egymás elleni mérkőzései után kijelenthetjük, hogy a DEAC számára a Tolna igazi mumussá vált. Hiába nyerték az alapszakaszt fölényesen, sehogy sem bírnak mostani riválisukkal. Az idei öt összecsapásukon mindössze két gólt tudott szerezni a bajnoki címvédő, és ebből csak az egyiket rendes játékidőben. A debreceniek egyelőre nem találják a Tolna védekezésének az ellenszerét, így nehéz dolguk lesz ezúttal is. Az elődöntő első meccsén is közel volt a meglepetés, ha egyáltalán már annak lehet nevezni, hogy a Reveland lányok majdnem nyertek ismét a civisvárosban. Nagy csatát és egyetlen gólt hozott a mérkőzés, amelyet Üvegesék szereztek a hosszabbításban, így előnyből várhatták a második ütközetet. Ott a Tolna akarata érvényesült és mivel csak ők szereztek gólt, biztosan egyenlítették ki a párharcot. Ezek ismeretében abszolút két esélyes az utolsó felvonás, ahol az egyetemisták mellett a hazai pálya szólhat. Amennyiben nem tudnak a Quirikó tanítványok támadásban feljavulni, kellemtelen meglepetés érheti őket. Ami biztos, nagy izgalmakra van kilátás.

 

Az elődöntő kezdete előtt is összecsaptak a felek az alapszakasz zárásaként, ahol könnyedén nyertek az egyetemisták. Ezután jöhetett az első felvonás az elődöntőben, ahol szintén fölényesen nyertek Gruberék, igaz igen foghíjasak voltak a budaörsiek. Ezek fényében kevés esélyt adtak a Pest-megyei csapatnak a visszavágón, de Fábiánék remek játékkal és jobb helyzetkihasználásukkal kiegyenlítettek. Persze ehhez az is kellett, hogy a TF mindössze egy cserével álljon ki, aminek köszönhetően eléggé elfáradtak, bár így is benne volt, hogy lezárják a párharcot. Ezek után jöhet a fővárosban a párharc záró felvonása. Az első két meccs fényében sorsdöntő lehet, melyik csapat rendelkezik majd hosszabb kispaddal. Amennyiben a vendéglátók bővebb kerettel tudnak kiállni, ők számítanak az esélyesebbnek, de a Budaörs ha hasonlóan tud játszani, mint legutóbb, meglepheti ellenfelét.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink