Remek fordítás után egyenlített a TF a bajnoki döntőben
2023.05.21 | 23:12
Remek fordítás után egyenlített a TF a bajnoki döntőben

A női bajnoki döntő második felvonására került sor, amit a vendégek várhattak előnyből. Az első találkozó Debrecenben végletekig kiélezett küzdelmet hozott, ahol a büntetők döntöttek a DEAC javára. A fővárosiak szerettek volna visszavágni, amire meg is volt minden esélyük, hiszen ezúttal teljes csapattal tudtak felállni.

Az első játékrész nagy küzdelmet hozott, de gólt nem. A csapatok sok hibával játszottak, kevés alkalommal forogtak veszélyben a kapuk, így nem volt meglepő, hogy döntetlennel mehettek a felek szünetre. A térfélcserét követően megélénkült a mérkőzés, amit két gyors gól csak tovább fokozott. A vendéglátóknál Hargas jött ki a kapujából, de elveszítette a labdát, amire Horváth csapott le, és csak az üres kapuba kellett passzolnia. A gól után egy perccel úgy tűnt nem csak a vezetést szerzi meg a DEAC, hanem a győzelmet is, mert Fülöp került ziccerbe, aki okos megoldás után a hálóba emelt a kapus felett. Ekkor kevesen gondolták, hogy a címvédő ellen lehet fordítani két gólos hátrányból, de a fővárosiak nem adták fel.

A TF hamar válaszolni tudott, így egyből éledeztek a remények. Gruber kényszerítőzött Balyával, majd előbbi szépen passzolt Torma mellett a kapuba. A szépítés után tovább rohamoztak a Csernai-lányok, és a félidő közepére összejött az egyenlítés. Egy formás támadás végén már-már úgy tűnt, hogy elmegy keresztbe a labda, de a hosszún Folk még elérte a labdát és valahogy a kapuba passzolt, így kezdődhetett minden elölről. Az utolsó 10 percben mind a két együttes eldönthette volna a mérkőzést, de nem jött az újabb találat. Már mindenki készült ismét a hosszabbításra, de a végén jött a dráma. Bő egy perccel a vége előtt 8 méterre a kaputól lőhetett szabadrúgást a házigazda. Kovács állt a labda mögé, és életerős lövése a sorfalon némileg irányt változtatva a vendégek kapujába kötött ki. A maradék időben a debreceniek megpróbálkoztak a vészkapus játékkal és egy hatalmas lehetőségük akadt az egyenlítésre, de Hargas bravúrral hárított, javítva korábbi hibáját, megőrizve az egy gólos előnyt.

A TF nagyot küzdött és megérdemelten nyert, hiszen két gólos hátrányban sem adta fel, a kissé tompább DEAC ellen. Ezzel a párharc állása 1-1, így még biztosan lesz legalább két találkozó, hiszen három győzelemig tart a küzdelem. A hétvégén Debrecenben találkoznak a felek, majd ismét a fővárosban csapnak össze.

TFSE-BESTRONG - DEAC 3-2 (0-0)
Vasas Sportcsarnok, 100 néző
Játékvezetők: Urgyán, Strehó, Dobó

TFSE: Hargas - Kovács, Kota, Folk, Gruber
Cserék: Ősz - Balya, Balogh, Varga, Dorner
Vezetőedző: Csernai Gábor

DEAC: Torma - Csepregi, Nagy, Üveges, Gajzágó
Cserék: Kopjári - Hardon, Tóth, Pócsik, Fülöp, Horváth, Czégény
Vezetőedző: Quirikó Vivien

Sárga lap: Folk

Gólszerzők: Gruber, Folk, Kovács illetve Horváth, Fülöp

Fotók: TFSE Futsal

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink