Rangadóhoz méltó találkozó! Ismét az igazi TF-et láthattuk!
2020.11.10 | 11:25
Rangadóhoz méltó találkozó! Ismét az igazi TF-et láthattuk!

Visszatért a TF! Talán a forduló előtt még ők maguk sem gondolták volna, hogy az Astra elleni vendégjátékuk ilyen sima győzelemmel zárul, de végül három lett közte, és nem Dombó János csapata örülhetett a végén.

Astra HFC – TFSE (3-1) 3-6
Üllő Városi Sportcsarnok
Vezette: Kovács – Molnár – Páldi

Astra HFC: Hargas – Ganczer, Kota, Varga, Urbán
Csere: Egri (kapus), Csolti, Dorner
Vezetőedző: Dombó János

TFSE: Móczik – Tell, Kiss G., Pádár, Gruber
Csere: Ősz (kapus), Kovács, Dióssy, Horváth, Králik, Folk, Janicsek, Winternitz K.
Vezetőedző: Csernai Gábor

Gólszerzők: Kota (3’, 11’, 11’),  illetve  Gruber (10’),  Folk (24’, 39’),  Tell (25’), Kovács (31’),  Kiss G. (37’)

Sárga lap: Varga (20’), Kota (30’), illetve Janicsek (6’), Móczik (11’), Folk (23’), Kovács (31’)

Nagy érdeklődés övezte az Astra és a TF rangadóját, ami már az első körben is óriási párharcokat, és szép megoldásokat, gólokat szült. Ez most sem volt másként, igazi parázs derbit láthattak mind a kilátogató nézők, és mindazok, akik a Futsal Hungary illetve az Astra jóvoltából online streamen követték a mérkőzést.


A hazaiak igen nagy elánnal kezdték a találkozót, aminek hatására Kota Gabriella már a harmadik percben megszerezte csapata vezető találatát, Urbán tálalt szépen a center elé. Egészen az első félidő derekáig kitartott ez az eredmény, amikor Gruber egy jól kivitelezett akció végén talált a vendég kapuba, döntetlenre módosítva ezzel az állást. Keményebbnél keményebb párharcokat láthattunk, sokszor a szabálytalanság határát is súrolva, ez történt Móczik Alexandra kapus és Kota Gabriella között is, méghozzá a büntetőterületen belül, így a megítélt hatméterest a sértett magabiztosan értékesítette is. Ugyanebben a percben az Astra egy nem jól elsült szögletfigurája mégis jó lett, hiszen akkora folyosó maradt centerük előtt, hogy gyakorlatilag begyalogolt a kapuba a labdával, kétgólosra növelve a hazaiak vezetését. Az első félidőről elmondható, hogy Varga Adélék uralták a játékot – három góljuk mellett számos helyzetük maradt ki, a TF-nek ebben a játékrészben csak egy-két futó lehetősége volt.


A második félidő azonban az első szöges ellentéte volt, hiszen felébredtek a vendégek, és elkezdtek játszani. Nem tudhatjuk, hogy az Astra nem bírta-e erővel, vagy Csernai Gábor talált ki a félidei szünetben győztes taktikát, de a második játékrész egyértelműen az egyetemista csapatról szólt. Először Folk Zsuzsi köszönt be, aztán a csapatkapitány Tell Zsófia, így már döntetlen állt az eredményjelzőn. Ezután egy kontratámadásból a nem elég gyorsan visszarendeződő védelem ellen Kovács Szilvia a sérülést is kockáztatva csúszott a labdáért, megszerezve ezzel csapata negyedik, és első vezető találatát. A harminchetedik percben Pádár Anita kapott labdát, leforgott védőjéről, és önzetlenül tálalt Kiss Gabriella elé, aki nem hibázott, ezzel már 5-3 állt az eredményjelzőn. Az Astra mindent megpróbált a mérkőzés megfordítása érdekében, az utolsó percekben vészkapus segítségével járatták a labdát, ám hiányzott belőlük az átütő erő. Az i-re a pontot az utolsó előtti percben Folk Zsuzsi tette fel, aki egy labdaszerzés után az üres kapuba guríthatta be, kialakítva ezzel a végeredményt.
Igazi rangadóhoz méltó meccs volt, két szögesen ellentétes félidővel, amelynek a végén most a TFSE csapata örülhetett.

Dombó János, Astra HFC: -  Kevesen és kevesek voltunk.

Csernai Gábor, TFSE: - Érdekes és egyben nagyon tanulságos mérkőzés volt. Az első félidőben hoztuk a szokásos tompa formánkat és a kontráink gyenge végeredményét. Aztán a második játékrészben feljavultak az egyéni teljesítmények és úgy néztünk ki, ahogy valójában ki kéne nézzünk. Ellenfelünk elfáradt, és ezt ki tudtuk használni. Napról napra azon kell dolgozzunk, hogy ez ne egy félidő legyen, bárki legyen is az ellenfél. Ehhez viszont óriási gátakat kell lebontsunk, és jó lenne, ha ezzel együtt tudnánk megbirkózni...

A mérkőzésről kiváló képek is készültek Sajó Dórának köszönhetően.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

U19 futsal felkészülési mérkőzés: Magyarország - Ukrajna
2024.04.20 | 06:28
Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink