Nyugaton a helyzet változatlan - de Keleten is
2021.04.16 | 11:00
Nyugaton a helyzet változatlan - de Keleten is

Szoros meccseket játszottak mindkét csoportjában a női futsal NBII-nek, ráadásul Keleten is, Nyugaton is sor került egy derbire, amit behúztak a listavezetők. Meglepetésgyőzelmet aratott a Paks, tegyük hozzá, már hosszú hetek-hónapok óta kijárt volna nekik, hiszen legtöbbször igen megszorongatták aktuális ellenfeleiket. 


Női futsal NBII Keleti csoport

Dévaványai SE - Miskolci Vénusz 5-3 (2-2)
2021.04.11., Gyomaendrőd, Varga Lajos Városi Sportcsarnok
Vezette: Szigeti - Gyebrovszki - Takács

Dévaványai SE: Szabó A. - Nagy, Kurai, Furka, Molnár
Csere: Takács (kapus), Balogh, Beinschróth, Szabó T., Zeller, Bereczki, Tóth, Kasznár
Vezetőedző: Tanács Zoltán

Miskolci Vénusz: Putnoky - Gyarmathy, Végh, Visnyánszki, Kovács
Csere: Vámos, Szunyogh, Varga N., Lamos, Varga E., Zékány
Edző: Volodymyr Kolok

Gólszerzők: Molnár (2', 32'), Szabó T. (9'), Kurai (22'), Furka (25'), illetve Gyarmathy (2'), Végh (18'), Varga E. (38')

Mint ahogy ahhoz eddig is hozzászokhattunk, a két gárda mindig rangadókat játszik egymással, így tudni lehetett, hogy ez a találkozó is parázs harcot fog hozni. Érdekesség, hogy eddig mindig az a csapat nyert, aki hazai pályán fogadta ellenfelét, a Dévaványa pedig gondoskodott róla, hogy ne szakadjon meg a sorminta. Már az első percektől izgalmas volt a mérkőzés, hiszen először Végh Katalin vezethette kapura, el is ment két ember között, lövését viszont fogta Szabó Anikó. A kipattanóra azonban kitűnően érkezett Gyarmathy Fanni, be is verte a léc alá. Nem kellett sokat várni a válaszra, egy miskolci szabálytalanságot követően Molnár Kitti vállalta el a szabadrúgást, és okosan, laposan el is helyezte a rövid alsóban, így döntetlenről folytatódott a meccs. A következő nagy lehetőség újra a Miskolc előtt adódott, azonban Kovács Aliz lábáról bravúrral halászta le a játékszert Szabó Anikó. Ahogy az lenni szokott, kihasználatlan lehetőség után a másik csapat szerez gólt, így is tett a Ványa, Szabó Tünde jól tartotta meg a labdát, majd a kapus mellett a hálóba passzolta a játékszert. Hiába a folyamatos Szabó Anikó-bravúrok, két perccel a játékrész vége előtt Végh Katalin óriási gólt ragasztott a hazai kapuba, újra egyenlővé téve a mérkőzés állását.
A második félidőt a Dévaványa kezdte jobban, két perccel a sípszó után Kurai Nikolett lőtte ki parádésan a hosszú alsót. A lélektanilag fontos következő találatot újra a hazaiak tudták megszerezni, Furka Júlia érkezett jól, és talált be átvétel nélkül a hálóba, kétgólosra növelve az előnyüket. Megvoltak a helyzetek mindkét oldalon, azonban újra a Ványa volt eredményes, egész konkrétan az első gólt szerző Molnár talált be újra egy jó kidobást követően. Szépítésre még futotta a Miskolc erejéből, ráadásul nem is akármilyenre - a nagy gólok meccsét megkoronázta Varga Eszter, aki egy szöglet után lőtt egy óriási, kapufáról bepattanó találatot.
Vajon visszatalált a győztes útra a Dévaványa?



Az SK Tóalmás - Reklámpress-BTC találkozó egy későbbi időpontban, májusban kerül majd lejátszásra.

Női futsal NBII Nyugati csoport

Atomerőmű SE - Dunaújváros 5-4 (1-2)
2021.04.11., Paks, ASE Sportcsarnok
Vezette: Pekoli - Kiss - Mihálovics

Atomerőmű SE: Kovács - Klézli, Fritz, Sajabó, Trapp
Csere: Marosi, Debreceni, Vass, Fejes, Éberling, Maláti, Boda
Vezetőedző: Horváth György

Dunaújváros: Szabó Zs. - Somogyi, Sraj, Pasker, Szabó A.
Csere: Gulyás, Szpisjákné
Vezetőedző: Vígh György

Gólszerzők: Somogyi (öngól, 7'), Fritz (21'), Klézli (22', 25', 33'), illetve Szabó A. (2'), Somogyi (5', 39'), Pasker (38')

Sárga lap: Szabó A. (24')

Ahogy azt a beharangozónkban is írtuk, a paksi csapatnak idén nem volt túl sok szerencséje, de eddigi két győzelmükből az egyiket éppen a Dunaújváros ellen szerezték. Így némileg sorsszerű, hogy ezen a mérkőzésen is a paksiak örülhettek, ráadásul egy igen fordulatos, gólgazdag találkozó után. A meccs két hőse közül az egyik a klasszikus mesterhármast szerző, ezzel gyakorlatilag az egész mérkőzést eldöntő Klézli Szandra, a másik pedig a szintén mesterhármast elérő Somogyi Dóra voltak. Utóbbi azonban kevésbé örülhetett három góljának, hiszen abból egyet sajnos a saját kapujába lőtt. Ezzel a szoros, egygólos győzelemmel azonban az ASE szaporította pontjai számát, és lassan a Kelen nyomába érhetnek.

Kelen SC - ELTE-BEAC 4-6 (0-4)
2021.04.11., Aréna Törökbálint
Vezette: Páldi - Molnár - Liebhardt

Kelen SC: Pityó - Papi, Mikó, Pavlik, Bernhardt
Csere: Scharek, Bognár, Drexler
Edző: Gendur Gábor

ELTE-BEAC: Szabó - Baksai, Helly, Léner, Soós
Csere: Mészáros, Kovács, Hatala, Horváth, Tihanyi, Halmai
Vezetőedző: Soltész Levente

Gólszerzők: Mikó (25'), Bernhardt (26', 33'), Papi (36'), illetve Léner (1', 2', 10', 40'), Soós (14'), Kovács (37')

Sárga lap: Bernhardt (35'), illetve Kovács (40')

Két teljesen ellentétes félidő mérkőzése volt az ELTE törökbálinti vendégjátéka, hiszen a Soltész-lányok már az első perctől megmutatták, hogy a három pontért jöttek, és semmi másért, hogy továbbra is szorosan a Csepel nyomában lehessenek. Négy találatot szereztek az első játékrészben, gyakorlatilag eldöntve ezzel a mérkőzést. A Kelen azonban nem hagyta annyiban a dolgokat, és a második félidőre egy teljesen más csapat jött ki, egészen odáig küzdve, amíg a mérkőzés végét jelző sípszó előtt négy perccel döntetlenre állította vissza az eredményt a zöld-fehér csapat. A végjáték így hihetetlenül izgalmasra sikerült, ám az ELTE volt élesebb az utolsó percekben, így Kovács Nikolett góljával, illetve Léner Fanni negyedik (!) találatával vissza tudták állítani előnyüket. A találkozó vége szorosra sikerült, de ezzel a győzelemmel továbbra is harcban a bajnoki címért az ELTE.

Gendur Gábor, Kelen SC: - Jellemző a meccseinkre a sok gól, most sem volt ez másképp. Az első félidőt pocsékul kezdtük, a bajnoki címért küzdő ellenfelünk azonnal gólokkal jelezte, hogy a 3 pontért jött, félidőre négygólos hátránnyal vonultunk. A második félidő teljesen más játékot hozott, sokkal jobban akartunk, megnyertük a párharcokat, szép gólokat szereztünk és ki tudtunk egyenlíteni. Nem akartunk megelégedni ezzel, ahogy ellenfelünk sem, nyílt játék alakult ki, hamar kaptunk egy gólt, amire 5 a 4 elleni játékkal is próbáltunk reagálni, de sajnos nem tudtunk végül pontot szerezni. Izgalmas meccs volt, a második félidő kifejezetten jól sikerült, az utolsó 3 mérkőzésen remek lenne végig hasonlóan jól játszani.



Máltai SE - Csepel UP SE 2-4 (1-1)
2021.04.11., Aréna Törökbálint
Vezette: Liebhardt - Páldi - Molnár

Máltai SE: Jánoshegyi - Kelemen, Nyiri-Hopka, Béres, Mészáros
Csere: Fekete, Stenier, Benedek, Wagner
Vezetőedző: Szabó Dávid

Csepel UP SE: Káli - Szűcs, Kókai, Pável, Nagy
Csere: Kovács, Horváth, Mayer, Buchmüller, Boda, Forgács (kapus)
Edző: Kincses Ernő

Gólszerzők: Béres (9', 27'), illetve Pável (1', 33'), Boda (28'), Kókai (30')

Nagy téttel bírt ez a találkozó, hiszen két dobogós csapott össze, és kevéssel a vége előtt minden ilyen meccs akár a végső helyezésekről is dönthet. Amikor ez a két csapat egymás ellen játszott, eddig mindig a vendégek örülhettek, ez most sem változott, így a Csepel továbbra is az élen, az ELTE a nyomukban, a Máltai SE pedig kissé lemaradva követi őket a harmadik helyen. Már az első percben megszerezte a vezetést a Csepel, egy oldalberúgást követően Pável Dominika 7-8 méterről lőtt szép gólt. Egy klasszikus szögletfigura után Béres Lilla szerezte meg szokásos találatai egyikét kapásból, döntetlenre változtatva az állást, ami a félidőig nem is változott. A második játékrésznek majdnem eltelt a fele, amikor újabb gól született. Egy csepeli szögletet követően Béres szerzett labdát, vezette végig a kontrát egyedül, és talált be Káli kapujába. Egy percre rá jött is az egyenlítés, Nagy Boglárka távoli átlövését védte a hazai kapus, de a kipattanó után Boda Dzsenifer érkezett, és helyezte a hálóba a játékszert. A következő gól után gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, Kókai Krisztina fordult le szépen, és lőtte ki a hosszút. Hátra volt még a ráadás, Pável adott keretet a mérkőzésnek - az első gól szerzője megrúgta az utolsót is. Továbbra is az élen így a Csepel.

A mérkőzésről készült összefoglalót itt megtekinthetik.

Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink