Nyertek az éllovasok
2021.03.02 | 10:00
Nyertek az éllovasok

Ami a hétvége legszorosabb találkozójának ígérkezett, az végül sima vendéggyőzelmet hozott - nagy lépést tett a Tolna a felsőházért, továbbra is hárman küzdenek két helyért. A DEAC és a TF is behúzta a meccsét, így az utolsó fordulóban fog eldőlni, ki várhatja az első helyről a rájátszást. Az alapszakasz utolsó előtti meccshétvégéjének részleteit itt olvashatja!


Női futsal NBI 14. forduló

Szekszárdi FC - TFSE 1-6 (0-2)
2021.03.01., Szekszárdi Városi Sport és Szabadidőközpont
Vezette: Pekoli - Szappanyos - Farkas

Szekszárdi FC: Kerekes - Mausz, Kágyi R., Nagy-Cseke, Horváth K.
Csere: Csóka, Lipovszky, Dombi
Edző: Kágyi István

TFSE: Móczik - Dióssy, Kiss G., Pádár, Benkő
Csere: Ősz (kapus), Kovács, Králik, Janicsek, Winternitz
Vezetőedző: Csernai Gábor

Gólszerzők: Nagy-Cseke (24'), illetve Benkő (12', 26'), Dióssy (14'), Kiss G. (22'), Pádár (27', 40')

Nem tudta megismételni őszi bravúrját a Szekszárd csapata, ezúttal esélyt sem adott nekik a vendég TFSE. Ugyan több, mint tíz percig stabilan védekeztek a sárga-fekete fiatalok, de a jól teljesítő egyetemiek ellen ez nem volt elég, három perc alatt kétgólos vezetést szereztek, gyakorlatilag megpecsételve a hazaiak sorsát. Az első félidőben több találat már nem született. A második játékrészt a vendégek kezdték jobban, elsőként a Szekszárddal tavaly még kupát nyerő Kiss Gabriella talált be a TF színeiben. Itt megszerezte a mérkőzés első és utolsó hazai találatát Nagy-Cseke Edina, de hiábavaló volt a szépítés, két percre rá megint két gólt tudtak szerezni a kék-fehérek. A kegyelemdöfést Pádár adta meg, az utolsó percben még betalált a vendégek rutinos játékosa.

Kágyi István, Szekszárdi FC: - Jól kezdtük az első félidőt, több lehetőségünk is volt, hogy vezetést szerezzünk, de a befejezésnél sorra rossz döntéseket hoztunk. Ezek befejezetlenségei, meg is bosszulták magukat, sajnos ellenfelünk könyörtelenül kihasználta hibáinkat. A második félidő elején sikerült növelnie a TF-nek az előnyét és ez meg is fogott minket. Összeségében egy jó mérkőzés volt, mi egy kicsit fáradtabbak voltunk, de ez nem von le semmit sem ellenfelünk sikeréből. Gratulálok a TF-nek és további sok sikert kívánok nekik.


Budaörs Futsal - Tolna-Mözs 0-3 (0-1)
2021.02.28., Budaörs Városi Uszoda, Sportcsarnok és Strand
Vezette: Mákos - Pető - Józan

Budaörs Futsal: Terdik - Bede Anna, Fábián, Megyeri, Koch
Csere: Kardosi, Bede Anett, Nagy A., Majtán
Edző: Korozmán Krisztián

Tolna-Mözs: Deczki - Krár, Szalkai, Vámosi, Nagy N.
Csere: Kulcsár (kapus), Horváth H., Sereg, Bajcsy, Méhes, Kiss Gr., Mogyorósi, Csapó, Domján
Vezetőedző: Reveland Zoltán

Gólszerzők: Krár (2', 40'), Bajcsy (25')

Sárga lap: Kiss Gr. (28'), Bajcsy (31')

Óriási volt a tét a mérkőzésen, hiszen egy esetleges Budaörs-győzelemmel a Tolna igen nehéz helyzetbe került volna a rájátszás szempontjából. Másképp gondolták ezt azonban Magyarország egyik legrégebbi női futsalcsapatának játékosai, megmutatva, hogy a legnagyobb tét alatt is tudnak teljesíteni, magabiztosan behúzva a találkozót. Már a második percben megszerezték a vezetést a vendégek, Krár Edina hatalmas gólt szerzett élete mindössze harmadik NBI-es futsalmeccsén, és mint később kiderült, nem az utolsót. Az első játékrész további részében mindkét gárdának megvoltak a helyzetei, de a lövések rendre a kapu mellé-fölé csapódtak, nem sok munkát adva a hálóőröknek. Ami dolguk pedig mégis akadt, azt magabiztosan hozták, mind Terdik Tamara, mind Deczki Vanda.
A második félidőben kicsit más volt a helyzet, egymást követték a szabálytalanságok, a játékvezetők sem mindig voltak a helyzet magaslatán. A második találatot Bajcsy Krisztina szerezte, Mogyorósi szép felpassza után simán lefordult védőjéről, és a hosszú alsóba helyezte a játékszert. A budaörsi védelem sokszor nem volt a helyzet magaslatán, sok kontrát vezethettek a tolnaiak, ám itt rendre Terdik volt az akciók végállomása. A második félidő második felében a hazaiak veszélyeztettek többször, ám nem volt elég átütő erő a budaörsi kontrákban. Az i-re a pontot egy utolsó perces, kissé szerencsés (vagy szerencsétlen, attól függ melyik csapat szemszögéből nézzük...) akció után újra Krár tette fel, egy kapufával végződő hazai helyzetből kontrázott a Tolna, jó helyzetben kapott labdát, majd spiccel nem hibázott.

A meccsről a Futsal Hungary galériáját itt megnézhetik.

Korozmán Krisztián, Budaörs: - Fájó vereséget szenvedtünk. Tudtuk, hogy ha a mai mérkőzésen nyerünk akkor be tudjuk biztosítani a felső házi rájátszásban a helyünket. Ez érződött is az első percekben rajtunk. Kettő ajtó ablak helyzetet is kihagytunk és ahogy lenni szokott kaptuk is rá a gólt. Kapott gól után viszont végig mi domináltunk, de a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztunk. Mindent elmond a mai meccsünkről a harmadik kapott gólunk, hogy a kapura lövésünk után dupla belső kapufáról kipattan a labda és abból kontra ami után kapufás gólt kapunk. Vereségünk ellenére meccs után megdicsértem a lányokat a hozzáállásuk miatt. Készülünk az Astra ellen, ahol szeretnénk nyerni és bejutni a legjobb 4-be a bajnokságban is.

Reveland Zoltán, Tolna-Mözs: - A múlt heti mérkőzéshez hasonlóan ismét győzelmi kényszerben játszottunk, de a csapat erejét mutatja, hogy nem nyomta agyon a lányokat a tét. Voltak forduló pontok, amikből kedvezően jöttünk ki, és végül nagyot küzdve, ismét a saját kezünkbe vettük a sorsunkat.

A mérkőzésről készült összefoglalót itt megtekinthetik:



DEAC - Astra HFC 5-0 (2-0)
2021.02.28., Debreceni Egyetemi Sportaréna
Vezette: Takács - Forgács - Varga

DEAC: Torma - Tóth N., Krascsenics, Üveges, Horváth V.
Csere: Tóth R. (kapus), Fekete, Pócsik, Nagy A., André, Fülöp, Böröczky, Czégény
Vezetőedző: Quirikó Vivien

Astra HFC: Hargas - Kota, Varga, Csolti, Dorner
Csere: Egri (kapus), Ganczer, Balogh, Lipkovics, Gimes
Vezetőedző: Dombó János

Gólszerzők: Pócsik (16'), André (20', 29'), Horváth V. (23'), Torma (26')

Sárga lap: André (6'), Üveges (16'), illetve Ganczer (17'), Kota (26')

A forduló legizgalmasabb találkozóját követhették élőben nyomon vasárnap este hattól a lelkes szurkolók. A debreceniek nem igazán tudtak mit kezdeni az Astra masszív védekezésével, a félidő első része főleg azzal telt, hogy mezőnyben folytak a labdabirtoklás-váltások, de egyik csapat sem jutott el komoly helyzetig. Egészen a 16. percig, ahol a DEAC gyakorlatilag az első védelmi hibákat kihasználva egy nagyon szép akcióval megszerezte a vezetést. Nem volt szerencséjük a rózsaszíneknek, több kapufát is lőttek, valamint Torma gyakorlatilag mindent megfogott, ami kapura ment (a második félidőben is). Az első játékrész utolsó perceiben letámadott az Astra, ezzel a hazaiak nem igazán tudtak mit kezdeni, mégis ők növelték tovább előnyüket - André maradt földön, elbizonytalanítva a vendégeket, ám a DEAC nem volt bizonytalan, kihasználták a lehetőséget.
A második félidő teljesen másképp alakult, inkább a debreceniek domináltak az első periódusban, ennek köszönhetően Horváth Viktória távoli lövésével meg is szerezték a harmadik góljukat. Az Astrát, ahogy a szegény embert, az ág is húzta - vészkapussal játszottak, ami nem volt valami eredményes, a játékvezetők finoman fogalmazva sem voltak a helyzet magaslatán, így büntető is elmaradt. Azonban Torma Lilla érdeme elvitathatatlan, hibátlan teljesítményét góllal koronázta meg, így az 5 a 4-es játék nem úgy alakult, ahogy azt a vendégek eltervezték. A meccs végén is a hazaiak domináltak, egy újabb szép akcióból az utolsó gólt is megszerezve. Tegyük hozzá, hogy a gólkülönbség ellenére közel sem volt ez ilyen sima találkozó, de az biztos, hogy a független nézők szempontjából érdekes meccs volt!

Képeket a DEAC Facebook oldalán találhatnak, az érdeklődők kattintsanak ide.

Üveges Katalin, DEAC: - Hetek óta azt érzem, hogy egyre egységesebbé válik a csapat. Az Astra most nehezebb időszakot él át, ám ez minden gárdánál előfordul. Ez a győzelem nem csupán a pontok, hanem a gólkülönbség javítása miatt is fontos. Nagyon gratulálok a lányoknak, egyáltalán nem számítottunk ekkora különbségre. Bízunk benne, hogy a következő hetekben is ezt a formát tudjuk hozni.

A teljes mérkőzés itt visszanézhető a DEAC TV jóvoltából:


Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink