Nem élt a lehetőséggel az Astra, idegenben nyert rangadót a TF
2021.01.27 | 12:30
Nem élt a lehetőséggel az Astra, idegenben nyert rangadót a TF

Három meccsből kettőn olyan eredmény született, amire kevesen fogadtak volna. A TFSE a kupakudarc után a DEAC otthonából vitte el a három pontot, megmutatva, hogy a hullámvölgyeik ellenére igen is számolni kell velük, a Budaörs pedig nagy meglepetésre megverte a gyengélkedő Astrát, aki egy győzelemmel újra a dobogó élére állhatott volna. Idegenben nyerte meg a Tolna megyei rangadót a Tolna-Mözs.

DEAC – TFSE 2-3 (2-2)
2021.01.23., Debreceni Egyetemi Sportaréna
Vezette: Szűcs – Szabó – Vadon

DEAC: Tóth R. – Tóth N., Krascsenics Cs., Üveges, Horváth
Csere: Torma (kapus), Fekete, Pócsik, André, Nagy, Fülöp, Czégény
Edző: Quirikó Vivien

TFSE: Ősz – Kiss G., Pádár, Benkő, Gruber
Csere: Móczik (kapus), Kovács, Dióssy, Tell, Králik, Folk, Janicsek, Winternitz
Vezetőedző: Csernai Gábor

Gólszerzők: André (6’), Horváth (7’), illetve Pádár (7’, 19’), Kovács (36’)

A mérkőzésről készült képek itt megtekinthetőek.

Igazi dobogós rangadóhoz méltó meccset láthattunk Debrecenben, illetve leginkább a streamen, ami már az elejétől izgalmas volt, sok helyzettel, gólokkal, szép megoldásokkal. A meccs elején úgy tűnt, hogy a debreceniek kicsit éberebbek, a hatodik percben szerezték meg a vezetést, amit a hetedikben meg is dupláztak. Még ebben a percben kiegyenlített a TF Pádár góljával, aki kirobbanó formában van, hozza a fontosabbnál fontosabb gólokat csapatának. Ezután ment tovább az adok-kapok, mindkét kapura számos akciót, veszélyhelyzetet láthattunk, ám egészen az első játékrész utolsó előtti percéig nem született újabb gól, amikor is ki más, mint újra Pádár egyenlített.
A második félidő legalább annyira szoros volt, mint az első, ám kevésbé eseménydús, inkább mezőnyben folyt a harc. A legnagyobb ziccere a gól előtt a hazaiaknak volt, egy három a kettő elleni akciót használtak jól ki, de Janicsek és Ősz együttes erővel a gólvonalról mentették ki a játékszert. A futsal törvényei érvényesültek, hiszen a kihagyott ziccer a másik oldalon gólt eredményezett, Kovács Szilvia találata a harminchatodik percben sorsdöntőnek bizonyult, a TF ezzel behúzta első rangadóját a sorban, hiszen a hétvégén az Astra elle folytatják. A DEAC pedig folytatja rossz szériáját, hiszen sorozatban a harmadik meccsükön kaptak ki otthon Üveges Katalin lányai.

Quirikó Vivien, DEAC: - Az első félidő első felével nagyon elégedettek lehetünk, nem csak a találatok, hanem a játék képe miatt is. Két védekezési hibát használt ki a TFSE, és ezzel egyenlített, de ekkor sem éreztük, hogy gond lehet, hiszen inkább mi domináltunk, és ez a helyzetekben is megmutatkozott. Bizakodásra adhat okot, hogy több olyan dolgot láttunk vissza ma, amit mostanában sokat gyakorlunk az edzéseken. A vereség ellenére óriási gond nincs, kielemezzük a meccset, a hibákat pedig ki kell javítanunk. Jövő héten győzni szeretnénk a Tolna ellen, ugyanis be akarjuk biztosítani a helyünket a felsőházban.

Csernai Gábor, TFSE: - Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, sajnos 6 perc alatt kaptunk két gólt és nagyon nem találtuk a meccs ritmusát. Szerencsére az időkérés után sikerült változtatni a játékunkon és eredményben is zárkózni. A második félidőre már sokkal koncentráltabban jöttünk ki, és a szerencse is mellettünk volt, így sikerült a győztes találatot is megszerezni. Nagyon fontos 3 pontot hoztunk el Debrecenből, főleg a kupavereség után duplán értékes. Ha szeretnénk a céljainkat elérni, meg kell tanuljunk végig úgy koncentrálni, mint a második félidőben.

 

Szekszárdi FC – Tolna-Mözs 0-1 (0-0)
2021.01.24., Szekszárdi Városi Sport és Szabadidőközpont
Vezette: Pekoli – Szappanyos – Hartung

Szekszárdi FC: Kerekes - Mausz, Halászi, Nagy-Cseke, Schell
Csere: Csóka, Lipovszky, Kágyi, Dombi
Edző: Kágyi István

Tolna-Mözs: Deczki - Szalkai, Vámosi, Nagy, Ferencz
Csere: Kulcsár (kapus), Wiesner, Sereg, Méhes, Kiss, Mogyorósi, Csapó, Szöllős, Domján
Edző: Reveland Zoltán

Gólszerző: Szalkai (38')

Sárga lap: Halászi (28'), illetve Vámosi (2')

A Tolna megyei derbi mindig óriási rangadó, a csapatok aktuális helyezésétől függetlenül. Mint számos más meccs, ez is úgy lenne az igazi, ha lehetnének szurkolók, mert ezen a találkozón azért az évek alatt mindig rengeteg drukker buzdította csapatát. A fiatal szekszárdi csapat nagyon jó meccseket játszik a legerősebb csapatokkal is, és mindig csak egy kicsi hiányzik - balszerencséjükre ez most is így volt. Nagy hír Halászi Kinga visszatérése, bár némileg meglepő, hogy a volt válogatott játékos a Szekszárdot választotta. Ebből láthatjuk, hogy Micskó Márkék igen komoly eredményt szeretnének elérni a Magyar Kupában. A meccs egyetlen, döntő gólját a rutinos és mindig megbízható Szalkai Kitti szerezte, egészen a 38. percig kellett várni, hogy eldőljön a találkozó, ezzel a győzelemmel a Tolna tartja a lépést a felsőházért zajló küzdelemben. A tolnaiak jövő héten Debrecenbe látogatnak, akik hazai pályájukon talán kevésbé játszanak jól, mint idegenben. A Szekszárd pedig a Budaörshöz látogat, vajon meglesz végre az első győzelme a sárga-fekete alakulatnak?

Kágyi István, Szekszárdi FC: - Ezen a mérkőzésen is a védekezést próbáltuk gyakorolni, nem engedni az ellenfelünket ziccerbe kerülni, blokkolni a távoli lövéseket és a megszerzett labdával villámgyorsan kontrákat kialakítani. Támadásban most valamiért nem voltunk elég aktívak, hiányoltam a gyors kényszerítős labdakihozatalt, de a védekezés részét nagyon jól megoldotta a csapatom. Sajnos a végén megint egy egyéni hibából kaptuk a gólt, amire majdnem sikerült válaszolnunk, hiszen Kágyi Rebeka - egy rosszul elvégzett oldalberúgás után ha higgadtabb, akkor egyenlíthetett volna. Nem vagyok csalódott, megyünk tovább és minden egyes mérkőzéssel próbálunk erősebbek lenni!

Reveland Zoltán, Tolna-Mözs: - Nagyon fontos győzelmet arattunk, egy nehéz mérkőzésen egy rendkívűl defenzíven játszó Szekszárd ellen. Nagy erőket mozgósítottunk a siker érdekében, fegyelmezettségünknek és főleg türelmünknek köszönhetően, 3 ponttal távozhattunk. Büszke vagyok a lányokra!

 

Budaörs Futsal - Astra HFC 6-3 (1-0)
2021.01.24., Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand
Vezette: Sipos - Ribényi - Szabados

Budaörs Futsal: Terdik - Bede Anna, Fábián, Megyeri, Koch
Csere: Kajdy, Kardosi, Bede Anett, Balya, Majtán
Edző: Korozmán Krisztán

Astra HFC: Hargas - Kota, Varga, Csolti, Dorner
Csere: Egri (kapus), Balogh, Urbán, Gimes
Vezetőedző: Dombó János

Gólszerzők: Megyeri (11'), Bede Anna (23', 27'), Fábián (23'), Koch (35'), Balya (37'), illetve Kota (23'), Varga (28' - büntetőből, 33')

Sárga lap: Bede Anna (28'), Megyeri (34')

A meccset a vendégek kezdték jobban, domináltak, számos helyzetet kidolgozva, ám Terdik kapujába egyik lövésük sem talált utat. Kota került nagy helyzetbe, érvényesítette is, ám a játékvezetők kapustámadás miatt érvénytelenítették a találatot. A Budaörs is elkezdett ébredezni, és gyakorlatilag az első helyzetüket érvényesítve szerezték meg a vezetést a 11. percben. A félidő további részében csak a keresztlécig jutottak el a vendégek, kétszer is, ám nagy ziccerük nem volt, ahogy a budaörsieknek sem, így egygólos hazai vezetéssel vonultak pihenni a játékosok. Amennyire az első félidő gólszegénynek bizonyult, annyira akarták a második félidőben a csapatok a találatokat, már a második játékrész harmadik percében betalált Bede Anna, noha ehhez némileg Hargas is kellett. Kota megrúgta a szépítő találatot, ám nem tartott sokáig az egygólos hátránya a vendégeknek.
Gyakorlatilag a középkezdés után alig eszmélt fel az Astra, máris újra kétgólos hátrányban volt, Fábián Rebeka jóvoltából. Pár perccel később újra Bede Anna iratkozott fel a góllövők közé, gyakorlatilag eldöntve a mérkőzést. Nem így gondolta ezt azonban az Astra, illetve Varga Adél, aki előbb egy jogosan megítélt büntetőből talált be, majd pedig akciógólt is szerzett öt perccel később, csapata differenciáját újra egygólosra csökkentve. Hiába volt azonban tartása az Astrának, Koch Fruzsina két perccel később csapata ötödik gólját, majd még két percre rá Balya Dorottya a hatodik találatot szerezte, végleg eldöntve a három pont sorsát. Voltak még lehetőségek mindkét oldalon, a Budaörs volt inkább aktív az utolsó percekben, de további gólok nem estek a találkozón.

Korozmán Krisztián, Budaörs Futsal: - Nagyon fontos győzelmet arattunk, hogy elérjük a céljainkat a bajnokságban is. Csak gratulálni tudok az összes játékosomnak a mai teljesítményéhez. Fegyelmezett és koncentrált volt mindenki. Ha valaki először látott női futsal mérkőzést én úgy gondolom, hogy meg szerette a sportágat.

Dombó János, Astra HFC: - Gratulálunk a Budaörs győzelméhez, nagyszerű csapattá formálódtak az elmúlt időszak alatt! Nekünk meg az a dolgunk, hogy kijavítsuk a hibáinkat és még elszántabban dolgozzunk tovább!

 

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink