Nagy lépést tett a második helyért a TFSE
2023.02.20 | 17:00
Nagy lépést tett a második helyért a TFSE

Fontos meccset rendeztek a hölgyeknél a 17. fordulóban, ahol az alapszakasz második helye volt a tét. Az egyetemisták várták előnyből a találkozót, így inkább a hazaiakon volt a nagyobb nyomás.

Az elején úgy tűnt, hogy a Tolna elbírja a győzelmi kényszer terhét, hiszen rögtön két gólos előnyre tettek szert. Kiss Gréta két szemfüles találatot szerzett, így megalapozták a rangadót. Ekkor kevesen gondolták, hogy több hazai gólt már nem láthat a publikum. Pedig a folytatásban megvolt a lehetőség az előny növelésére, de ezeket nem sikerült gólra váltani. Ahogy telt az idő a fővárosiak is feljavultak és Balogh révén szépítettek is a játékrész második felében. Szünetig már nem változott az eredmény, így a Tolna lehetett nyugodtabb a szünetben.

A második félidőt inkább a vendégek kezdték jobban és ismét Balogh volt eredményes, aki ezúttal egy távoli lövésből szerzett gólt. Az egyenlítés után mind a két együttes megszerezhette volna a vezetést, de a hálók érintetlenek maradtak. A hajrához érve egyre sürgősebb lett a vendéglátóknak, hiszen a döntetlen azt jelentett volna, hogy nem a saját kezükben lenne a sorsuk, így kockáztattak. A vészkapus játék viszont rosszul sült el. Egy vendég labdaszerzés után Varga ívelt az üres kapuba, megszerezve a vezetést. A maradék három percet kivédekezték a Csernai-lányok, így begyűjtötték a három pontot.

Ezzel a győzelemmel a TF hét pontos előnyre tett szert riválisával szemben, egy meccsel többet játszva. A Tolna számára vélhetően a második hely elúszni látszik, viszont így maga mögé is kell tekintenie, hiszen a Budaörs nagyarányú győzelme után már csak négy pontra van és még játszanak egymással.

„A két gólunk is bizonyítja, hogy jól kezdtük a rangadót, majd a folytatásban is megvoltak a lehetőségeink arra, hogy tíz perc alatt lezárjuk találkozó lényegi kérdését. Látszott, hogy megleptük a TF-et az agresszív letámadásunkkal, de aztán elkezdett az ellenfél is ébredezni. A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, a félidő előtt egy kényszerítő után sikerült szépíteniük a fővárosiaknak – emlékezett vissza a találkozóra Reveland Zoltán. – Fordulás után enerváltakká váltunk, lehet, hogy fejben is elfáradtunk, ami magával hozta a hibákat is. Nem volt meg a kellő koncentráció védekezésben, a vendégek több helyzetet dolgoztak ki” – tette hozzá.


2F-BAU TOLNA-MÖZS – TFSE-BESTRONG 2–3 (2–1)
Tolna, 200 néző
Játékvezetők: Mihálovics, Petrovics, Rácz Z.

Tolna: Deczki – Szalkai, Bajcsy, Krascsenics P., Nagy N.
Cserék: Csizmók, Wiesner, Sereg, Sajabó, Kiss G., Tancsa.
Vezetőedző: Reveland Zoltán

TFSE: Hargas – Balya, Balogh N., Folk Zs., Varga A.
Cserék: Kovács Sz., Dorner, Kovács N., Kota.
Vezetőedző: Csernai Gábor

Gólszerző: Kiss G. (3., 4.), illetve Balogh N. (13., 25.), Varga A. (37.)

Fotó: Kiss Albert/teol.hu

Forrás: teol.hu

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink