Mihez van joga egy játékosnak
2021.09.22 | 10:48
Mihez van joga egy játékosnak

A kérdés természetesen költői, hiszen ezt meghatározni egzakt módon nem lehet, még profi NBA szerződésekben sem, hiszen az írott paragrafusokon kívül íratlan etikai, morális szempontok is vannak. Ezt a moralizálást egy szomorú esemény kapcsán tesszük, hiszen a hétvégén olyan történt az egyik női NB I-es mérkőzésen, amely a sokat megélt magyar futsal történetében is párját ritkítja.

Történt ugyanis, hogy a TFSE-Astra mérkőzésen a hazaiak kapusa Ősz Csenge, mivel nem lett kezdőnek jelölve megtagadta a játékot, visszaöltözött, és  ezt tette Gruber Brigitta is, majd a lelátóról nézték végig a mérkőzést. A meccs után csatlakozott hozzájuk Folk Zsuzsanna a csapat játékos-pályaedzője is, azaz „leadták a szerelést”, mondván, hogy nem kívánnak Ferenczi Anna edzővel együtt dolgozni a jövőben.

A mérkőzést egyébként a megfiatalított lelkes Astra nyerte 5-3-ra.

Nem szeretnénk demagógok lenni, és ilyen felvezetés után feltenni a kérdést, hogy van-e ehhez joga egy játékosnak, hogy nem tűnik-e a játékostársak cserbenhagyásának mindez. Ám azt kijelenthetjük, hogy mindez senkinek sem volt jó.

Nem volt ez jó még a győztes ellenfélnek sem, akinek az edzője Dombó János elmondása szerint hosszú pályafutása alatt még soha nem volt ennyire boldogtalan egy győzelem miatt. Nem volt ez jó Varga Adélnak, az ellenfél kapitányának sem, aki meccs közben szólította fel válogatottbeli csapattársát, Folk Zsuzsit komolyabb játékra. De természetesen nem tettek jót a magyar női futsalnak sem, amely amúgy sincs rózsás helyzetben.

Ez a három lány több-százszoros NB I-es mérkőzést tud felmutatni pályafutásuk során. Belegondoltak abba, hogy milyen üzenet volt ez a másik térfélen pályára lépő fiatal, futsaljátékos palántáknak, de egyáltalán a női futsalért dolgozóknak? Valószínű, hogy ők ezt másként látják, és meg vannak győződve a maguk igazáról, de csak halkan kérdezem, utólag is úgy gondolják, hogy van ehhez joga egy játékosnak. És megint csak halkan teszem hozzá, hogy ez nem egy utcák-terek bajnoki meccse volt, hanem az a Női NB I, amelyhez szeretnénk, ha nagyobb támogatást adna a szövetség a jövőben.

Ami történt megtörtént, változtatni már nem lehet rajta, a jövőn viszont igen. A labda a TFSE vezetésénél pattog. Kíváncsian várjuk hogyan rendezik a kialakult helyzetet.

 - Kasza János -

Hírdetés

Videók

Rubeola FC - Nyírbátori SC (2022.11.25, stream)
2022.11.25 | 02:36

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2022.11.10 | 10:30
Férfi válogatott
2022.11.07 | 21:45
Férfi válogatott
2022.11.06 | 22:00
2022.11.05 | 10:15
2022.10.26 | 08:45
2022.10.25 | 15:15
Támogatóink

Partnereink