Megyes Ági döntött Tolnán, tovább folytatódott az Astra vesszőfutása
2018.01.22 | 11:01
Megyes Ági döntött Tolnán, tovább folytatódott az Astra vesszőfutása

Nem történt meglepetés az Astra – HTE mérkőzésen, ahogy azt előre jeleztük csak az volt az egyetlen kérdés, hogy mekkora különbséggel nyer a vendégcsapat. A helyes megfejtés az volt, hogy 4-el, de lehetett volna ennél is nagyobb a különbség. Teljesen egyoldalú volt a találkozó, 10 perc után már 0-4-t mutatott az eredményjelző tábla. A böszörmény futsalosai sokkal frissebben, gyorsabban és motiváltabban léptek pályára, míg a hazaiak tompának, fáradtabbnak tűntek, amire csak részben lehet magyarázat, hogy az alapozás kellős közepén vannak. Halászi Kinga ugyan szépíteni tudott a 14. percben, de a háromgólos hátrány és főleg a mutatott játék kevés jót ígért az Astrának a folytatásra. d73d1fde-9680-4d85-827a-ec4bc84f659b Szünet után folytatódott a Bikák szempontjából a rémálom, Tell Zsófia vezérletével már 8-1-re is vezetett a bajnoki éllovas, a Krascsenics testvéreknek köszönhette a Dombó alakulat, hogy nem szenvedett kiütéses vereséget. A látottak alapján sem a Magyar Kupa, sem a bajnoki folytatást illetően nem lehetnek vérmes reményeik, pedig a játékosállományt tekintve nem állnak rosszul az Astrások.

_CZB5279 copy-1024x683 Remek hangulat és kiemelt szurkolói érdeklődés mellett került sor a Tolna megyei rangadóra, amelyet a nagy iram, remek kapusteljesítmények és drámai végjáték jellemzett. Mindkét tréner jól megszervezte csapata védekezését, ennek ellenére nem lehet azt kijelenteni, hogy a kapusok unatkoztak volna. Hargas Annamária és Ősz Csenge is halmozta a bravúrokat, igazolva, hogy jelen pillanatban ők az élvonal legjobb formában lévő hálóőrei. Oroszlánrészük volt abban, hogy az első játékrészben csak kapufákat és kihagyott helyzeteket jegyezhettünk fel, de gólt egyet sem.

Az őrült iramnak köszönhetően egyetlen másodpercig sem unatkoztak a drukkerek a második játékrészben sem. Jobbára a Szekszárd irányított, több helyzetet dolgoztak ki és a mindössze két cserével kiálló tolnaiak hatalmas szívvel próbálták megakadályozni a vendégeket abban, hogy megszerezzék a vezetést. A 30. percben egy pontrúgást követően az igen agilisan játszó Buchmüller Petrára késve léptek ki a védők és a fiatal játékos góljával a Szekszárdnál volt az előny. Többször is eldönthették volna a találkozót a Micskó tanítványok, Ősz Csenge azonban lehúzta a rolót, de kolléganőjéről Hargas Annamáriáról is elmondhattuk ugyanezt. Négy perccel a vége előtt Folk Zsuzsanna kezdett hatalmas szólóba a jobboldalon és mintaszerű centerezését követően a Tolna legjobbja Varga Adél egalizált (1-1). Úgy tűnt, hogy a tolna trénere, Volodymyr Kolok, megelégedett a döntetlennel, talán túlságosan is behúzódtak a kapujuk elé a hazaiak, s egy megadható szabadrúgást követően Ganczer Hajnalka lövését Varga Adél blokkolta, de a kipattanóra nagyon lassan reagáltak a Tolna játékosai és Megyes Ágnes remekül helyezett átlövéssel eldöntötte a derbit. A helyzetek száma alapján nem érdemtelen a vendégsiker, ugyanakkor az elismerés jár a vesztes félnek is, akik sokat tettek azért, hogy ilyen remek és izgalmas összecsapás jellemezze a rangadót. A több mint 400 néző mindenesetre vastapssal köszöntötte a lefújást követően mindkét alakulatot, teljes joggal. A Ricsilla Futsal – Gyulai Amazonok mérkőzés 7-3-s állásnál a 29. percben félbeszakadt.. Női NB I, 14. forduló Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls – Hajdúböszörményi TE 4-8 (1-4) Kikunfélegyháza KÉSZ Aréna, 100 néző Játékvezetők: Kaszala Mihály – Márkus András – Patyi Bettina Astra: Farkas Katalin Kitti – Görög Zsófia Réka, Gál Tímea, Szabó Boglárka, Halászi Kinga Csere: Rozmis Gabriella, Krascsenics Petra, Godvár Katalin, Krascsenics Csilla, Nagy Anett, Dominika Dikanová, Gelb Mónika, Mészáros Dalma Edző: Dombó János HTE: Torma Lilla – Tell Zsófia, Vígh Renáta, Pádár Anita, Bokor Adrienn Csere: Quirikó Vivien, Szekér Anita, Nagy Anikó Andrea, Kota Gabriella, Mogyorósi Zsuzsanna Edző: Quirikó Vivien Gólszerző: Krascsenics Petra (2), Halászi Kinga, Krascsenics Csilla illetve Tell Zsófia (3), Pádár Anita, Vígh Renáta, Bokor Adrienn, Nagy Anikó Andrea Dombó János (Astra): - Őszintén gratulálok a HTE csapatának eredményes és jó játékukhoz, ma jobbak voltak és megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Quirikó Vivien: - Büszke vagyok a csapatra, hogy a hiányzók ellenére is magabiztos győzelmet arattunk egy erős ellenféllel szemben, többnyire egészen jó játékkal. Legfőképp a mérkőzés első 10 perce volt kiemelkedő, fantasztikus dolgokat csináltak a lányok. Minden egyes játékosnak gratulálok a teljesítményéhez! Fiatal játékosunknak, Nagy Anikónak külön is, hiszen az elmúlt hétvégi meccs után ismét betalált, és védekezésben is remek teljesítményt nyújtott! A mérkőzés utolsó pár percét sajnálom csak, ahol már alábbhagyott a koncentráció és a fáradtság is kiütközött, és ezzel ajándékoztunk néhány gólt az ellenfélnek.   BrandMission-Artifex Tolna – Agenta Girls Szekszárd FC 1-2 (0-0) Tolna Városi Sportcsarnok, 450 néző Játékvezetők: Bíró Roland – Domokos Levente – Petrovics István Tolna: Ősz Csenge – Folk Zsuzsanna, Varga Adél, Üveges Katalin, Mariia Vaskovets Csere: Viktoríía Solomakha, Perger Dorina Edző: Volodymyr Kolok Szekszárd: Hargas Annamária – ganczer hajnalka, Megyes Ágnes, Buchmüller Petra, Horváth Katalin Csere: Kágyi Árvácska Rebeka, Fábián Rebeka, Beke Adrienn Edző: Micskó Márk Gólszerző: Varga Adél illetve Buchmüller Petra, Megyes Ágnes 14528264_10211058956776461_361683112_nVolodymyr Kolok (Tolna): - Nagyon feszült és nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Több hiányzónk is akadt, míg Viktoríía Solomakha egész héten lázas volt, így nem a legjobb állapotban volt. A fiatal Perger Dorina még csak az első lépéseket teszi a női futsalban, még a tanulási fázisban van, de mindent megtesz azért, hogy fejlődön. Így mindössze öt mezőnyjátékosra raktam a terhet, akik ezt jól is viselték, s betartották taktikai utasításaimat. A mérkőzés egyes periódusaiban néhány játékosunk túlpörgött és ez néha problémát okozott a számunkra. Köszönöm a játékosaimnak, hogy ilyen nagy szívvel játszottak, s bár korábbi meccseinken a végjátékból mi jöttünk ki győztesen, a szerencse ezúttal elpártolt tőlünk. Nagyon aktívan játszott ellenfelünk, mégis viszonylag kevés helyzetet dolgozott ki, védekezésünk ellen kevés ellenszerük volt. Az utolsó percben egy szabadrúgást követően mégis ők szerezték a győztes gólt, ennek ellenére azt gondolom nem érdemeltünk vereséget. Gratulálok a Szekszárdnak a győzelemért és köszönjük szurkolóink támogatását. Micskó MárkMicskó Márk (Szekszárd): - Először is köszönöm a szurkolóink biztatását, akik a Ferencváros szekszárdi edzőmérkőzése ellenére is eljöttek és teli torokból bíztatták a lányokat. Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk a nagyon jól játszó házigazdák ellen. Jóval több helyzetünk volt, sajnos azokat rendre ki is hagytuk. Mindenképpen javítanunk kell ezen, illetve a védekezésben is voltak hibáink. Ez a mérkőzés mindig és mindenhol rangadó, úgy gondolom mind a két csapat dicséretet érdemel, mert a győzelem-re játszottak. Büszke vagyok a Lányaimra, mert nagyszerű CSAPATOT alkotnak. Boldog névnapot kívánok Máginak, aki góljával eldöntötte a derbit.   - Simonyi András -  
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink