Megvan a Szekszárd első győzelme!
2021.02.02 | 20:15
Megvan a Szekszárd első győzelme!

Csupa hazai győzelem született a női futsal NBI 11. fordulójában. Ráadásul olyan győzelmekről beszélhetünk, hogy a vendégcsapat sehol sem tudta a kapuba juttatni a játékszert. Volt nagyon sima győzelem, egygólos, szoros siker is, de ami talán a legfontosabb, hogy a tabella állásában mindössze egy, kisebb változás történt.

DEAC - Tolna-Mözs 1-0 (0-0)
2021.01.31., Debreceni Egyetemi Sportaréna
Vezette: Takács - Erdélyi - Vasziliu

DEAC: Torma - Tóth N., André, Krascsenics, Üveges
Csere: Tóth R. (kapus), Fekete, Pócsik, Nagy A., Fülöp, Böröczky, Horváth V., Czégény
Edző: Quirikó Vivien

Tolna-Mözs: Deczki - Szalkai, Vámosi, Nagy N., Csapó
Csere: Kulcsár (kapus), Sereg, Bajcsy, Kiss, Mogyorósi, Domján
Edző: Reveland Zoltán

Gólszerző: Üveges (34')

Sárga lap: Pócsik (12'), Fekete (39')

Piros lap: Kiss (35')

Futsal meccsen viszonylag ritkán fordul elő egygólos hazai győzelem, de a DEAC és a Tolna idei harmadik párharcán ez lett a végeredmény. Voltak akciók, kontrák, viszont aránylag kevés gólhelyzetet láthattak a mérkőzést élőben követő nézők. Az első tíz-tizenöt percben egyértelműen a hazaiak domináltak, de aztán a Tolna is felébredt a hosszú út után. A meccs legakciódúsabb pillanataira is várni kellett a második félidőig, egész pontosan a harmincnegyedik percig. Itt a tolnaiak jöhettek szöglettel, a kapura lövést Üveges Katalin blokkolta a hátával, Torma Lilla megfogta, indította Üvegest, aki egyedül vezethette végig a pályán, a végén pedig be is talált Deczki kapujába. Egy perccel később Kiss Gréta maradt hátul Krascsenics Csillával, akit csak szabálytalanul tudott megállítani a védekező játékos, megszerezve ezzel második sárga lapját. A Tolna szépen kivédekezte az emberhátrányt, viszont gólt már egyik csapat sem tudott szerezni, így nem változott az eredmény.

A mérkőzés teljes egészében itt visszanézhető:



Üveges Katalin, DEAC: - Nagy taktikai csata jellemezte ezt az összecsapást. Ma zártabb védekezésből indítottuk el a letámadást és a kontratámadásokat. A legfontosabb célt, vagyis a három pont begyűjtését teljesítettük. Nyilván jobb lett volna, ha több gólt szerzünk, de nem bánkódunk emiatt. Értékes ez a győzelem, ugyanis rajtunk kívül négy csapat is szeretne bejutni a felsőházba. A helyzetünket az sem könnyítette meg, hogy Horváth Viktória sérült, Krascsenics Csilla húzódással bajlódik, én pedig a betegségem miatt ezen a héten nem edzhettem.

Reveland Zoltán, Tolna-Mözs: - Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl egy nagyon jó erőkből álló DEAC ellen. Az első félidő első tíz percét leszámítva elégedett vagyok a lányokkal, itt örülhettünk, hogy nem kerültünk hátrányba, de főleg a második félidő egyes szakaszaiban már bátrabban játszottunk. Voltak olyan periódusok, amikor betalálhattunk volna, de ezen a napon sajnos ez nem sikerült. Tragédia nem történt, dolgozunk tovább a céljaink eléréséért.

 

Szekszárdi FC - Budaörs Futsal 2-0 (2-0)
2021.01.31., Szekszárdi Városi Sport és Szabadidő
Vezette: Petrovics - Farkas - Rácz

Szekszárdi FC: Kerekes - Mausz, Halászi, Nagy-Cseke, Schell
Csere: Csóka, Lipovszky, Lelovics, Kágyi, Dombi
Edző: Kágyi István, Micskó Márk

Budaörs Futsal: Terdik - Bede Anna, Fábián, Megyeri, Koch
Csere: Kardosi, Balya, Majtán
Edző: Korozmán Krisztián

Gólszerző: Nagy-Cseke (11', 17')

Sárga lap: Balya (33')

Ki gondolta volna, hogy a Szekszárd megszerzi első győzelmét a szezonban, ráadásul kétgólos különbséggel, lenullázva a Budaörsöt? Korozmán Krisztiánnak össze kell kapnia a csapatát, ha tényleg be akarnak kerülni a rájátszásba. Ezen a mérkőzésen Nagy-Cseke Edina két gólja volt a döntő, de tegyük hozzá, hogy a szekszárdiaknak régóta kijárt volna egy győzelem, a TF-et idegenben szorongatták meg, múlt héten a Tolnától szenvedtek egygólos vereséget. Két szép gólt szerezve tartották otthon a három pontot, méghozzá fontos pontokat, hiszen ezzel matematikailag még lehet esélyük a rájátszásba kerülni.

Kágyi István, Szekszárdi FC: - Nem jól kezdtük a mérkőzést, kicsit bealudtunk az első öt percben, de szerencsékre az ellenfelünk nem tudott vezetést szerezni. Utána tökéletesen működött a védekezésünk és a kontráink is veszélyesek voltak. Az első félidőben két okos gólt szereztünk: Edina egy erősen belött labdát sarkalt be, majd később egy előre dobott labdát emelt át a kapusukon. A második félidőben többet támadott a Budaörs, de nem sikerült nekik gólt lőni, így maradt a 2:0. Nagyon elégedett vagyok a csapattal, remek munkát végeztek a csajok, sikerült megszereznünk végre első győzelmünket a bajnokságban, és remélem hogy nem az utolsót!

Korozmán Krisztián, Budaörs Futsal: - Egyelőre nem tudjuk saját árnyékunkat átlépni. Ma a legnagyobb ellenfelünk saját magunk voltunk és egyértelműen a fejbeli dolgok döntöttek, hogy ki szerzi meg a 3 pontot.. Klasszikus az a meccs volt ahol ha reggelig játszunk se rúgunk gólt. A Szekszárd kihasználta mindkettő óvodás hibáinkat.

 



TFSE - Astra HFC 5-0 (2-0)

2021.01.31., Vasas Sportcsarnok
Vezette: Apkó - Török - Török-Bardi

TFSE: Móczik - Kiss, Pádár, Folk, Benkő
Csere: Ősz (kapus), Kovács, Dióssy, Tell, Králik, Gruber, Janicsek, Winternitz
Vezetőedző: Csernai Gábor

Astra HFC: Hargas - Kota, Varga, Csolti, Dorner
Csere: Egri (kapus), Ganczer, Balogh, Urbán, Gimes
Vezetőedző: Dombó János

Gólszerzők: Pádár (11', 15', 23', 30'), Folk (29')

Sárga lap: Ősz (23')

Egy ilyen eredményt látva nehéz bármilyen új információt leírni a mérkőzésről, hiszen egy hiányzókkal teli TF fektetett optimális játékkal két vállra egy láthatóan szenvedő Astrát. Pádár Anita újra megmutatta, hogy jelentős tényező még ma is a magyar női futsalban. Szebbnél szebb gólokat szerzett, Hargas számos bravúrja ellenére is. Az Astrának olyan napja volt, hogy semmi nem jött össze, bár intő jel, hogy ez már a második ilyen mérkőzés zsinórban. A TF pedig tavalyi önmagát idézi, gólokkal, simán tud nyerni erős csapatok ellen is, távolinak tűnik a pár hónappal ezelőtti csapat, aki szenvedett gyengébb ellenfelek ellen. Az üllőieknek össze kell szedniük magukat, ha be akarják biztosítani helyüket a rájátszásban, míg a TF kiváló úton halad efelé. 

A mérkőzésről Sajó Dóra készített nagyszerű képeket, ezeket itt megtekinthetik.

Csernai Gábor TFSE: - Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, nem voltak jók az előjelek, hiszen két meghatározó játékosunk is kiesett erre a rangadóra. Szerencsére mindenki átérezte, hogy több fog kelleni mint eddig, és így sikerült extra teljesítményt nyújtania mindenkinek. Talán nem túlzok, ha azt mondom, nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna. Ha meg tudjuk őrizni ezt a lelkesedést és koncentrációt, ami most jellemez minket, akkor a kezünkben tarthatjuk a sorsunkat a bajnokság utolsó mérkőzéséig.

Dombó János, Astra HFC: - Egy számunkra nagyon tanulságos mérkőzést játszottunk, ahol a hazai csapat megérdemelten aratott győzelmet felettünk. Gratulálunk sikerükhöz!

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink