Meglepetések hétvégéje a nőknél
2020.10.20 | 10:36
Meglepetések hétvégéje a nőknél

Az idei szezon legmeglepőbb fordulóján vagyunk túl, hiszen gyakorlatilag mindhárom mérkőzésen igen váratlan eredmények születtek. A legnagyobb dicséret a szekszárdi fiatalokat illeti, akik pontot tudtak rabolni a bajnokesélyes TFSE csapatától, vagy inkább a TF mentett pontot?  A Budaörs is elégedett lehet, hiszen második győzelmükkel immár dobogósok. A legboldogabb a forduló után azonban valószínűleg az Astra csapata, hiszen magabiztos debreceni győzelmükkel átvették a vezetést a tabellán az üllőiek.

Szekszárdi FC – TFSE (2-1) 4-4
Szekszárdi Városi Sport és Szabadidőközpont
Vezette: Pekoli – Éreth – Rácz

Szekszárdi FC: Kerekes – Csóka, Kágyi Á., Nagy-Cseke, Schell
Csere: Lipovszky, Lelovics, Dombi, Szabó-Beréti
Vezetőedző: Kágyi István

TFSE: Móczik – Kovács, Horváth F., Králik, Janicsek
Csere: Ősz (kapus), Dióssy, Tell, Kiss G., Pádár, Folk, Winternitz
Vezetőedző: Csernai Gábor

Gólszerzők: Nagy-Cseke (1’, 9’), Schell (23’), Kágyi Á. (25’), illetve Kiss G. (19’, 27’, 35’), Pádár (27’)

A forduló legnagyobb meglepetése született Szekszárdon, hiszen fiatal csapatuk bravúrpontot rabolt a bajnokság egyik esélyesének számító TFSE gárdájától. A mérkőzés a hazaiak szempontjából ideálisan indult, hiszen már az első percben, gyakorlatilag az első támadásukból megszerezték a vezetést Nagy-Cseke Edina révén, aki a kilencedik percben újra feliratkozott a góllövőlistára, méghozzá egy óriási bombagóllal. Az első játékrész vége előtt még gyorsan szépíteni tudtak az egyetemisták, a Szekszárdról a TFSE-be igazoló Kiss Gabriella jóvoltából egygólosra csökkent a vendégek hátránya. A második félidő azonban az elsőhöz hasonlóan kezdődött, a mindössze 15 éves Schell Dorina találatával növelte előnyét a Szekszárd, majd a csapatban az egyik legrutinosabbnak számító, de még így is csak 19 éves Kágyi Rebeka szerezte meg csapata negyedik, önmaga idei második találatát. A mérkőzés végére a TFSE is elkezdett magára találni, a 27. percben először Pádár Anita, majd ismét Kiss Gabriella talált be, egygólosra csökkentve hátrányukat. Végül öt perccel a sípszó előtt szerezte meg a meccs utolsó, pontot érő gólját a tavalyi Magyar Kupa döntő hőse, a volt szekszárdi, Kiss Gabriella.

A boldog szekszárdi tinik a mérkőzés után

Kágyi István, Szekszárdi FC: - A mérkőzés előtt arra kértem a lányokat, hogy álljunk vissza, védekezzünk, és próbáljunk labdaszerzésből gyors kontrákat kialakítani. Ezt Edina tökéletesen teljesítette is, hiszen 20 másodperc sem telt el, mikor az első támadásunkból gólt szereztünk. Nem sokkal később meg is dupláztuk előnyünket, ismét Edina talált be egy hatalmas bombagóllal a jobb felső sarokba. Sorra alakítottunk ki helyzeteket, de a befejezésnél vagy az ellenfél kapusa védett, vagy kapufa lett a vége. És ahogy az lenni szokott, a félidő végén egy szép támadás után ellenfelünk szépíteni tudott. A szünetben átbeszéltük a hibákat, és azt kértem még a lányoktól, hogy hátul maradjunk nyugodtak, és ha kérem, akkor agresszíven támadjuk le az ellenfelünket. A második félidő elején jöttek is a helyzetek, szépen kidolgozott, gyors kontrából kétszer is betaláltunk. 4:1-re vezettünk, amikor volt egy nagy ziccerünk, de kihagytuk, az ellentámadásból pedig rögtön gólt is kaptunk. Ez a rutinosabb ellenfelünket fel is hozta, sikerült is nekik kiegyenlíteni. Sajnos a csapatom 4:1-es vezetésnél elhitte, hogy megvan ez a mérkőzés, de ezért szép sportág a futsal, mert itt még három gólos előnynél sem szabad kiengedni. A szurkolóknak köszönjük szépen a bíztatást, aki eljött erre a mérkőzésre az egy gólgazdag, nagyon jó ritmusú, izgalmas mérkőzést láthatott. Lányaim mindenképpen óriási dicséretet érdemelnek, főleg a 15 éves Schell Dorina, a csapatkapitány Kágyi Árvácska és Nagy-Cseke Edina, akik kimagasló teljesítményt nyújtottak ezen a mérkőzésen. De muszáj megemlítenem a tőlünk nyáron a TFSE csapatához igazolt Kiss Gabriellát, aki három gólt is lőtt nekünk és ezzel nagy szerepe volt abban, hogy csapata döntetlent játszott velünk. Sok sikert kívánok a TFSE csapatának, hiszen ők biztosan ott lesznek majd a rájátszásban.

Budaörs Futsal – Tolna-Mözs (1-0) 5-2
Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand
Vezette: Kéri I. – Laczkó Z. – Laczkó G.

Budaörs: Terdik – Fábián, Balya, Megyeri, Koch
Csere: Kardosi, Bede Anna, Bede Anett, Majtán
Vezetőedző: Korozmán Krisztián

Tolna-Mözs: Deczki – Horváth, Szalkai, Vámosi, Ferencz
Csere: Kulcsár (kapus), Bajcsy, Mogyorósi, Nagy, Csapó, Szöllős, Domján
Vezetőedző: Biczi Gábor

Gólszerzők: Koch (12’, 24’), Megyeri (25’, 37’), Bede Anett (38’), illetve Nagy (31’), Horváth (39’)

FOTÓGALÉRIA

Fordulatokban és váratlan történésekben gazdag mérkőzést játszottak Budaörsön vasárnap. Mint ahogy az már fordulók óta egyre jobban várható volt, Korozmán Krisztián lányai végre meg tudták szerezni sok küzdelmes találkozó után második győzelmüket. A mérkőzés elején inkább a vendégek mutatták jobban magukat, ennek ellenére Koch Fruzsina találatával a hazaiak szerezték meg a vezetést a mérkőzés tizenkettedik percében. Az első félidőben több gól már nem esett, de a játék képe alapján valószínű volt, hogy a második játékrészben több találatot is láthatnak majd a kilátogató nézők. Így is lett, először újra Koch Fruzsina, majd Megyeri Boglárka volt eredményes, de a tolnaiak is próbáltak nyomást kifejteni ellenfelükre. Meg is lett a gyümölcse, hiszen Nagy Noémi találatával szépíteni tudtak a vendégek. A vészkapus játékot is alkalmazták, inkább kevesebb, mint több sikerrel, hiszen újabb két találatot tudott szerezni a Budaörs csapata, Megyeri és Bede Anett révén. A végéig kiélezett találkozó volt, inkább a játék képében, mint az eredményben, de Horváth Hanna még az utolsó előtti percben szerezni tudott egy szépítő találatot.

Korozmán Krisztián, Budaörs: - A mai mérkőzésen az első 10 percet leszámítva fegyelmezetten és koncentráltan játszottunk. Helyzeteinket nagyobb százalékban tudtuk kihasználni az elmúlt meccsekhez képest, de még mindig bőven van hiányérzetem, illetve Terdik Tamara megint extrán teljesített a kapuban, ami nagyban hozzájárult, hogy győztesen hagytuk el a pályát. Gratulálok a lányoknak mert igazi csapatmunka volt a győzelem.

Ács Gábor, Tolna-Mözs: - Hiába dominálunk mezőnyben és alakítunk ki számtalan helyzetet, amíg saját hibákból könnyű gólokat adunk és nem tudunk eredményesek lenni a kapu előtt, nagyon nehéz lesz mérkőzést nyerni.

 

DEAC – Astra HFC (1-3) 2-5
Debreceni Egyetemi Sportaréna
Vezette: Takács – Szűcs – Juhász

DEAC: Torma – Tóth N., André, Krascsenics Cs., Üveges
Csere: Tóth R. (kapus), Pócsik, Czégény, Nagy A., Horváth
Vezetőedző: Üveges Katalin

Astra HFC: Hargas – Ganczer, Kota, Varga, Csolti
Csere: Egri (kapus), Godvár, Balogh, Urbán, Dorner
Vezetőedző: Dombó János

Gólszerzők: Krascsenics Cs. (11’, 37’), illetve Kota (3’, 18’, 22’, 29’), Urbán (17’)

A forduló rangadója Debrecenben került lejátszásra, ahol az éppen aktuális első és második helyezett csapat találkozott egymással. A hazaiaknak igen komoly céljaik vannak, a bajnoki cím mellett a kupagyőzelmet is bezsebelnék, így igen motivált csapat otthonába érkezett a vendég Astra. Őket sem kellett azonban félteni, igen agresszívan kezdték a mérkőzést, Kota Gabriella már a mérkőzés harmadik percében betalált volt csapata hálójába. Egymást követték a helyzetek, Torma Lilla számos bravúrja is kellett ahhoz, hogy Krascsenics Csilla a tizenegyedik percben egyenlíthessen egy óriási góllal. Nagy iramban folytatták a csapatok a mérkőzést, aminek eredményeként először Urbán, majd ismét Kota talált be a hazaiak kapujába, beállítva ezzel a félidei eredményt. A második játékrész is hasonlóan alakult, mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, amiket mindkét kapus igen nagy százalékban hárítani tudott, ám a vendégek egy fokkal jobban koncentráltak a befejezéseknél, így még két találatot tudtak szerezni. A DEACnak is akadtak még próbálkozásai, bár inkább az Astra dominált, de Krascsenics Csilla még a 37. percben szépíteni tudott a cívisvárosi rangadón.


Üveges Katalin, DEAC
: - Nagyon sajnálom, hogy ilyen körülmények között kellett fogadnunk az egyik legnagyobb riválisunkat. Nagyon vártuk már ezt a találkozót, emiatt csalódottság van bennem. Csapatunk több sebből vérzett. Tele vagyunk sérülésekkel, betegségekkel, mely csak tetőzik hétről hétre. Bármennyire is szerettük volna elhalasztani ezt a találkozót ellenfelünk nem hagyta jóvá. Így kénytelenek voltunk abból főzni, amink volt. Ez a kialakult helyzet mentálisan is rányomta a bélyegét a teljesítményünkre! Reméljük, idővel stabilizálódni tud a helyzetünk, és egy 100%-os DEAC tud majd a következő fordulókban a pályára lépni. Kota Gabi kiemelkedő teljesítményének köszönhetően az Astra fölényes győzelmet aratott ellenünk, melyhez gratulálok!

Dombó János, Astra HFC: - Gratulálok a csapatomnak, hiszen a bajnokság legnagyobb esélyesének otthonában sikerült magabiztos győzelmet aratnunk.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink