Lezárja-e Tolnán a párharcot a TFSE?
2024.05.31 | 22:29
Lezárja-e Tolnán a párharcot a TFSE?

Vasárnap már a negyedik meccsre kerül sor a hölgyek fináléjában, ahol az egyetemi együttes győzelme esetén bajnok lehet, hiszen 2-1-re vezet összesítésben, miután legutóbb hazai pályán nyerni tudtak.

Legutóbb ismét a fővárosban találkoztak a felek a döntő harmadik felvonásaként, ahol nem sokáig ismerkedtek a csapatok. A vendéglátók már az első percben megszerezték a vezetést közelről Fábián révén, amit nem sokkal később, Kovács Szilvia duplázott meg egy remek lövéssel. Ekkor úgy tűnt, sima lehet a találkozó, de a Tolna rendezte sorait és átvette az irányítást, és rengeteg helyzete adódott, hogy ledolgozza a hátrányát, de végül csak egyetlen találatig jutottak, így alulmaradtak, ezért már nincs hibázási lehetőségük.

Ezúttal Tolnán rendezik az összecsapást, de Reveland Zoltán lányai eredménykényszer alatt játszhatnak, hiszen csak győzelem esetén tudják életben tartani bajnoki álmaikat. A nagy kérdés, hogy ezt a nyomást elbírják-e. Az előző meccsen az elején lévő rövidzárlatot leszámítva jó teljesítményt nyújtottak, kizárólag a helyzetkihasználással akadtak gondjaik, így ezen kell a legtöbbet javítani. Ez ezúttal is sorsdöntő lesz. Az előző tolnai meccsen az egyetemisták remekül sáfárkodtak a helyzeteikkel, és magabiztosan nyertek, ami bizakodásra adhat okot. Viszont ezúttal valószínűleg nem lesz elég néhány perc jó játék, ha le akarják zárni a párharcot.

A hazai pálya a Tolna mellett szól, kérdés, tudnak-e élni vele, vagy történetük során először lesznek bajnokok a fővárosiak. Most is szoros, izgalmas csata várható.

Reveland Zoltán, a Tolna edzője: - Az utolsó lehetőségünk, hogy 5. meccsre mentsük a párharcot. Az előző találkozón az első pár percet leszámítva a TF fölé tudtunk kerekedni, sajnos ez a gólokban nem mutatkozott meg, de a játék az meggyőző volt. Ha ezt a teljesítményt át tudjuk menteni a teljes mérkőzésre, és nem követünk el buta hibákat, akkor lehet esélyünk, minden más esetben szerte foszlanak az álmaink.

Viza Krisztián, a TFSE edzője: - Vasárnap a döntő negyedik mérkőzésére kerül sor. Az előző találkozón nagyon hamar megszereztük a kétgólos előnyt, ami talán túlságosan is megnyugtatta a csapatot, így végig egy kiélezett mérkőzés volt. Tolnára a lélektani előny birtokában utazunk és furcsa lenne, ha nem azzal a céllal lépnénk pályára, hogy lezárjuk a párharcot. Nagy valószínűséggel ez lesz az eddigi legnehezebb mérkőzés, hiszen a Tolna győzelmi kényszerben kell pályára lépjen. Biztos vagyok benne, hogy egy kiélezett találkozó lesz, de tudom, hogy a hölgyek mindent meg fognak tenni azért, hogy megszerezzük a győzelmet és a TF is feliratkozzon a magyar bajnokok listájára.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink