Könnyű Astra, nehéz DEAC győzelem szombaton
2020.09.27 | 22:52
Könnyű Astra, nehéz DEAC győzelem szombaton

A vártnak megfelelően egy sima, és két szoros párharcot hozott a női futsal NBI második fordulója, ezek közül az egyik meglepetés eredménnyel zárult. A hétvége slágermeccse a DEAC budaörsi vendégjátéka volt, ezt a helyszínen is rengeteg kilátogató néző tekinthette meg, de emellett a Futsal Hungary közvetítésén is sokan nézték a mérkőzést. A két szombati meccs értékelését itt olvashatják.

Astra HFC Üllő – Szekszárdi FC (3-1) 5-1
Üllő Városi Sportcsarnok
Vezette: Liebhardt – Puskely – Kamal

Astra HFC: Hargas – Ganczer, Kota, Varga, Urbán
Csere: Godvár, Krascsenics P., Csolti, Dorner
Vezetőedző: Dombó János

Szekszárdi FC: Kerekes – Kágyi R., Lovász, Nagy-Cseke, Patocskai
Csere: Lipovszky, Dombi, Schell
Vezetőedző: Micskó Márk

Gólszerzők: Urbán (4’), Kota (11’, 13’, 22’, 37’), illetve Kágyi R. (15’)

A múlt heti döntetlen után győzelemre éhes Astra fogadta otthonában a Szekszárd fiatal csapatát, és ahogy arra előzetesen számítani lehetett, már a negyedik percben megszerezték a vezetést a hazaiak Urbán Anett bombájával. Főleg az Astra volt a kezdeményező fél a mérkőzésen, ennek eredményeként a 11. percben megduplázták, majd a 13. percben megtriplázták előnyüket. A folyamatos nyomás ellenére a Szekszárd is vezetett néhány ígéretes kontrát, az egyikből a 15. percben Kágyi Rebeka megszerezte a vendégek első és utolsó találatát a mérkőzésen. A 22. percben egy jól kivitelezett szögletvariáció után Kota Gabriella szerezte meg csapata negyedik találatát, és a második félidőben sem változott a játék képe - az Astra futószalagon gyártotta, és hagyta ki helyzeteit. A végeredményt a hazaiak a 37. percben állították be, és szerezték meg ezzel idei első győzelmüket

Micskó Márk, Szekszárdi FC: - Maximálisan elégedett vagyok a Lányokkal, hiszen ha így játszanak, ahogyan most, akkor a Budaörs ellen pontot szereztünk volna, ebben biztos vagyok. Az Astra egy klasszis csapat, de fiatal lányaim megmutatták, hogy oda tudják tenni magukat, ahogyan én azt elvárom tőlük. Nekünk még rengeteg a tanulnivalónk, de úgy gondolom, jó úton haladunk. Tavaszra talán rendben is leszünk. Gratulálok az Astra csapatának, nagyon profin hozták le a mérkőzést!

Dombó János, Astra HFC: - Le a kalappal a szekszárdi fiatalok előtt, nagyon szép jövő áll még előttük, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

Sajó Dóra FOTÓGALÉRIÁJA 

 

Budaörs Futsal – DEAC (1-1) 1-4
Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand (BVUSS)
Vezette: Kovács P. – Molnár P. – Páldi

Budaörs Futsal: Terdik – Bede Anna, Fábián, Megyeri, Koch
Csere: Csizmók (kapus), Kajdy, Kardosi, Bede Anett, Balya, Majtán
Vezetőedző: Korozmán Krisztián

DEAC: Torma – Tóth N., Krascsenics Cs., Üveges, Horváth V.
Csere: Tóth R. (kapus), André, Böröczky, Czégény, Nagy A.
Vezetőedző: Üveges Katalin

Gólszerzők: Koch (2’), illetve André (11’, 25’), Krascsenics Cs. (39’, 40’)

A forduló legjobban várt mérkőzését kiváló körülmények között tekinthették meg a Budaörs Városi Sportcsarnokba kilátogató szurkolók, vagy akár az otthonukban is megtehették ezt online streamen azok, akiknek Budaörs túl messze lett volna. Így tehát kiváló hangulatban és nagy elánnal kezdték meg a mérkőzést a csapatok, aminek hamar meg is lett az eredménye – egy labdavesztést, majd visszaszerzést követően kontrázhattak a hazaiak, Fábián Rebeka kiváló passzát Koch Fruzsina átvétel nélkül, magabiztosan helyezte a jobb alsóba. Akció akciót követett a mérkőzésen, mindkét csapatnak voltak komoly helyzetei, talán a Budaörs egy fokkal élesebb volt, ám előnyüket nem tudták növelni. Sőt, egy óriási Budaörs-ziccert fogott Torma Lilla, és a kipattanó labdából indította is a kontratámadást a DEAC, amit végül kettő a három ellen játszottak le – Krascsenics Csilla hozta gyakorlatilag üres kapus helyzetbe társát, és a jól érkező André Antónia nem hibázott, a 11. percben egyenlítettek a vendégek.


A második félidőben is folytatódott az adok-kapok, amiből a DEAC jött ki jobban: az előzőekhez hasonlóan a Krascsenics-André kettős volt a gólfelelős, André erőszakos labdaszerzését követően mehetett Krascsenics kapura, aki visszaadta csapattársának, André Antónia pedig egy átvételt követően a kapuba juttatta a játékszert. Noha vezetett a vendég együttes, de mindkét csapat megszerezhette volna a meccs következő találatát, követték egymást a nagyobbnál nagyobb helyzetek, de nem dőlt el a mérkőzés. Egészen az utolsó előtti percig kellett várni a következő találatra, ahol a bizonytalan budaörsi védelemtől labdát szerzett André, majd az eddigi forgatókönyvet megcserélve most ő passzolt Krascsenics Csillának, aki higgadtan kihasználta ziccerét. Ez azonban nem volt a meccs utolsó találata, amire még egy percet várnia kellett a nézőknek: Torma Lilla felívelte Krascsenicsnek, aki egészen parádés mozdulattal vette le a labdát, fordult le védőjéről, és emelte be a kapuba. Így a végeredmény sima vendéggyőzelmet mutat, ám azért a játék képe alapján ez abszolút nem mondható el, nagyon szoros mérkőzést láthattunk.

Üveges Katalin, DEAC: - Az első félidő képe alapján nem nagyon lehetett megjósolni mire számíthatunk a mérkőzés végén. Nagyon döcögősen kezdtünk, nem igazán tudtuk felvenni a mérkőzés ritmusát! Talán a nyomás, az utazás, a sok hiányzó és a sok sérülés, ki tudja. De az biztos, hogy a Budaörs újoncként nagyon jó teljesítményt nyújtott az egész mérkőzés folyamán. Látva a kispadunk rövidségét és egyéb nehézségeket, az lett volna a logikus, ha visszaállunk egy zártabb védekezésre, és labdaszerzésből próbálunk meg kontrázni. De nyerni akartunk! Ezért a második félidőben azt kértük Vivivel a csapattól, hogy rohanjuk, fárasszuk le őket, rontsuk el a játékukat a saját védőzónájukban. A lányok maximálisan betartották a taktikai utasításokat, a végeredmény pedig magáért beszél! Persze nem mondom azt, hogy nem voltak hibák, vagy hogy az ellenfélnek ne lettek volna helyzetei, sőt! Továbbra is nagyon veszélyes támadásokat tudtak kialakítani ellenünk, amik kapusunk remek teljesítményének köszönhetően kimaradoztak, de talán a játékosrutin, az egyéni teljesítmény győzött ma. André Antónia és Krascsenics Csilla szenzációs teljesítményt nyújtott, amivel újabb 3 pont megszerzéséhez segítették csapatunkat! De a többiek is jócskán kivették a részüket a sikerből!

Korozmán Krisztián, Budaörs Futsal: - Nehéz egy ilyen meccs után mit mondanom. Sajnos a mai meccsen a legnagyobb ellenfél saját magunk volt. A teljesítményünk hűen tükrözte a heti felkészülésünk minőségét. Fejben nagyon gyengék voltunk, amit a Szekszárd ellen mind technikailag, mind taktikailag fegyelmezetten megcsináltak a lányok, abból a DEAC ellen nem láttam szinte semmit. Rengeteg pontatlan passz, futás nélkül nehéz ezt a sportot játszani. Ezek ellenére is több nagyobb helyzetünk volt a mérkőzésen, főleg az első félidőben, amiket rendre kihagytunk és itt szeretném megemlíteni az ellenfél kapusát, Torma Lillát, aki ma kivédte a szemünket és véleményem szerint csapata legjobbja volt. Sajnos olyan gólokat kaptunk, amik teljes mértékben elkerülhetőek lettek volna. Az első kapott gólunk például, kettő a nullában vezetjük a kapusra a labdát, kihagyjuk, és kontra gól - ahelyett, hogy 2-0 lenne, az állás 1-1. Tanulunk a mai mérkőzésből, amit a következő meccseken már kamatoztatni fogunk.

Fotó: Németh Andrea 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink