Jól debütált a Csepel, Astra-bravúr Debrecenben
2021.10.05 | 17:30
Jól debütált a Csepel, Astra-bravúr Debrecenben

Egy találkozó kivételével a váratlan történések fordulójának is nevezhetnénk a harmadik játékhétvégét, hiszen a Tolna elképesztő méretű KO-val ütötte ki ellenfelét, míg az előzetesen lesajnált Astra is öt rúgott góllal jelezte a DEAC otthonában, hogy nem szabad őket leírni. Egyedül a Budaörs nem okozott meglepetést, legfeljebb a Csepel mutatta meg, hogy őket sem veheti senki fél vállról. A női első osztály első teljes fordulójának értékelését itt olvashatják.


Női futsal NBI 3. forduló

Budaörs Futsal - Csepel USE 5-3 (3-2)
2021.10.02., BVUSS
Vezette: Laczkó - Szűcs - Fenyvesi

Budaörs Futsal: Csizmók - Bede, Koch, Kiss G., Tell
Csere: Egri (kapus), Kajdy, Kardosi, Kágyi R., Fábián, Megyeri, Szabó Zs., Nagy Al.
Technikai vezető: Korozmán Krisztián

Csepel USE: Káli - Kókai, Horváth E., Pável, Laskovics
Csere: Forgács (kapus), Tóth A., Fekete, Mayer, Mesterházi, Boda, Helly
Vezetőedző: Kincses Ernő

Gólszerzők: Bede (1'), Megyeri (6', 34'), Tell (11'), Kágyi R. (26'), illetve Horváth E. (14'), Boda (17'), Helly (39')

Már a mérkőzés első percében, gyakorlatilag az első indított akcióból megszerezte a vezetést Bede Anna jóvoltából a Budaörs. Mindössze öt percet kellett várni a következő találatra, egy hosszú indítást követően becsúszva növelte a hazai előnyt Megyeri Boglárka. A sorminta folytatódott, eltelt újabb öt perc, jött az újabb gól - a válogatottba hosszú szünet után visszatérő Tell Zsófia szerzett gólt, egy jó letámadást és labdaszerzést követően. Az első játékrész derekán elkezdtek a vendégek is ébredezni, majd megszerezték előbb a jubileumi első, majd második találatukat is az első osztályban. Először Horváth Emese volt eredményes egy budaörsi kapu előtti kavarodást követően, majd egy szép kontratámadás után Boda Dzsenifer csökkentette egygólosra vendéglátóik előnyét.

A második félidőnek minimális hátránnyal vágott neki első NBI-es mérkőzésén a Csepel, azonban a Budaörs volt éberebb. Egy jól kivitelezett akció indult Kiss Gabriellától, amit a végén Kágyi Rebeka fejezett be pontosan, újra növelve a hazai előnyt. Az újabb találatra majdnem tíz percet kellett várni, egy szögletfigura végén nőtt a budaörsi fór Megyerinek, valamint a vendégek kapusának köszönhetően. A slussz poént Helly Panni szolgáltatta a meccs utolsó előtti percében, aki egy budaörsi védő rossz passzából indult meg, majd távoli lövését Csizmók nem jól számította ki, így 5-3-ra módosította a meccs állását, ami már a sípszóig nem is változott.

A találkozó gólösszefoglalóját itt, a mérkőzésről készült képeket pedig itt lehet megtekinteni.

DEAC - Astra HFC 1-5 (0-4)
2021.10.02., Debreceni Egyetemi Sportaréna
Vezette: Takács - Nagy - Vadon

DEAC: Torma – Tóth N., Fülöp, Nagy A., Horváth V
Csere: Tóth A., Sovány, Krascsenics, Üveges, Gajzágó, Czégény
Vezetőedző: Quirikó Vivien

Astra: Hargas - Balogh N., Varga, Csolti, Dorner
Csere: Németh, Soós, Megyesi
Vezetőedző: Dombó János

Sárga lap
: Varga (33')

Gólszerzők:
Üveges (33.), ill. Dorner (1., 13.), Balogh (14.), Megyesi (19., 30.)

Úgy tűnik, a fordulóra jellemzőek voltak az első perces gólok, hiszen Dorner Dóra is ezzel lepte meg vendéglátóját, Csikar-szögből lőtt kapura, túl is tudott járni Torma eszén. Amilyen gyorsan jött az első találat, annyit kellett várni ahhoz képest a másodikra, az első játékrész első fele főleg a mezőnyjátékről szólt, de azért megvoltak itt is, ott is a helyzetek. A vendégeknek a gól is jött, Varga Adél okos passza után újra Dorner volt eredményes. Egy perccel később háromgólosra növelte előnyét az Astra, jó labdaszerzést jó akció követett, aminek a végén Balogh Noémi volt eredményes. A félidő végét jelző sípszó előtt még Megyesi Regina is betalált, így amikor a csapatok bevonultak pihenni, 4-0 állt az eredményjelzőn.
Ahogy az első játékrész végződött, úgy folytatódott a második - Megyesi-találattal. Igaz, most majdnem tíz percet kellett rá várni. Nem sokkal később megszerezte első, és egyben utolsó találatát a DEAC is, Horváth Viktória szabadrúgása egészen Üveges Katalinig jutott, róla pattant be a vendégek kapujába. Négygólos győzelmet aratott ezzel az Astra, ami egyben azt is jelenti, hogy mindössze hét lejátszott mérkőzés után már csak a Tolna csapata veretlen az idei szezonban.


A teljes mérkőzés itt visszanézhető, amennyiben gólösszefoglaló is lesz, cikkünket frissítjük vele.

Tolna-Mözs - TFSE 13-0 (4-0)
2021.10.03., Tolna Városi Sportcsarnok
Vezette: Petrovics - Szappanyos - Mihálovics

Tolna-Mözs: Kulcsár - Szalkai, Bajcsy, Vámosi, Nagy N.
Csere: Deczki (kapus), Wiesner, Sereg, Méhes, Botka, Kiss Gr., Mogyorósi, Hatala, Szöllős
Vezetőedző: Reveland Zoltán

TFSE: Boros - Kovács Sz., Dióssy, Suhajda, Bozsik
Csere: Tóth K., Ferenczi, Bagdi, Winternitz

Gólszerzők: Szöllős (7', 24'), Wiesner (16', 24'), Mogyorósi (17', 34'), Bajcsy (20'), Vámosi (21'), Hatala (27'), Botka (31'), Szalkai (36'), Kiss Gr. (39'), Méhes (40')

Egy némileg szorosabb első félidő után lesimázta a Tolna-Mözs a TFSE csapatát. Ilyen gólkülönbségű találkozót követően csak azt tudjuk mondani, hogy gratulálunk a Tolnának, hogy tízen is osztoztak a lőtt gólokon, a TF-nek pedig azt kívánjuk, hogy kapják össze magukat, mert így is mindössze hat csapatos az NBI, jó lenne, ha legalább közöttük szoros találkozókat láthatnának a nézők. Hajrá magyar női futsal!


A teljes mérkőzés itt visszanézhető.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink