Jelentősen átalakult az NBII mezőnye
2021.09.07 | 14:00
Jelentősen átalakult az NBII mezőnye

Nagyban átalakult mezőnnyel és erőviszonyokkal várja a rajtot a női másodosztály! Főleg Keleten elképesztően nagy a változás, de Nyugaton is jópár új, vagy hiányzó gárdával vágnak neki a hölgyek az új szezonnak. Nyolc-nyolc csapat jutott a két csoportba, ők küzdhetnek (remélhetőleg) a feljutásért.

NBII Kelet

A mezőny csapatai ABC sorrendben a következők:

Bodon Péter FC
Eger Labdarúgó Sport Kft.
Kiskunhalasi Szilády RFC
Mályi SE WG
Miskolci Vénusz
MVFC Berettyóújfalu
Tiszai Sportcentrum
Újfehértói Sportklub

A csapatok közül gyakorlatilag csak a Miskolc, és a Berettyóújfalu azok, akik már ismerősek lehetnek a női futsal másodosztály küzdelmeiből. Így mindenképpen érdekes szezonnak nézünk elébe, az új csapatok közül kíváncsian várjuk, ki lesz az üde színfoltja a bajnokságnak. Látatlanban, illetve a keretek ismerete nélkül nehéz megtippelni az erőviszonyokat, de az biztos, hogy a hosszú évek rutinjával bíró két piros-fehér csapat némi előnnyel indul a többiekhez képest. Szomorúan vesszük tudomásul, hogy a tavalyi győztes Dévaványa csapata sajnos sem az első osztályt nem vállalta, sem az NBII küzdelmeit, így velük, valamint a salgótarjáni-bátonyterenyei Reklámpress-sel, illetve a Csorvással is szegényebb lesz a bajnokság. A Tóalmás pedig idén a Nyugati csoportba kapott besorolást.

NBII Nyugat

A csapatok listája ABC sorrendben:

Almásfüzitői SC
Dunaújváros
ELTE-BEAC
Kalafa Futsal
Kelen SC
Máltai SE
SK Tóalmás
Újpest FC

Kisebb a fluktuáció a nyugati csapatok között, mint Keleten, ez előny is, és hátrány is lehet egyszerre. A gárdák nagyobb része már jól ismeri egymás játékát, hiszen évek óta találkoznak egymással, ennek ellenére ritkán látni két ugyanolyan szezont egymás után, most sem számítunk erre. Az Almásfüzitő és az Újpest az idei bajnokság újoncai. A lila-fehérek pedig már a Thelena kupán elkezdték a szezont, számos NBI-es, valamint néhány más NBII-es csapattal is megküzdöttek, egyre javuló játékot mutatva. Itt jónéhány ismerős arcot láthatnak majd a női foci és futsal ismerői, hiszen sokan fordultak már meg korábban mind az NBI-ben, mind a másodosztályban. Az Almásfüzitőről annál kevesebbet tudunk, de mindig öröm új arcokat, új csapatokat látni országos bajnokságban. A Csepel vállalta a feljutást, mellettük nem láthatjuk még a Viadukt SE csapatát, ahonnan sokan a TFSE-ben folytatják, valamint az Atomerőmű SE sem vállalta idén a másodosztályt. Reméljük, a Kalafa idén be tudja fejezni a szezont. Kíváncsiak leszünk a Keleten tavaly nagyon stabil teljesítményt nyújtó Tóalmás csapatára, akik ezúttal a Nyugati csoportban próbálhatnak szerencsét.

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink