Húsvéti helyzetjelentés
2021.04.03 | 20:00
Húsvéti helyzetjelentés

Messze még a vég! - mondhatjuk, ha költőiek akarunk lenni, és igazunk is lesz, hiszen mind a női futsal NBI-re, mind az NBII-re igaz, hogy a legfontosabb kérdések még nem dőltek el, akárcsak a Magyar Kupában. Valószínűleg a játékosok nagy örömére szolgál, hogy nem kell a húsvéti hosszúhétvégén találkozót vívniuk, pláne mivel az évek alatt ez azért elég sokszor előfordult. Nézzük csak meg tehát a pihenő alatt, hogy hogyan is állnak női futsalcsapataink eddig az idei szezonban. 

Női futsal NBII

A másodosztály küzdelmei, mint ahogy azt a legtöbben tudják, két csoportban zajlanak. Idén is óriási harcot vívnak a csapatok a dobogós helyezésekért, hihetetlenül szoros a feljutásért folyó csata, ami azért is nagyon fontos lehet, mivel hallani olyan híreket is, hogy a jövő szezontól újra megkötések nélkül lehet majd a futsal és nagypályás NBI-NBII-ben játszani, azaz megint átjárható lesz a két első osztály. Nézzük tehát meg, hogy jelenleg a feljutáshoz, illetve a szezon végi örömhöz melyik csapatok állnak a legközelebb.

Nyugaton többszörös körbeverések után, de megérdemelten vezet a Csepel, akit az ELTE követ, egy találkozóval, és három ponttal kevesebb áll az egyetemisták neve mellett. A harmadik-negyedik helyen ugyanez a helyzet, csak ott a korábban listavezető helyen is álló Máltai SE és a Dunaújváros töltik be a pozíciókat. Kissé lemaradva, de még mindig karnyújtásra az előbbiektől a Viadukt SE van, a tabella hátsó részén pedig a rengeteget fejlődő Kelen SC, valamint az erős rajt után némileg lelassuló Paksi Atomerőmű SE. A Kalafa SE neve még szerepel ugyan a csapatok felsorolásában, de a lejátszott találkozóik eltörlésre kerültek. Fontos leszögezni azonban, hogy messze még a bajnokság vége, hiszen rengeteg találkozót be kell még pótolniuk a csapatoknak mindkét csoportban, így mondhatjuk, hogy még semmi nem dőlt el.
Keleten is hasonlóan szoros a küzdelem, a tabella élén a Dévaványai SE-vel, őket a Tóalmás követi, mindössze két pont a hátrány, és jelenleg egy találkozóval kevesebbet vívtak Szabó Bogiék. Őket a Mezei-Vill FC követi, aki a tóalmásiakkal azonos pontszámmal, azonban egy meccsel kevesebbel áll most a harmadik helyen. Talán kicsit meglepő módon, a Miskolc mindössze a negyedik helyen van jelenleg, őket a Reklámpress-BTC követi az ötödik helyen. Sajnálatos módon a Csorvási SK nem fejezi be a bajnokságot, így Keleten sem, Nyugaton sem annyi csapattal fog befejeződni az NBII, amennyivel elkezdődött. Ezt a "betegséget" jó lenne kinőnie a női futsalnak, hiszen évről-évre az első osztályban is rendszeresen előfordulnak hasonló esetek..

Női futsal NBI

Az első osztályban még most jön csak a hab a tortára, hiszen a jövő hétvégén kezdődik a finálé, valamint a bronzmeccs. A végéről kezdve, szép éve volt a Szekszárdnak, az utolsó pillanatban is meg tudták mutatni a foguk fehérjét az alapszakaszban, ám a két Astra elleni találkozó nem volt elég a fiatal csapatnak arra, hogy átlépjen rutintalanságán. Így a sárga-fekete fiatalok hatodik, a válogatottakkal teletűzdelt üllőiek pedig az ötödik helyen végeztek.
A bronzéremért, illetve a harmadik helyért az idei szezon két nagy meglepetése küzdhet - a budaörsiektől senki sem számított erre a jó teljesítményre, ahogy a TFSE-től sem ilyen gyengére, hiszen mindenki a döntőbe várta az egyetemi csapatot. Biztosan érzelmektől fűtött mérkőzéseket fognak vívni, hiszen ha már erre a találkozóra kerül sor, egyikük sem akarja érem nélkül befejezni a bajnokságot. A Budaörsnek erre még a Magyar Kupában is lehet esélye, ám a testnevelésiseknek ez az utolsó lehetőségük, kíváncsian várjuk a két győztes meccsig tartó párharcot.

A legjobban várt mérkőzés(ek), a csúcsok csúcsa azonban a bajnoki döntő. Itt az egyik résztvevő - mint az várható volt - a DEAC, a másik pedig a főnixmadárként a hamvaiból feltámadó Tolna-Mözs csapata lesz. A cívisvárosiak a bajnokság egyik legerősebb keretével, egyik, ha nem legjobb edzőjével, mindent összevetve kiváló körülményekkel rendelkeznek. Így minden adott volt, hogy elverekedjék magukat a döntőig, ahogy azt nagyon magabiztosan, vezetve a tabellát meg is tették. Innentől kezdve a három nyert mérkőzésig tartó fináléban nézhetjük, hogy "behúzzák a kötelezőt", vagy benne van-e még egy bravúr a tolnaiakban. Az biztos, hogy bármi is lesz az eredmény, és bármilyen színűek lesznek az érmek, kiváló játékosok nyakába fognak kerülni, akik nagyon keményen megküzdöttek érte. A kék-fehérek a szív bajnokai, hiszen idén több edzőváltást éltek túl, mint a magyar férfi labdarúgó válogatott az elmúlt évek alatt, két meghatározó játékosuk is térdszalag-szakadást szenvedett, elnökük, a magyar női futsal egyik legismertebb alakja, Simon Ferenc pedig szívrohamot kapott, amely után szerencsére jobban van. A tolnai lányokat azonban nem zavarta, hogy a világ elemei összeesküdtek ellenük, és legújabb edzőkükkel, Reveland Zoltánnal két hihetetlenül izgalmas elődöntő meccs után a fináléban várhatják a "jutalomjátékot". Azonban ahogy ő is megmondta, mernek nagyot álmodni...

Magyar Kupa

Már tűkön ülve várják az érdekelt csapatok a Magyar Kupa Final Four sorsolását. Egyelőre ugyan csak szóbeszéd, de nyilván nem alaptalan pletyka, hogy az időpont május első hétvégéje, a helyszín pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kiváló budapesti sportcsarnoka, a Ludovika Aréna lenne. Onnan lehet ismerős, hogy amellett, hogy már több MEFOB Final Fourt is rendeztek itt, két éve a női futsal válogatottunk itt fogadta Oroszországot egy páros találkozón. Az idei rendezés különleges lesz, és ha minden igaz, nem utoljára - a férfi-, illetve a női Final Four két egymást követő hétvégén kerül megrendezésre, külön-külön összevonva a futsal MEFOB Final Fourjával. Remélhetőleg ezáltal több figyelem jut a csapatoknak, illetve barátságosabb időpontok, amik az évek alatt finoman szólva nem a női gárdáknak kedveztek. A kupadöntőt szigorúan ABC-sorrendben a következő csapatok várják:

Astra HFC
Budaörs Futsal
DEAC
Szekszárdi FC.

Érdekesség, hogy az NBI 5-6. helyezettje résztvevője a kupa küzdelmeinek, míg a "legjobb 4", azaz a rájátszás résztvevői közül kimaradt két csapat. Sajnos idén sem lesz másodosztályú gárda a kupadöntőn, reméljük, jövőre újra sor kerülhet erre, bár tudjuk, hogy a női kupában ez sokkal ritkább esemény, mint a férfiaknál. Az új lebonyolítási szisztéma miatt mindenképpen érdemes lesz nézni az idei Final Four-okat is, mind férfi, mind női szinten, és bízunk benne, hogy egy sikeresebb, nézettebb sorozat felé vezető út első lépése lesz ez.

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink