Hogy állnak a nők az első kör után?
2020.11.01 | 21:01
Hogy állnak a nők az első kör után?

Öt meccs, egy kör – lement az első játékrész

Az idei, kicsit megfogyatkozott létszámú női futsal NBI hat csapat részvételével zajlik hétről hétre. Így öt forduló után már le is játszották az alapszakasz első körét női futsalosaink, számos rangadóval, meglepetés eredménnyel, csúcsformában játszó csapatokkal és egyre jobban teljesítő játékosokkal. Rövid összefoglalónkban megnézzük a csapatok eddigi teljesítményét, eredményeit, valamint azt, hogy hogyan teljesítenek eddig az előzetesen felállított céljaikhoz képest. A gárdákat a tabellán jelenleg elfoglalt helyezésük alapján vesszük sorba.

  1. Astra HFC Üllő – 13 pont

Eddigi forma: D GY GY GY GY
Gólkülönbség: +13 (20 lőtt, illetve 7 kapott gól)
Célok: Dobogó, kupában Final Four.

Dombó János lányai öt lejátszott mérkőzés után egyedül maradtak veretlenek, a legtöbb szerzett és a legkevesebb kapott góllal vezeti a tabellát az Astra csapata. Az üllőiek magja egyben maradt, és a már tavaly is erős társasághoz kitűnő erősítések érkeztek, akik úgy látszik, jól be is illeszkedtek a csapatba, hiszen az ’újak’ közül már mindenki betalált az idei szezonban. Kota Gabriella a góllövőlista második helyén áll, de az első futsalszezonját játszó Csolti Réka is kétszer bevette már az ellenfelek kapuját, mint ahogy Krascsenics Petra is, aki egyébként nagypályán is futószalagon gyártja a gólokat. A Gyuláról érkezett Balogh Noémi nevéhez is fűződik már gólpasszai mellett egy találat is. Az Astra kiegyensúlyozott formája talán sokaknak meglepetés lehet, ám játékoskeretüket látva talán érthető Dombó János csapatának formája, akik idén eddig nyertek már simán rangadót, játszottak szép futsalt, valamint arattak győzelmet felejthető játékkal is. Vajon meddig tart az Astra jó szériája?

 

  1. DEAC – 12 pont

Eddigi forma: GY GY GY V GY
Gólkülönbség: +10 (19 lőtt, illetve 10 kapott gól)
Célok: Bajnoki cím, kupagyőzelem.

A Debrecen egy, az Astra ellen becsúszott vereséget leszámítva magabiztos, néhol már túlzó mértékű győzelmekkel halad előre a bajnokságban. Az egyetemisták hétről hétre lelkesen készülnek találkozóikra, megvan a megfelelő háttér is, a DEAC egyesülete nagyon stabil körülményeket biztosít az Üveges Katalin és Quirikó Vivien által irányított lányoknak, így semmire sem lehet panasz. Krascsenics Csilla öt forduló után tíz találattal vezeti a góllövőlistát (2-es gólátlag!), mellette André Antóniát emelhetjük még ki öt találatával, kettejük összjátéka, valamint egyéni teljesítménye is hozzájárul a DEAC kiváló teljesítményéhez, hiszen mindössze egyetlen ponttal lemaradva üldözik a listavezetőt. Az talán meglepő, hogy nem vezetik magabiztosan a tabellát a cívisvárosiak, de abban mindenki biztos lehet, hogy a bajnokság végére továbbra is ez a céljuk. Meglátjuk, át tudja-e venni a vezetést Üveges Kata gárdája, akik tavaly a csonka szezont szintén a második helyen fejezték be.

 

  1. Budaörs Futsal – 6 pont

Eddigi forma: GY V V GY V
Gólkülönbség: +1 (14 lőtt, illetve 13 kapott gól)
Célok: Felsőház, esetleg Final Four.

Az idei női futsal NBI eddigi legkellemesebb meglepetése öt forduló után a Budaörs aktuális dobogós helyezése. Korozmán Krisztián csapata fordulóról fordulóra egyre masszívabb, keményebb ellenfélnek bizonyul, és szoros vereségek mellett sima győzelmeket tud aratni. Ugyan a tabellán jól látható, hogy három részre szakadt a mezőny, de a budaörsiek céljaiknak megfelelően állnak és teljesítenek, hiszen frissen feljutott csapatként a dobogós helyezés parádés teljesítmény. Elmondható azonban az is, hogy formájuk rutinos játékosaik ellenére is igen ingadozó, hiszen gyakorlatilag váltogatják egymást a vereségek és a győzelmek. Ennél többre is képesek Koch Fruzsináék, szinte az egész csapatot láthattuk már az NBI-ben korábban, így várható, hogy a már javuló teljesítményük még jobb lehet a továbbiakban, és ha így folytatják, a felsőház nem csak, hogy elérendő cél lesz, hanem alapvető elvárás.

 

  1. TFSE-szertarsport.hu – 6 pont

Eddigi forma: D D GY D V
Gólkülönbség: -4 (13 lőtt, illetve 17 kapott gól)
Célok: Bajnoki cím, kupagyőzelem (?)

Az idei szezon talán legmegdöbbentőbb meglepetése a TF vesszőfutása. Valami nagyon nincsen rendben Csernai Gábor csapatánál, és ha céljaikat komolyan gondolják, akkor sürgősen meg kell találniuk az okokat, és változtatni a felmerülő problémákon. Meccsről meccsre jönnek elő jó egyéni teljesítmények az egyetemistáknál, azonban csapatszinten egyelőre nem működnek együtt megfelelően a lányok, így kong is a vészharang Pádár Anitáéknál. Semmi sincs azonban veszve, hiszen mindössze egy kör ment le a bajnokságból, és talán ez a kör lehet az a kijózanító pofon, amit a TF-nek el kellett szenvednie, hogy újult erővel térhessenek vissza tavalyi listavezető formájukhoz. Kíváncsian várjuk a folytatást.

 

  1. Tolna-Mözs – 4 pont

Eddigi forma: V D V V GY
Gólkülönbség: -7 (11 lőtt, illetve 18 kapott gól)
Célok: Felső ház

A tolnaiak kerete igen mély, valamint az ott zajló szakmai munka hosszú évek óta közismerten kiemelkedő. Így nem teljesen egyértelmű, hogy miért áll a csapat a bajnokság utolsó előtti helyén, bár tény, hogy vannak olyan tényezők, amik nehezítik a lányok szereplését. Itt természetesen megemlítendő a magyar női futsal egyik legfontosabb alakja, Simon Ferenc, akinek ezúton is szeretnénk gyors gyógyulást és sok kitartást kívánni. A mezőny szétszakadt, ám a Tolna nincs nagyon eltávolodva a középső régiótól, azaz a felsőházat jelentő helyek egyelőre még elérhető távolságra vannak. Ehhez azonban a tolnaiaknak is össze kell szedniük magukat, illetve a pontokat.

 

  1. Szekszárdi FC – 1 pont

Eddigi forma: V V V D V
Gólkülönbség: -13 (10 lőtt, illetve 23 kapott gól)
Célok: Tisztességes helytállás

Üde színfoltja az idei bajnokságnak Kágyi István csapata, hiszen jól látható, ahogy fejlődnek a szekszárdi fiatalok, és egyre keményebb ellenfelei a legerősebb NBI-es gárdáknak is. Pontot is szereztek már, hiszen a TF csapatát megszorongatva döntetlent tudtak kiharcolni, de a megyei rangadón is nagyon közel volt a bravúrhoz a Szekszárd. Ahogy azt a szezon elején hallhattuk tőlük, de azóta is jól látszik, céljuk a minél jobb szereplés, néhány nagyobb ellenfél „elkapása”, és úgy gondoljuk, haladnak is ennek eléréséhez, folyamatos fejlődésük nem csak eredményeiket, de játékukon is nyomon követhető. További pontokat várunk tőlük!

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink