Gólkirálynők a másodosztályban - Nyugat
2021.05.31 | 13:30
Gólkirálynők a másodosztályban - Nyugat

A gólvágók versenye idén is szoros volt, különösen Nyugaton volt minimális a különbség az első két helyezett között. Keleten idén 16 találkozó állt a hölgyek rendelkezésére növelni góljaik számát, míg Nyugaton 18 meccsen tehettek gólérzékenységükről tanúbizonyságot. A jók között a legjobbak azonban Márton Dóra és Pasker Renáta lettek, mindketten 26 alkalommal találtak az ellenfél kapujába.

Második cikkünkben Pasker Renátával beszélgettünk, aki 26 találattal nyerte el a címet, hihetetlenül szoros versenyben, végig fej-fej mellett haladva Béres Lillával, a Máltai SE játékosával. Érdekesség, hogy négyen is húsz gólig, vagy afölé jutottak, ráadásul a Top 5 gólvágó közé az ötödik helyen végzett Viadukt SE Biatorbágy két játékost is adott! Reni azon játékosok egyike, aki nem csak, hogy stabilan hozza a gólokat fordulóról-fordulóra, de egészen elképesztő teljesítményre is képes egy-egy meccsen: idén kétszer szerzett mesterhármast, de volt, hogy négy, illetve öt (!) gólt rúgott a kétszer húsz perc alatt. FH: Miket adott neked az elmúlt évek alatt a futsal?
- Hét éves korom óta focizom, nagyon sok helyre el is jutottam a sport által. Szép sikereket értem, értünk el, mind a férfi, mind pedig női mezőnyben. Ezt bizonyítja a számos érem és serleg, csapat-, valamint egyéni szinten is, amire minden egyes alkalommal büszkén tekintek vissza.

FH: Mit gondolsz, kihoztátok a maximumot a csapattal a szezonotokból?
- Számunkra ez egy tanulóév volt, hiszen most kóstoltunk bele először a futsalba. Tekintve, hogy eléggé kiegyenlített volt a mezőny, úgy gondolom, elégedettek lehetünk az eredménnyel. Sajnos az utolsó meccseken már nem tudtam segíteni a csapattársaimat, mivel súlyos térdsérülést szenvedtem.

FH: Mik a céljaid egyéni-, illetve csapatszinten?
- A rehabilitációt követően szeretnék visszatérni a pályára. Nagyon megtetszett a futsal, ezért a jövőben erre a sportra szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni. A cél természetesen az NBI, illetve a jövőben a válogatottság.

FH: Követed a futsalt, szoktál kilátogatni mérkőzésekre? Esetleg van kedvenc játékosod, példaképed?
- Mint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség tagja, az évek során számos focistával és futsalossal ismerkedtem meg, de kimondott példaképem nincs. Ha időm engedi, természetesen kilátogatok a meccsekre is.

Köszönjük az interjút Pasker Renátának, akinek gyors felépülést, és mihamarabbi visszatérést kívánunk a pályára!

Hírdetés

Videók

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2021.04.14 | 01:24
2021.04.13 | 07:34
2021.04.06 | 15:45
Férfi válogatott
2021.04.04 | 22:45
2021.03.11 | 08:14
Férfi válogatott
2021.03.08 | 13:51
Támogatóink

Partnereink