Folk Zsuzsanna vezérletével először nyert a Tolna
2017.10.01 | 20:16
Folk Zsuzsanna vezérletével először nyert a Tolna Az eredeti posztja szerint kapus Kiss Emília mezőnyben kezdett a csere nélkül felálló Göcsejben, így tulajdonképpen már a kezdés előtt reménytelen helyzetbe kerültek a vendégek. Nagy kár érte mert teljes kerettel bizony nem lettek volna esélytelenek a pontszerzésre Tánczos Tibor tanítványai.
Női NB I, 3.forduló
BrandMission-Artifex Tolna - Göcsej SK 8-2 (3-0)
Tolna, Városi Sportcsarnok, 200 néző
Játékvezető: Sipos László - Szappanyos Szabolcs - Domokos Levente
Tolna: Iryna Melnychuk - Szalkai Kitti, Folk Zsuzsanna, Varga Adél, Mariia Vaskovets Csere: Viktoriia Solomakha, Horváth Hanna, Kaiser Karina, Üveges Katalin Edző: Volodymyr Kolok
Göcsej: Fábián Ramóna - Nagy Bianka, Kiss Emília, Lehota Szimonetta, Marsai Nikoletta Edző: Tánczos Tibor
Gólszerzők: Folk Zsuzsanna (3), Szalkai Kitti (2), Kaiser Karina, Varga Adél, Üveges Katalin illetve Marsai Nikolett, Lehota Szimonetta
A másik oldalon Volodymyr Koloknak nem voltak létszámgondjai, mi több Üveges Katalin teljesen felépült sérüléséből, s rajta kívül Kaiser Karina is az ukrán szakember rendelkezésére állt. Hiányzott viszont a tolnaiak keretéből Ősz Csenge aki az élvonal talán legjobb kapusának számít, s aki a hírek szerint végleg elköszönt társaitól. Nagy kár lenne ha egy ilyen kivételes képességű hálóőr befejezné pályafutását.
Rögtön a találkozó elején Folk Zsuzsanna vállalkozott lövésre, ami nem sokkal kerülte el a kaput. A zalaegerszegiek megpróbálták lassítani a játékot, ami az előzmények ismeretében abszolút érthető volt a részükről.
Marsai Nikolett nevéhez fűződött a vendégek első próbálkozása, s bizony az előző idény gólkirálynője is közel állt ahhoz, hogy elsőként iratkozzon fel a gólszerzők közé.
Folk Zsuzsanna agilitásáról mindent elmond, hogy másodszor is ő tesztelte Fábián Ramóna reflexeit, majd Szalkai Kitti lőtt kapufát.
Mariia Vaskovets is eltalálta a kapuvast,s egyre inkább beszorult saját kapuja elé a fáradó Göcsej. Ennek ellenére egy villámgyors kontra után Lehota Szimonetta teljesen egyedűl vezette rá Melnychukra a labdát, azonban az ukrán hálóőre kispárgázta az életerős löketet.
123Nagyjából az első játékrész felénél érezte úgy Kolok mester, hogy érdemes lenne sort cserélnie, s Kaiser Karina szinte pillanatokkal később megszerezte a lélektanilag fontos első találatot.
Támadásban maradtak a vendéglátók, Solomakha ziccerénél Fábián hatalmasat védett, majd kolléganője ugyanezt tette Marsai szabadrugásánál.
Varga Adél a 17.percben egy remek átvétel után 10 méterről spiccel növelte a Tolna előnyét, majd egy végletekig kijátszott akció végén Szalkai Kitti 3-0-ra módosította az eredményt.
A szimpatikusan küzdő Tánczos alakulat nem adta fel, s Marsai Nikolett révén kapufáig jutott, így a szünetig nem változott az eredmény.
Folk Zsuzsanna kapufája vezette a második félidőt, háromgólos előnye birtokában sem vett vissza a tempóból a hazai alakulat, akik igyekeztek kiszolgálni lelkes közönségüket.
Marsai Nikolett válasza két átlövés volt, de Melnychuk eszén nem tudott túljárni. A 24. percben egy formás akció végén Szalkai Kitti perdített a kapuba, amire Marsai szinte azonnal válaszolt, maradjunk annyiban nem volt háríthatatlan próbálkozás. Folk Zsuzsannát annyira felpaprikázta a Göcsej szépitése, hogy a 26.percben egy kiváló egyéni megmozdulás után visszaállította a négygólos differenciát. (5-1)
A félidő közepén Horváth Hannah fordult le emberéről, a jól védő Fábián azonban hárítani tudott, Üveges Katalin irtózatos erejű lövése ellen azonban ne, volt ellenszere. Kata a mérkőzés gólját szerezte, védhetetlenül vágodott a játékszer a rövid felsőbe.
Láthatóan elkészültek erejükkel a vendégek, ennek ellenére egy hosszú indítás után Lehota lefordult örzőjéről, s 9 méterről megszerezte együttese második találatát. (6-2)
A mai napon hagyománnyá vált, hogy minden Göcsej gólra Folk Zsuzsanna azonnal válaszol, most is ez történt miután a mezőny legjobbjának próbálkozását nem tudta hárítani az egerszegi portás.(7-2)
Folk Zsuzsanna nem sokkal a lefújás előtt állította be a 8-2-s végeredményt miután hidegvérrel elhúzta a labdát a Göcsej kapusa mellett és higgadtan gurította a labdát a hálóba.
 
Volodymyr Kolok: - A mai játék nagyon fontos volt számunkra lelkileg. A lányaink akarták érezni a győzelem ízét és hinni akartak az új csapatban és az erejükben. Tényleg nagyon szerettek volna nyerni. De ez az akarat kapkodáshoz vezetett. Gyakran támadásainkból kontrázott az ellenfél. Szervezetten játszottak. Ezért sokáig nem tudtunk gólt szerezni. Ráadásul a kapusuk is jó napot fogott ki, bravúrosan védett. Marsai Nikolettet jól használták taktikailag, megnehezítette a dolgunkat. De végül sikerült megszerezni a vezetést, Kaiser Karina nagyon fontos gólt ért el. Mint mindig, Varga Adél csapatkapitány is hasznosan játszott. Ő szerezte meg a második gólt és három gólpasszt is adott. A fordulópont a meccsen Szalkai Kitti által elért gól után jött. Jó látni a fejlődést. A második félidőben nagyon jól játszott Folk Zsuzsanna, aki három gólt szerzett. Üveges Katalin káprázatos gólt szerzett. Nagyon tetszett a közönségnek. De még mindig nem tudunk kellően szervezetten játszani. Rengeteget hibáztunk, amit korrigálni fogunk az edzéseken. Köszönöm a lányoknak a győzelmet, a szurkolóknak pedig a szurkolást. Az ellenfélnek pedig köszönöm a hősies küzdelmet.
Tánczos Tibor: - Csere nélkül jöttünk, kapussal a mezőnybe, ennek ellenére nem lettünk nevetség tárgya. Tudunk tükörbe nézni ezzel az eredménnyel és hozzáállásunkkal.
Folk Zsuzsanna: - Úgy érzem egyre jobban összeáll a játékunk, kezdünk összeszokni és nagyon boldog vagyok, hogy megszereztük első győzelmünket az új szezonban. Örülök, hogy három góllal járultam hozzá sikerünkhöz. Bízom benne, hogy Ősz Csenge vissza fog térni közénk, nagyon fontos lenne a jelenléte, sokat köszönhettünk neki.
 - Simonyi András -
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink