Döntőbe jutott az Astra
2018.04.15 | 17:58
Döntőbe jutott az Astra Kettős győzelemmel bekerült a női futsal NB I. döntőjébe az Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls. A Szekszárdon elért sikert követően az együttes a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban harcolta ki a finálét. Az első mérkőzéshez hasonlóan a párharc második találkozója is bővelkedett izgalmakban. Előbb vezetett, majd hátrányba került az Astra, a végén azonban sikerült a fordítás, a csapat 3-2-re győzött. A három megnyert mérkőzésig tartó döntőben az Astra a Tolna-Hajdúböszörményi TE párharc továbbjutójával találkozik. Az Astra - Szekszárd párharc első felvonásának ismeretében izgalmas találkozóra lehetett számítani a női futsal NB I. elődöntőjének második összecsapásán. Szekszárdon hosszabbítást követően 4-2-re győzött Astra, így lépéselőnybe került a két megnyert mérkőzésig tartó párharcban. Mindkét csapatot elkísérték szurkolói, valódi futsal derbinek adott otthont a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok április 14-én. A mérkőzést az Astra kezdte jobban, de a mezőnyfölény ellenére a helyzetekből nem született gól. A szekszárdiak szervezetten védekezve gyors ellentámadásokra rendezkedtek be. A taktikus játék sokáig nem eredményezett találatot.

1 Az első félidő hajrájában végül megzördült a háló, egy szép akciót követően Nagy Anett előbb a kapufát találta el, míg a kipattanót Dikanová Dominika értékesítette. A vezetés csupán két percig tartott, a szekszárdiak Beke Adrienn révén gyorsan válaszoltak, így a szünetre 1-1-es állással mentek a csapatok.   A félidőben ünnepélyes keretek között az Astra U15-ös csapatának játékosai és edzői is megkapták ezüstérmeiket és a második helyért járó kupát. Amint arról már beszámoltunk, a félegyházi játékosokból álló együttes nagyszerű eredményt elérve második lett korosztályában.   A fordulást követően szinte a középkezdésből előnybe került a Szekszárd, a némileg meglepő fordítás rövid időre ugyan kicsit visszavetette az Astrát, de sikerült rendezni a sorokat, míg a lendületbe jövő szekszárdiak elpuskázták helyzeteiket a kitámadó Astrával szemben. (1-2)

e Az utolsó 10 percben végül megtört a jég, a nagyot küzdő Astra Nagy Anett passzát követően Szabó Boglárka találatával előbb kiegyenlített, majd három perccel a lefújás előtt Krascsenics Petra a győztes gólt is megszerezte egy lapos lövéssel. (3-2) A vendég szekszárdiak ugyan mindent megpróbáltak, de a hősiesen védekező Astra megőrizte előnyét, így bejutott a fináléba.

Nagy Anett: - Jó mérkőzéseket játszottunk a Szekszárddal, minden játékos nagyot küzdött a pályán. Már az első félidőben eldönthettük volna a párharcot, a bekapott gólt követően fordítottunk, megérdemelten nyertünk. Meg szeretnénk szerezni a bajnoki címet, mindent megteszünk a győzelemért. Krascsenics Petra : - A játék képe alapján megérdemelt győzelmet arattunk, saját hibákból kaptuk a gólokat, de sikerült javítanunk. A döntőben szívünket-lelkünket kitesszük a pályára. Dombó János: - Rendkívül erős ellenfelet búcsúztattunk, mindkét mérkőzés nehéz volt, a tét egy kicsit rányomta a bélyegét a játékunkra, ennek ellenére mi irányítottunk. Örülni szeretnénk a döntőbe jutásnak, ellenféltől függetlenül a bajnoki cím lebeg a szemünk előtt.   Női Futsal NB I. Elődöntő 2. mérkőzés 04. 14. Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls - Agenta Girls Szekszárd FC 3-2 (1-1) Gólszerzők: Dikanová Dominika 16. p., Szabó Boglárka 32. p., Krascsenics Petra 37. p. ill. Beke Adrienn 18. p., Horváth Katalin 21. p.   Döntőbe jutott az Astra kettős győzelemmel.   G. Z. - félegyháziközlöny.hu  
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis utánpótlás Klubinterjú
2023.03.30 | 13:12

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2023.03.19 | 12:02
2023.03.18 | 12:15
2023.03.17 | 08:00
2023.03.14 | 08:56
2023.03.13 | 14:03
Női válogatott
Támogatóink

Partnereink