DEAC – Budaörs összecsapással indul a női élvonal
2022.09.11 | 11:45
DEAC – Budaörs összecsapással indul a női élvonal

Vasárnap délután a hölgyeknél is elkezdődik a bajnokság, ahol három mérkőzésre kerül sor. Az Astra visszalépését követően hét csapat küzd majd a bajnoki címért, köztük két újonccal. A Miskolc és az Újpest tavaly a másodosztályban szerepelt, míg idén a legjobbak között szállnak versenybe a pontokért. A létszám változás ellenére a lebonyolítás nem változik. Három kört játszanak a csapatok az alapszakaszban, majd az első két helyezett játssza a bajnoki döntőt, míg a 3. és 4. helyezett a bronzéremért csap össze. A hetedik helyen végző alakulat osztályozóra kényszerül az NBII nyugati és keleti  bajnok párharcának vesztesével.

 

NBI, 1. forduló:

Eléggé átalakult a Budaörs, ahol akadtak távozó játékosok, de a legnagyobb változás a kispadon lesz. A vezetőedző Soltész Levente lesz, aki régebben az ELTE és a TF női együttesét is irányította. Nem lesz könnyű bemutatkozás, hiszen a címvédő DEAC otthonában kell helytállni. Az egyetemisták tavaly dupláztak és megvédték a kupa és bajnoki elsőségüket, és idén is ők az egyik, ha nem a legnagyobb esélyesek. A csapat meghatározó játékosai együtt maradtak, akik mellé sok évnyi légióskodás után Csepregi hazatért, akivel még erősebbek lehetnek Üvegeség. Nagy meglepetés lenne, ha nem debreceni győzelemmel indulna a szezon.

 

Jó évet zárt legutóbb a Miskolc, hiszen a kupában bejutott a final fourba, míg mellette megnyerte az NBII keleti csoportját. Ezek ismeretében nem kérdés, hogy helyük van a női élvonalban, ahol sok évig meghatározó csapat voltak. Most a jelentősen megerősödő TF-t látják vendégül. Az egyetemisták számára nem a legjobban sikerült az előző év, hiszen utolsó helyen zártak. A vezetők szeretnék, ha most  éremért küzdene az együttes, és ezért mindent meg is tettek a nyáron, jelentősen megerősítették a keretet. Több rutinos válogatott játékos érkezett, köztük Varga Adél, vagy Kota, de van több nagy visszatérőjük is, mint Gruber, így biztosan számolni kell az egyetemistákkal ebben az idényben. Ezt rögtön bizonyíthatják Miskolcon, ahol ők a találkozó favoritjai.

 

Az Újpest első élvonalbeli szezonjára készülhet futsalban, így nehéz megmondani, hogy mire lehetnek képesek. Tavaly az NBII nyugati csoportjában zártak a második helyen, de mivel a bajnok Kelen nem vállalta, így jött a lehetőség a feljutásra. Az első fordulóban aztán rögtön jöhet a mélyvíz, hiszen a bajnokság egyik élcsapata fogadja őket a tolna személyében. A tavalyi bronzérmes kerete együtt maradt, így idén is meghatározó együttes szerepet fognak betölteni. Ami nehezíti a dolgukat, hogy Vámosi súlyos sérülése után az ősszel nem számíthat rá Reveland mester. Ennek ellenére a nyitányon mondhatni kötelező a győzelem. A Tolna a találkozó esélyese.

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink