Budaörs bravúr Debrecenben!
2022.01.23 | 14:05
Budaörs bravúr Debrecenben!

Rangadóra került sor a női élvonalban, ahol a listavezető Debrecen az őt üldöző Budaörsöt fogadta. A vendéglátóknál kapus problémáik adódta, egyetlen hálóőr sem állt a csapat rendelkezésére, így Czégény húzott kapus mezt és állt a gólvonalon. A vendégegyüttesnél ennél hosszabb volt a hiányzók névsora, így mindössze egyetlen cserével érkeztek a találkozóra. Ezek alapján úgy tűnt, kevés az esélyük, de utóbb kiderült, hogy nem a mennyiség a fontos. Idén már egyébként kétszer megmérkőztek, és egy egyetemi siker és egy döntetlen a mérleg.

A budaörsiek bátran kezdtek és nem álltak be védekezni, sok energiát fordítottak a támadásokra is, így mind a két oldalon akadtak lehetőségek. Az első gólra a félidő közepéig kellett várni, ekkor a vendégeknél Kiss és Tell szép összjátéka után előbbi megszerezte a vezetést. A DEAC a bekapott góltól nem esett össze, és irányította tovább a játékot, de nem akart összejönni az egyenlítés, így némi meglepetésre 0-1 volt az eredményjelzőn szünetben.

Fordulás után nagyobb sebességre próbáltak kapcsolni a debreceniek, és ahogy telt az idő, látszott, hogy fáradnak a vendégek, ami érthető volt, hiszen mindössze egy cseréjük volt. Ennek ellenére továbbra is zártan és fegyelmezetten védekeztek, és támadásra már kevesebb erejük maradt, inkább csak kontrákra futotta. Egy ilyen kontra után Kiss ismét eredményes volt, így már kettő volt az előnyük. Üvegesék nem adták fel, és rohamoztak, de a vendégek hősiesen védekeztek és Csizmók is többször mentett bravúrral. A jég a hazaiak részéről a 38. Percben tört meg. Egy szép centerezésre Krascsenics érkezett remekül, így visszajött a remény két és fél perccel a vége előtt, legalább a pontszerzésre. Rohamoztak is a vendéglátók, de a hátralévő idő kevésnek bizonyult, így elmaradt az egyenlítés.

A Budaörs remek, fegyelmezett védekezéssel és jó helyzetkihasználással elvitte a három pontot Debrecenből, amivel egyrészt lerázta magáról az üldözőit, másrészt három pontra megközelítette a DEAC-t és ha az elmaradt meccsen megverik a sereghajtót, pontszámban utol is érik.  A Debrecen hiába játszott fölényben, ezúttal hiányzott az átütőerő és a koncentráció, ami leginkább a helyzeteknél mutatkozott meg. Ennek ellenére még mindig az első helyen állnak.

 

DEAC – ENDO PLUS SERVICE 1-2 (0-1)
Debrecen, 100 néző
Játékvezetők: Szűcs, Forgács, Takács

DEAC: Czégény – Krascsenics, Üveges, Fülöp, Horváth
Cserék: Tóth A, Tóth N., Sovány, Gajzágó, Nagy, Pócsik
Vezetőedző: Quirikó Vivien

Budaörs: Csizmók – Fábián, Koch, Kiss, Tell
Cserék: Kajdi
Vezetőedző: Korozmán Krisztián

Sárga lap: Horváth

Gólszerzők: Krascsenics illetve Kiss (2)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink