Behúzták a csapatok a kötelezőt
2021.02.07 | 22:30
Behúzták a csapatok a kötelezőt

Nyertek az esélyesek a női futsal NBI 12. fordulójában, így a tabella állása továbbra is változatlan alig pár fordulóval az alapszakasz vége előtt! Az izgalom lassan a tetőfokára hág, hiszen már csak három (illetve négy, akinek még pótolnia kell) mérkőzés maradt, és azt kell, hogy mondjuk, hogy még senki sem érezheti magát biztonságban. Matematikailag a Szekszárdot kivéve még minden csapatnak van esélye a rájátszásra, illetve kikerülni is belőle. Ám a következő forduló után két hely már bebiztosításra kerülhet...


Női futsal NBI 12. forduló

Astra HFC - Szekszárdi FC 3-1 (0-0)
2021.02.06., Üllői Városi Sportcsarnok
Vezette: Molnár - Páldi - Kulcsár

Astra HFC: Hargas - Kota, Varga, Csolti, Dorner
Csere: Egri (kapus), Ganczer, Balogh, Lipkovics, Gimes
Vezetőedző: Dombó János

Szekszárdi FC: Kerekes - Mausz, Kágyi, Nagy-Cseke, Schell
Csere: Lipovszky, Schwarcz
Edző: Kágyi István, Micskó Márk

Gólszerzők: Ganczer (30'), Gimes (31'), Kota (35'), illetve Kágyi (22')

Sárga lap: Gimes (28')

A két csapat eddigi idei találkozóin mindkétszer az üllői gárda győzedelmeskedett, és ez a mérkőzés igen fontos volt a hazaiaknak abból a szempontból, hogy egy hosszú rossz szériából kellett kikászálódniuk. Ez sikerült is, bár az első félidő szenvedős játékot hozott, az Astra nem igazán tudott komoly helyzetet kialakítani, nem találták a rést a jól szervezett, mélyre visszaálló szekszárdi védelmen. A vendégeknek ellentétben számos veszélyes kontrájuk volt, kellett Varga Adél és Hargas Annamária stabilitása, hogy kapott gól nélkül megússza a hazai csapat a félidőt. A második játékrészre egy kicsit más Astra jött ki, ám mégis a Szekszárd szerezte meg a vezetést - mondjuk ehhez egy kisebb védelmi kommunikációs probléma is kellett, de Kágyi Rebeka jól érzékelte, és használta aztán ki a helyzetet. Próbált nyomni a rózsaszínmezes hazai alakulat, vészkapus játékkal is próbálkoztak, ám az egyenlítő találatot egy szögletvariációból szerezte meg Ganczer Hajnalka egy távoli lövéssel. Nem sokkal később Gimes Georgina becsúszva rúgta meg első gólját az idei bajnokságban, megszerezve ezzel a vezetést. Az utolsó öt percben mindkét csapatnak megvoltak a ziccerei, főleg a hazaiak veszélyeztettek, ez be is érett, mikor Kota Gabriella vezethette védőjére a labdát, majd kilenc méterről ellőtte a labdát az Astra centere. A hazaiak ezzel a győzelemmel megszakították rossz szériájukat, a Szekszárd pedig elvesztette matematikai esélyét is a rájátszásra.

A mérkőzésről Sajó Dóra már-már szokásos, kiváló képei itt megtekinthetőek.

Dombó János, Astra HFC: - Még mindig nem játszunk csúcsformában, de végre - hosszú hetek után - sikerült győznünk, és az alapszakasz vége előtt három fordulóval most ez volt a legfontosabb.

Kágyi István, Szekszárdi FC: - Nem tudtunk sajnos teljes kerettel elutazni, de úgy gondolom, hogy így is megnehezítettük a nálunk sokkal esélyesebb ellenfelünk dolgát. Jól védekeztünk az első félidőben, viszont a kontráink most nem voltak elég veszélyesek. Aztán a második félidő elején sikerült megszereznünk a vezetést, de ahelyett, hogy megnyugodtunk volna, játékunk kapkodó, pontatlan volt. Az utolsó tíz percre nagyon elfáradtunk, fejben is, és az Astra csapata ki is használta ezeket könyörtelenül. Összeségében szomorkodni semmi okunk, büszke vagyok a csapatomra, hiszen ismét nagyot küzdöttek és nem adták fel az utolsó pillanatig sem.




Budaörs Futsal - DEAC 1-5 (1-2)
2021.02.07., Budaörs Városi Uszoda, Sportcsarnok és Strand
Vezette: Dr Sipos - Szalma - Szabados

Budaörs Futsal: Terdik - Bede Anna, Fábián, Megyeri, Koch
Csere: Kajdy, Kardosi, Bede Anett, Nagy Al., Majtán
Edző: Korozmán Krisztián

DEAC: Torma - Tóth N., André, Krascsenics, Fülöp
Csere: Tóth R. (kapus), Fekete, Pócsik, Nagy An., Böröczky, Czégény
Vezetőedző: Üveges Katalin

Gólszerzők: Koch (1'), illetve Fülöp (10', 38'), André (13'), Tóth N. (31'), Nagy An. (36')

Sárga lap: Majtán (30'), Koch (38'), illetve Tóth N. (11')

Már rögtön az első percben megszerezte a vezetést a Budaörs Koch Fruzsina szép egyéni akciója után, ami kicsit talán mindkét csapatot meglepte, hiszen ezután hosszú percekig kisebb-nagyobb káosz uralkodott. Megvoltak a helyzetek, a komolyabbak inkább a cívisvárosiaknak, Terdik Tamarától sokszor óriási bravúrokra volt szükség, hogy ne szerezzenek gólt, gólokat a vendégek. Ám a DEAC szervezett támadásépítése meghozta a gyümölcsét, a tizedik percben két nagy bombát védett ki egymás után Terdik, ám a harmadik, Fülöp Diána távoli lövése már utat talált a kapuba. Tovább nyomott a vendégcsapat, a vezető találatot André Antónia szép átlövéséből szerezték meg a debreceniek, ám ez közel sem jelentette, hogy megálltak volna, azonban a félidőben több gól már nem született. Korántsem volt ez így a második játékrészben, bár sokáig kellett várni. Az első félidő mintájára tíz perc telt el, amíg a játékszer a kapuban kötött ki, a mérkőzés legszebb gólját, egyben idei első találatát szerezte a bajnokságban Tóth Nóra, aki gyengébbik lábával gyönyörűen pöckölte át a kijövő Terdiken, de az egész DEAC-akció dicsérendő volt a legelejétől. A Budaörs nem igazán tudott mit kezdeni a Debrecen védekezésével, sem mikor letámadtak a vendégek, sem pedig amikor visszaálltak, nem is igazán volt nagy ziccerük már a meccsen. A DEAC következő góljánál Krascsenics lövését még védte Terdik, de a kipattanóra kiválóan érkezett Nagy Anikó, megszerezve csapata negyedik gólját. Az i-re a pontot André Antónia és Fülöp Diána tette fel, ketten mehettek a kapusra, André jó ütemben passzolt, Fülöp pedig nem hibázott az üres kapura. A DEAC így nagyon magabiztos játékkal vitte haza a három pontot Budaörsről.

A mérkőzést a Futsal Hungary élőben közvetítette, itt visszanézhető:



Üveges Katalin, DEAC: - Nagyon nehéz előjelekkel indultunk neki a mai útnak, ugyanis Horváth Viktória és én sem tudtunk ma a csapat rendelkezésére állni sérülés miatt. Ráadásul tudtuk, hogy a Budaörs az egyik legnagyobb riválisunkat, az Astrát két héttel ezelőtt simán, 6-3-ra fektette két vállra. Végtelenül büszke vagyok a lányokra! Annyira boldoggá tesz az a tudat, hogy azok, akik kevesebb játéklehetőséget kapnak egyes tétmérkőzéseken, azok is könnyűszerrel vették az akadályokat. Erősségünk az egységesség, a csapatmunka, a megújulás, és az, hogy mostanra már számos játékhelyzetet alkalmazunk. Ezáltal hétről hétre specifikusan tudunk készülni az adott ellenfélre. Rengeteg munka és energia van ebben, mind a játékosok, mind a stáb részéről. Nagyon fontos győzelmet arattunk, hiszen a felsőházba jutás minden gárda célja. Szívből gratulálok a csapatomnak!”



Tolna-Mözs - TFSE 1-5 (0-2)
2021.02.07., Tolna Városi Sportcsarnok
Vezette: Petrovics - Mihálovics - Hartung

Tolna-Mözs: Deczki - Szalkai, Vámosi, Nagy N., Csapó
Csere: Kulcsár (kapus), Horváth H., Sereg, Bajcsy, Mogyorósi, Szöllős, Domján
Vezetőedző: Reveland Zoltán

TFSE: Móczik - Kiss G., Pádár, Folk, Benkő
Csere: Kovács Sz., Dióssy, Tell, Králik, Gruber, Janicsek, Ősz (kapus), Winternitz
Edző: Tell Zsófia

Gólszerzők: Nagy N. (38'), illetve Kovács (9'), Pádár (14', 22', 30', 33')

Sárga lap: Horváth H. (33'), Reveland Zoltán (33'), illetve Winternitz (35')

A TFSE annak tudatában léphetett pályára, hogy most két találkozójuk következik a Tolna ellen, és ha mindkettőt behúzzák, idén először átveszik a vezetést a tabellán a tavalyi csonkaszezon aranyérmesei. Ennek az első lépését már teljesítették, ráadásul nem is akárhogy, hiszen ahogy már említettük, a Tolna otthonából ebben a szezonban még senki nem tudta hazavinni a három pontot. A TF ezt megtette, magabiztos, négygólos sikerrel távoztak Tolnáról. A hazaiak ezzel továbbra is őrzik negyedik, rájátszást jelentő helyüket, ami egyelőre stabil, hiszen a Budaörs is kikapott, így továbbra is egypontos a Tolna előnye. Jövő héten következik a meccs visszavágója, most a Vasas Sportcsarnokban. A Budaörs viszont a Szekszárdot látja vendégül, így a tolnaiak számára kulcskérdés, hogy már majd az eredmény tudatában mit játszanak a TF otthonában. A mérkőzésen szép gólok születtek, a TF találatai közül jónéhány a végletekig ki volt játszva, Deczki Vanda számos jó védése ellenére is. A vezető gólt azonban ő sem tudta megakadályozni, Kovács Szilvia kapott nagy labdát, majd gyönyörűen emelte át a kijövő hazai kapust. És itt jött a kihagyhatatlan Pádár Anita klasszisa, aki továbbra is (vagy újra) embertelen mennyiségben termeli a gólokat, nem fog rajta az idő vasfoga. Mai négy találatával visszavette szinte szokásosnak mondható első helyét a góllövőlistán. A Tolna még szépített, gyakorlatilag az első komolyabb kapura lövésük talált utat a hálóban, Nagy Noémi volt a gólszerző. Ezzel a TF visszavette a második helyet, jövő héten pedig akár az elsőt is megszerezhetik, ha a mérkőzés hasonló lesz a maihoz.

A meccset a TV8 jóvoltából élőben lehetett nézni Facebookon és Youtube-on, itt visszanézhető:


Reveland Zoltán, Tolna-Mözs- Sajnos a mai napon dekoncentráltan és nagyon sok hibával játszottunk, amit a rutinos ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. De sok idő nincs a kesergésre, jövő héten a visszavágás reményében érkezünk a TF otthonába, akiknek gratulálok a mai győzelméhez.

Tell Zsófia, TFSE
: - Nehéz meccsre készültünk, mert a Tolna nagyon szervezetten játszik. Ennek megfelelően a csapat nagyon koncentrált volt, végre a helyzetkihasználásra sem lehetett panasz, így sima győzelmet arattunk. Büszke vagyok a csapatra, hogy a nehézségeink ellenére is megmutatjuk hétről-hétre, hogy nem szabad minket leírni.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink