Bajnoki döntőben a Tolna Mözs
2021.03.30 | 08:45
Bajnoki döntőben a Tolna Mözs

Egy vendég és egy hazai győzelem vasárnap

Ahogy már az első elődöntő végeredményét részletező cikkünkben megírtuk, minden párharc alakulása eldőlt két meccs alatt, nem volt szükség a ráadás találkozókra. Ez természetesen nem jelenti, hogy simán lefutott mérkőzéseket vívtak a csapatok, hiszen parázs csatákat szült minden találkozó, de azért mindenképp érdekes, hogy két meccs alatt mindenki letudta.

NBI kisdöntő - találkozó az ötödik helyért, 2. meccs

Szekszárdi FC - Astra HFC 3-5 (1-4)
2021.03.28., Szekszárdi Városi Sport- és Szabadidőközpont
Vezette: Álló - Szappanyos - Mihálovics

Szekszárdi FC: Kerekes - Mausz, Nagy-Cseke, Horváth K., Schell
Csere: Csóka, Kágyi R., Dombi
Vezetőedző: Mecseki Ágnes

Astra HFC: Egri - Varga, Csolti, Dorner, Gimes
Csere: Ganczer, Hargas
Vezetőedző: Dombó János

Gólszerzők: Kágyi R. (20'), Nagy-Cseke (28', 38'), illetve Dorner (2'), Csolti (6', 7', 27'), Hargas (17')

Az alsó-házi döntő második felvonása az elsőhöz hasonlóan egy sokgólos találkozó volt, azzal a különbséggel, hogy ezt a meccset az Astra már az első félidőben eldöntötte, nem vártak a hosszabbításig. A mérkőzés legelejétől nagy nyomást fejtettek ki a vendégek, még két cserével is, ennek hatására a hetedik percben már három góllal tudtak vezetni. Az első játékrész utolsó percében még szépített a Szekszárd, de előtte Hargas - ezúttal mezőnyben szerepelve - is betalált, így továbbra is háromgólos volt a rózsaszínek előnye. A második játékrészben Csolti Réka, az ex-MTK és nagypályán utánpótlás válogatott játékos megszerezte csapata ötödik, illetve önmaga harmadik találatát, (ezzel a két helyosztó mérkőzésen két mesterhármast ért el!) négyre növelve ezzel a különbséget. Ezután a szekszárdiak is elkezdtek felébredni, vagy a vendégek elfáradni, de két gólt még be tudtak rámolni Egri Réka kapujába, aki egyébként kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az utolsó bajnoki találkozón. Így hiábavaló volt Nagy-Cseke Edina két gólja, a Szekszárd a második mérkőzésen sem tudta legyőzni üllői ellenfelét, ezzel az Astra végzett az ötödik, a sárga-fekete csapat pedig az NBI hatodik helyén.

NBI elődöntő, 2. meccs

Tolna-Mözs - TFSE 4-3 (1-1)
2021.03.28., Tolna Városi Sportcsarnok
Vezette: Szabó - Petrovics - Kiss

Tolna-Mözs: Deczki - Krár, Szalkai, Vámosi, Nagy N.
Csere: Kulcsár (kapus), Sereg, Bajcsy, Méhes, Mogyorósi, Csapó, Szöllős
Vezetőedző: Reveland Zoltán

TFSE: Ősz - Kiss G., Pádár, Folk, Janicsek
Csere: Móczik (kapus), Kovács Sz., Dióssy, Tell, Králik, Gruber, Winternitz
Vezetőedző: Csernai Gábor

Sárga lap: Krár (28'), Nagy N. (37'), illetve Folk (12'), Pádár (46'), Gruber (49')

Gólszerzők: Nagy N. (14'), Szalkai (30'), Vámosi (43'), Bajcsy (47'), illetve Pádár (7'), Folk (35'), Gruber (49')

Múlt héten egy hihetetlenül szoros, valamint érzelmekben és párharcokban gazdag találkozót láthattunk két, jelenleg hasonló erőt képviselő csapat között. Most vasárnap még ezt is felül tudták múlni, semleges néző szempontjából kiváló, hihetetlenül izgalmas, sokgólos meccset láthattunk. A fővárosiaknak az előző eredmény miatt nagyobb nyomást kellett volna helyeznie ellenfelére, ehhez képest kiegyenlítetten indult a találkozó, mindkét oldalon megvoltak a helyzetek. Ki más, mint Pádár Anita oldalberúgás után szerzett találatával azonban a vendégek szerezték meg a vezetést. Hét perccel később egy szép támadásból egyenlített a Tolna Nagy Noémi góljával, újra döntetlen volt az állás. Az első félidőben többször nem mattolták a kapusokat, így a második játékrészben kezdődhetett minden elölről. A harmincadik percig kellett várnunk a következő gólra, de megérte a várakozás, hiszen a futsalban igen ritkán látható fejesgóllal szereztek újra vezetést a hazaiak, méghozzá az ős-tolnai Szalkai Kitti révén.


FOTÓGALÉRIA

Egymást követték a helyzetek, a gólt azonban a TF szerezte - egy szép labdaszerzésből indított kontra után Pádár passzolta Folk Zsuzsinak, aki magabiztosan értékesítette üres kapus ziccerét. A meccs egyik legnagyobb helyzetét ezután nem tudták értékesíteni a vendégek, részben Deczki Vandának köszönhetően, aki ezután több védéssel is meccsben tartotta csapatát, így a rendes játékidőben több gól nem esett. Jöhetett a hosszabbítás, ami a meccshez hasonlóan óriási izgalmakat hozott. Először egy kontrából Vámosi Gina szerzett a hatos magasságából bődületesen nagy gólt spiccel, majd Bajcsy Krisztina és Szalkai Kitti szép kényszerítője után előbbi is feliratkozott a góllövők közé. Egyre szorult így a hurok az egyetemisták nyaka körül, de szépíteni tudtak, Gruber Brigitta szerzett óriási gólt körülbelül tizenöt (!) méterről. Több komoly helyzet azonban egyik oldalon sem alakult ki, így a Tolna mindkét találkozót megnyerve, óriásit küzdve jutott a döntőbe. Mindezt úgy, hogy két héttel ezelőtt még az ötödik helyen álltak a bajnokságban... Ez a női futsal szépsége!

Reveland Zoltán, Tolna-Mözs: - Egyenlő erők küzdelméből, talán egy kis szerencsének is köszönhetően hatalmas sikert értünk el. Nagyon büszke vagyok a lányokra, a szív diadala volt. Várjuk a döntőt, merünk nagyot álmodni...

Az összefoglalót érdemes megnézni, nagyon jó reklám volt a női futsalnak az egész találkozó:

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink