Bajnok-híradó Nyugatról
2021.05.12 | 22:30
Bajnok-híradó Nyugatról

Keletről már jelentkeztünk bajnoki híradóval, ezúttal a Nyugati csoport, és a Csepel volt soron. Egészen az utolsó fordulóig kellett várni, hogy kiderüljön, kinek a nyakába akasztják az aranyérmet. Tudni lehetett azonban, hogy ha a csepeliek legalább egy pontot szereznek a Viadukt otthonában, amire az erőviszonyok ismeretében minden esély megvolt, akkor bebiztosítják bajnoki címüket. Így is lett, döntetlen lett a találkozó, amivel kezdődhetett a csepeli ünneplés!



Az utolsó pillanatokig ment a versenyfutás, de nem hibázott a Csepeli UP SE, így az ő nyakukba került az aranyérem, egy egységgel megelőzve a második helyre beérkező ELTE csapatát. Hosszú, kiegyensúlyozott bajnokság végére került így pont, amiben egymást követték a fordulatok, a váratlan győzelmek, vereségek. A csepeliek a Magyar Kupában is sokáig meneteltek, egészen a legjobb nyolcig jutottak, ahol egy lépésre a Final Fourtól a Szekszárd jelentette nekik a végállomást.

A bajnoki cím kapcsán a Kelet győztese után a Nyugati csoport aranyérmeseinek trénerével, Kincses Ernővel készítettünk interjút.

Futsal Hungary: - Hogyan értékeled az évet, illetve a bajnoki címeteket?

Kincses Ernő: - Először is nagyon szépen köszönöm Csepel polgármesterének, Borbély Lénárd úrnak, és a Csepel Utánpótlás SE vezetőinek, hogy egész évben támogattak minket, és segítették a munkánkat. Azt pedig külön köszönöm, hogy az utolsó találkozónkra el tudtak látogatni, és végig szurkolták a mérkőzésünket. Ebből is látszik, hogy ez közös akarat volt egyesületi szinten. Szerettük volna, hogy Csepelnek hosszú évek után legyen első osztályú csapata és ez sikerült! Nagyon sokat dolgoztak a lányok ezért a sikerért. Az utolsó fordulókban szó szerint a szívük vitte őket előre! Az évünket egy mondatban tudom értékelni:
"Az év elején beraktuk a sütit sülni, az év végén kivettük, feldíszítettük, és most kiélvezzük az ízét!"
Köszönöm CSAJOK nagyok vagytok!

FH: - Mit gondolsz a bajnokság erősségéről (mind az NBII-ről összesen, mind a csoportotokról konkrétan)?

Kincses Ernő:
- A Keleti csoportot nem ismerem ezért az ott szereplő csapatokról nem is lehet véleményem. A mi csoportunk nagyon kiegyenlített volt. Senki ellen nem mehettünk biztosra. Minden csapatnak megvannak az erősségei. Sok nagyon jó játékos játszik a bajnokságban, ezért szerintem sokszor a napi forma és a tisztább fej döntötte el a mérkőzéseket. 

FH: - Miben látod csapatod erejét?

Kincses Ernő: - A CSAPATBAN! Csupa nagy betűvel. Sok mérkőzést fordítottak meg a lányok, volt olyan, hogy az utolsó pillanatban szereztük meg a győztes gólt. De ha egy momentumot kellene kiemelnem, amikor éreztem, hogy jó úton járunk, akkor az az ELTE ellen 10-2-re elvesztett mérkőzés utáni megbeszélést választanám. Olyan erősnek és elszántnak, egységesnek addig még soha nem láttam a lányokat. Ha az a pofon nincsen, talán most nem is ünnepelnénk. 

FH: - Ki volt nektek a "mumus", ha volt ilyen, ha nem akkor a legnehezebb ellenfél?

Kincses Ernő: - Nem tudok csak egy ellenfelet kiemelni, mert gyakorlatilag minden csapat szerzett nehéz pillanatokat nekünk. Komolyan mondom, hogy köszönöm a bajnokság összes csapatának, a játékosoknak, illetve edző kollégáimnak, hogy ilyen éles bajnokságot tudhatunk magunk mögött! Sok sikert kívánok minden csapatnak a további munkához!  

FH: - Mik az elképzeléseid, elképzeléseitek a jövőre nézve? Tervben van az NBI-es indulás?

Kincses Ernő:
- Szeretnénk magunkat megméretni az első osztályban. Tudjuk, hogy az egy másik kávéház. De a sport arra is nevel, hogy a kihívások elől nem elfutni kell, hanem megoldani őket. Olyan karakterű játékosaink vannak, akikkel neki kell menni az NBI-nek. Életünk nagy élménye lehet a következő szezon. Ha ez egy évig lesz a legfelső osztály, akkor egy évig, de ígérem, nem erre készülünk! Vannak előttünk példák, akik megmutatták, hogy bent lehet maradni, csak dolgozni kell becsülettel! Remélem, hogy jövőre már nézők előtt játszhatjuk az I. osztályú mérkőzéseinket! 

Nagyon szépen köszönjük Kincses Ernőnek a sportszerű nyilatkozatát, még egyszer gratulálunk a Csepel bajnoki címéhez, és sok sikert kívánunk nekik az NBI-hez! Reméljük, hogy jó tapasztalatokkal gazdagodnak majd a hölgyek az első osztályban, és nagyon örülünk, hogy tervben van az indulás.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink