Az elődöntők első felvonása következik a hölgyeknél!
2022.03.05 | 10:45
Az elődöntők első felvonása következik a hölgyeknél!

Két héttel ezelőtt befejeződött az alapszakasz, ahol kevés nyitott kérdés volt. Az már korábban eldőlt, hogy a Debrecen az első, míg a Budaörs a második, így már csak az volt a kérdés, hogy melyikük fogadja a Reveland-lányokat, illetve Varga Adélékat. Az utolsó játéknapon a Tolna Debrecenbe, míg az üllőiek Budaörsre látogatottak, és az érdekesen alakuló eredményeknek köszönhetően megismétlődik ez a két párosítás. A párharcok két győztes mérkőzésig tartanak, így nem nagyon lehet már hibázni. A pályaelőnyt az alapszakaszban előrébb végző együttesek élvezik, így a Tolnának vagy az Astrának legalább egyszer nyernie kéne idegenben (is), ha vannak bajnoki döntős álmaik.


DEAC – 2F-BAU TOLNA-MÖZS
16:00 Debrecen, Egyetemi Sportaréna

Már az elődöntőben megismétlődik a tavalyi finálé. Az előzetes esélyek alapján nem meglepő, hogy a DEAC zárta az élen az alapszakaszt, viszont talán meglepetés, hogy a Tolna csak a negyedik helyen végzett. A tavalyi ezüstérem után sokan arra számítottak, hogy versenyben lesznek az első két hely valamelyikéért. Ehhez képest csak az volt a kérdés, hogy a harmadik vagy a negyedik helyen futnak be, míg végül utóbbi teljesült. A szezon folyamán háromszor találkoztak a felek és első két alkalommal az egyetemisták címvédőhöz méltó játékkal gyűjtötték be a három pontot, de az utolsó fordulóban hazai pályán elmaradt a győzelem, a Tolna két gólos hátrányból hozta döntetlenre a találkozót. Ez intő jel lehet a Quirikó lányoknak, hogy jobban kell koncentrálni és hogy itt már az alapszakasz eredmények nem számítanak. A tavalyi döntőben is a DEAC volt az esélyes, de Szalkai Kittiék nagy küzdelemre késztették ellenfelüket és közel voltak hozzá, hogy csak öt mérkőzésen dőljön el a bajnoki cím. Most itt ez nem fordulhat elő, hiszen csak két győzelemig tart a párharc, így aki hibázik, annak nem sok lehetősége maradt a javításra. Természetesen a Debrecen az összecsapás esélyese, de jó játékra lesz szükség, ha érvényesíteni akarják a nagyobb játék erejüket, a mindig nagyot küzdő Reveland együttes ellen.

Quirikó Vivien, DEAC: - Nehéz mérkőzésre számítok. Az eddigi egymás elleni eredményekből hiba lenne kiindulni, mert bár a szezon első két összecsapásán fölényesen nyertünk, a két héttel ezelőtti meccsen bizonyította a Tolna, hogy számolni kell velük, és a kupában való továbbjutásuk is azt mutatja, hogy jó formában vannak. Ettől függetlenül bízok magunkban, az előző találkozó hibáit igyekszünk kijavítani a hétvégére. Mindenképpen szeretnénk hazai pályán győzelemmel indítani a párharcot. Az elmúlt hetekben voltak hiányzóink, de remélhetőleg vasárnap már minden játékos bevethető lesz. A vendégeket minden bizonnyal szurkolóik is elkísérik, bízunk benne, hogy a hazai nézők is nagy számban kilátogatnak a mérkőzésre, és bajnoki elődöntőhöz méltó hangulat lesz a csarnokban.

Reveland Zoltán, Tolna: - Az utóbbi időben jó formába kerültünk, fontos meccseken szereztünk pontokat, illetve a kupában is bejutottunk a Final Fourba, ezáltal megfelelő önbizalommal készülünk a DEAC elleni elődöntőre. Az alapszakaszban nem sok babér termett nekünk, de ez egy teljesen más párharc lesz, nem fontos, hogy mi történt eddig, ha kellő fegyelemmel és koncentrációval játszunk, kiejthetjük a címvédőt. Szeretnénk idén is ott lenni a döntőben, habár egyáltalán nem elvárás a lányokkal szemben. Szoros mérkőzésekre számítok, ahol a pillanatnyi forma, egy-egy extra egyéni teljesítmény dönthet.

 

BUDAÖRS – ENDO PLUC SERVICE – ASTRA-ACTIVTEK HFC-ÜLLŐ
17:00 Budaörs, Városi Sportcsarnok

A hazaiak második évükben is eljutottak az elődöntőig, de míg tavaly nem sikerült bekerülni a fináléba, feltett szándékuk, hogy ezúttal ott legyenek. Erre meg is van minden esélyük, hiszen egy-két mérkőzést leszámítva jó teljesítményt nyújtottak az alapszakaszban és bizonyították, hogy bárki ellen győzelmi eséllyel lépnek pályára. Főleg hazai pályán, ahol az utolsó fordulóig veretlenek voltak, mindössze a címvédő tudott pontot rabolni. Majd az utolsó játéknapon éppen mostani ellenfelük tudta elvinni a három pontot, amivel el is dőlt, hogy az elődöntőben is az Astra lesz az ellenfelük. A budaörsiek számára ez a meccs tét nélküli volt, így hiányzott a megfelelő koncentráció, de ezúttal már nem követhetnek el hasonló dolgokat. Az alapszakasz első körében magabiztosan nyert a Budaörs, de Üllőn visszavágtak Varga Adélék, így nem mehetnek biztosra Tell Zsófiék. Ha teljes kerettel áll fel a vendéglátó, ők az esélyesek, de az Astra több esetben is megmutatta a bajnokság folyamán, hogy egy jó játékkal bárkit meg tudnak lepni.

Korozmán Krisztián, Budaörs: - Örülünk, hogy idén is sikerült bejutnunk a bajnokság felsőházi rájátszásába. Tavaly nem sikerült bekerülnünk a döntőbe, idén szeretnénk ezt elérni és a bajnoki címért játszani. Pillanatnyi forma fog dönteni, hogy épp azon a napon az Astra vagy mi fogjuk elhagyni győztesként a pályát. Bízok benne, hogy mi leszünk azok!

Dombó János, Astra: - Bár tisztában vagyunk, hogy a mérkőzés és a párharc toronymagas esélyese a Budaörs csapata, mely akár a bajnokság végső megnyerésére is jogosan pályázik, de azt gondolom, minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni és el is fogunk  követni azért, hogy esetleg borítsuk a papírformát!"

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink