Astra és DEAC-győzelemmel indult a szezon
2021.09.22 | 00:00
Astra és DEAC-győzelemmel indult a szezon

Mindössze két találkozóval indult útjára a női futsal első osztály 2021/2022-es szezonja. Mind a budaörsiek debreceni vendégjátéka, mind az Astra és a TF párharca rangadónak bizonyult, ám végül mindkét találkozón viszonylag sima, kétgólos győzelmek születtek. Lássuk a részleteket!


Női futsal NBI, 1. forduló


TFSE - Astra HFC 3-5 (1-3)
2021.09.19., Vasas Sportcsarnok (Sterbinszky Amália)
Vezette: Tóth I. T. - Ilyés - Török-Bardi

TFSE: Boros A. - Kovács, Dióssy, Folk, Bozsik
Csere: Suhajda, Winternitz
Vezetőedző: Ferenczi Anna

Astra: Hargas - Balogh N., Varga, Csolti, Dorner
Cserék: Boros M., Kubitsch, Németh, Soós, Megyesi, Baksa
Vezetőedző: Dombó János

Gólszerzők: Balogh N. (1′, 24’), Dorner (7’, 22′), Varga (14’), illetve Folk (12') Bozsik (25’), Dióssy (30’)
Sárga lap: Balogh N. (33')

Számos változás történt mind a hazaiak, mind a vendégek háza táján a nyár alatt. A TF-nél gyakorlatilag a fél keret kicserélődött, kezdve a vezetőedzővel, aki a nagy játék- és edzői rutinnal rendelkező Ferenczi Anna "Pezsi" lett. Vele együtt néhány új játékos is érkezett, elkerülve a bulvárlappá válást, úgy fogalmaznánk, hogy egyelőre nem tökéletes az egyetértés közöttük, valamint a régi mag között. Valószínűleg ennek volt köszönhető, hogy Ősz Csenge és Gruber Brigitta a lelátóról tekintették meg a mérkőzést. Mindez azonban nem von le az erőteljes fiatalításon áteső Astra érdemeiből, akik már a találkozó legelső percében megszerezték a vezetést a hihetetlenül technikás Balogh Noémi első góljával. Nem kellett sokat várni, és növelte is előnyét a rózsaszín gárda, Dorner Dóra volt eredményes. A hazaiak természetesen nem adták fel, az örökifjú Folk Zsuzsi szépített, ám nem tartott sokáig az egygólos különbség, hiszen a vendégek csapatkapitánya, Varga Adél növelte újra a hazaiak hátrányát.

A félidőig tovább nem változott a helyzet, azonban a második játékrészben igen. Az elsőhöz hasonlóan, ám pont fordított sorrendben szerzett gólt gyors egymásutánban Dorner és Balogh, majd elkezdett visszajönni a meccsbe a hazai csapat. Ezt azonban némileg későn tették, hiába talált be előbb Bozsik Nikolett, majd öt percre rá Dióssy Dorka is, csak faragni tudtak a hátrányon, ledolgozni azt már nem sikerült. Kétgólos Astra-győzelemmel végződött tehát az idei NBI-es szezon első találkozója.



DEAC - Budaörs 3-1 (3-0)
2021.09.19., Debreceni Egyetemi Sportaréna
Vezette: Takács - Vadon - Juhász

DEAC: Torma - Krascsenics, Üveges, Fülöp, Horváth V.
Csere: Tóth A., Tóth N., Sovány, Pócsik, Nagy An., Gajzágó, Czégény
Vezetőedző: Quirikó Vivien

Budaörs: Csizmók - Bede, Fábián, Koch, Tell
Csere: Megyeri, Szabó Zs., Nagy Al.
Technikai vezető: Korozmán Krisztián

Gólszerzők: Horváth V. (11'), Krascsenics (17'), Fülöp (17'), illetve Bede (25')

Talán a szezon egyik nagy rangadójára került sor már kapásból az első fordulóban, bár ez nagy valószínűséggel csak később fog kiderülni. Ennek megfelelően mindkét csapat nagy elánnal kezdte a találkozót, ám vagy pontatlanok voltak a lövések, vagy a hálóőrök blokkolták a próbálkozásokat. A vendégek kettő a nullában is támadhattak Torma Lillára, ám Szabó Zsuzsanna hozott rossz döntést a kapu előtt. Ahogy mondani szokták, az ilyen helyzetek megbosszulják magukat, és ez most is így történt - Horváth Viktória kisodródott helyzetből ívelt kapura, szépen kilőve a hosszú felső sarkot, megszerezve a találkozó első gólját. Nem sokkal később jelentősen nőtt a hazaiak előnye, Krascsenics Csilla vette be másodikként Csizmók kapuját, majd Fülöp Dia távoli lövése pattant meg a kapu előtt, kissé potyaszagú gólt eredményezve. Ezzel a végeredmény ismeretében kijelenthető volt, hogy gyakorlatilag az első félidőben már eldőlt a találkozó.
A második játékrészben is megvoltak a lehetőségei mindkét gárdának, ám érezhető volt az utolsó passzokon, döntéseken, hogy még "szezon eleji" a forma. Ennek ellenére szép gólokat és akciókat láthattak a kilátogató szurkolók, ráadásul négy gólt is. Ezekből a találatokból az utolsót Bede Anna szerezte, méghozzá egy igen szép akcióból, centerjátékot követően. Látványos védésből azonban volt még jónéhány a találkozó hátralévő részében, mindkét kapus kiválóan teljesített, így a végeredmény már nem változott, otthon tartotta a három pontot a Debrecen, folytatva ezzel a tavalyi jó szériáját.

A hazaiak vezetőedzője, Quirikó Vivien így nyilatkozott a találkozóról:
"Az első félidőben nyújtott teljesítményünkkel elégedettek lehetünk. A második játékrészben agresszívabban letámadott minket a Budaörs, és ezzel most annyira nem tudtunk mit kezdeni. Elég sok hiba csúszott a játékunkba, ennek ellenére örülök a három pontnak. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az egyik legfőbb riválisunkat győztük le. Le kell vonnunk ebből a találkozóból a tanulságokat, és javítanunk kell azokon a dolgokon, amik nem mentek.”

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink