A Tolnánál az előny
2021.04.12 | 23:00
A Tolnánál az előny

Ahogyan azt beharangozónkban is említettük, szoros, kiélezett párharcra lehetett számítani a bajnoki döntőben. Az első meccs szerencsére be is bizonyította állításunkat, óriási küzdelemben, az eddigi találkozóikhoz hasonlóan mindössze egy góllal tudott nyerni a vendég Tolna-Mözs, így ők vezetnek jelenleg a három nyert mérkőzésig tartó bajnoki döntőben. A következő meccs két hét múlva esedékes, ám jövő héten sem maradunk női futsal nélkül, hiszen a TF és a Budaörs elkezdik a bronzért folyó harcot.

Női futsal NBI Bajnoki Döntő

DEAC - Tolna-Mözs 1-2 (1-0)
2021.04.11., 17:00, Debreceni Egyetemi Sportaréna
Vezette: Szűcs - Szabó - Takács

DEAC: Tóth R. - André, Krascsenics, Üveges, Horváth V.
Csere: Fekete, Tóth N., Pócsik, Fülöp, Böröczky, Czégény
Edző: Quirikó Vivien

Tolna-Mözs: Deczki - Krár, Szalkai, Vámosi, Nagy N.
Csere: Kulcsár (kapus), Horváth H., Sereg, Bajcsy, Méhes, Kiss Gr., Mogyorósi, Csapó, Szöllős
Vezetőedző: Reveland Zoltán

Gólszerzők: Fülöp (14'), illetve Csapó (36'), Nagy N. (38')

Sárga lap: André (37')

A hazai Debrecen várta rosszabb előjelekkel a mérkőzést, hiszen klasszis kapusuk, Torma Lilla, illetve fiatal tehetségük, Nagy Anikó nélkül kellett játszaniuk. Nem tudjuk megmondani, hogy ennek volt-e köszönhető, vagy a Tolna készült fel kiválóan ellenfeléből, de inkább az utóbbira tippelünk, hiszen a találkozó legelejétől kezdve nyomott a kék-fehér vendégcsapat, jól látszott, hogy mik az elképzeléseik. Tóth Renáta is jól látta el a dolgát, hiszen Krár Edina távoli lövésénél ott kellett lennie a DEAC hálóőrének a helyén, utána Vámosi Gina is kapura tört, de csak az oldalhálót találta el. Kellemetlen vendég volt a Tolna, nem hagyták kibontakozni a hazaiakat, az első debreceni helyzetre is kellett várni, Krascsenics Csilla volt az, aki megdolgoztatta Deczki Vandát. Megvoltak mindkét oldalon a lehetőségek, az első gólt mégis a DEAC szerezte, egy jól kidolgozott akció végén Fülöp Dia volt eredményes hat perccel a félidei sípszó előtt. Bajcsy Krisztina lövése a keresztlécen csattant, de ezen kívül is próbálkozott az egyenlítéssel a Tolna, ám ez nem jött össze az első játékrészben. 
A második félidő az elsőhöz hasonlóan kezdődött. A vendégek nagyobb elánnal játszottak, ziccerekig jutva, Horváth Hanna volt a következő, akit a kapufa akadályozott meg a gólszerzésben, de Krár lövésénél is kevés hiányzott az egyenlítéshez. A DEAC is elkezdett ébredezni, Krascsenics jutott helyzetig, de nem tudták megrúgni a lélektanilag fontos következő gólt. Ellenben a Tolnával, akinek a találkozó végére kezdett beérni a rengeteg támadása, és a 36. percben egy szépen kivitelezett oldalberúgás-figurából Csapó Orsolya lőtte ki parádésan a hosszú alsó sarkot. Ha egy üzlet beindul... A tolnaiakra is igaz lett a mondás - újabb oldalberúgás után kisebb kavarodás volt a hazaiak hatosán belül, és egy kipattanó után az őrizetlenül maradt kapuba emelte Nagy Noémi a labdát. A végeredmény is ez lett, 2-1-es győzelmet aratott a Tolna a DEAC felett a bajnoki döntő első találkozóján. Azt kell, hogy mondjuk, hogy abszolút megérdemelten tették ezt, gyakorlatilag az egész meccset végigtámadva, veszélyes akciókat kidolgozva. Kíváncsian várjuk a folytatást.

A meccsről készült képeket itt megtekinthetik.

Üveges Katalin, DEAC: - Nagyon szerencsétlenül alakult a végjáték. Nem gondolom, hogy igazságos lenne a végeredmény, de ilyen a sport. Sok hibát követtünk el ma, a helyzeteink is kimaradtak. Ettől sokkal többre lesz szükség a folytatásban...

Reveland Zoltán, Tolna-Mözs: - Ez a mérkőzés arra mindenképpen jó volt, hogy elhitessük és bebizonyítsuk magunknak, hogy nem érdemtelenül vagyunk a döntőben. Amit elterveztünk, többnyire meg is tudtuk valósítani, a játék képe és a helyzetek alapján megérdemelten nyertünk. Egy lépéssel közelebb kerültünk a bajnoki címhez, de mindezek ellenére ez még nem jelent semmit. Szépen, csendben dolgozunk tovább és készülünk a következő mérkőzésre!

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink