A sok elvégzett munka meghozta gyümölcsét a Szekszárdi FC-nél
2017.06.24 | 11:10
A sok elvégzett munka meghozta gyümölcsét a Szekszárdi FC-nél  Hosszú volt a szezonjuk, de szép véget ért. Micskó Márkkal, az Agenta Girls Szekszárdi FC edzőjével tekintettünk vissza a szezonra.
– Ezüst a bajnokságban, ezüst a kupában. Elégedett? – Természetesen elégedett vagyok az idénnyel, hiszen ha valaki ezt mondja nekem a bajnokság előtt, azonnal aláírtam volna. Remekül teljesítettek a lányok, minden elismerést megérdemelnek, büszke vagyok rájuk – felelte Micskó Márk, a szekszárdiak edzője. – Lehetett volna valamelyik akár fényesebb is? – Talán lehetett volna, talán nem. A kupadöntőben rutintalanok voltunk, a bajnokság végére pedig mentálisan elfáradtunk. Hosszú volt ez a szezon, nagyon hosszú. Rengeteget fejlődtünk az előzőhöz képest, célunk továbbra is az, hogy a nagyon erős csapatkohézió mellett a játékunk is egyre jobb legyen. Nagy öröm számomra, hogy most már nemcsak egy jó lány kispályás csapatként beszélnek rólunk, hanem mint komoly női futsalcsapatról. Mindenki bennünket akart megverni. Mindez a lányaim érdeme, amit alázatos, szorgalmas és becsületes munkával értek el.
Micskó Márk edző jól tudta, hogy merre van a siker felé vezető út (Fotó: Makovics Kornél)
Micskó Márk edző jól tudta, hogy merre van a siker felé vezető út (Fotó: Makovics Kornél) 
– Bronz után jött az ezüst. Jövőre jön az arany? – Nagyon nehéz lesz ezeket a sikereket megismételni, esetleg túlszárnyalni, hiszen nagyon sokat fejlődik a női futsal színvonala, sokkal nagyobb figyelmet és támogatást érdemelne a Magyar Labdarúgó Szövetség futsal szakágán belül. Szomorú ezt mondanom, de egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy miért vagyunk ilyen mostoha helyzetben a magyar női labdarúgásban. A női labdarúgásnak és a női futsalnak egymásért kellene dolgozni, összefogásra van szükség, hiszen ez lenne a női vonal érdeke. Mindenkiből nem lesz nagy pályás játékos, és nagyon sok lány nem is szereti igazán a nagy pályás játékot. Örömteli, hogy milyen előkelő pozícióba került a női labdarúgás támogatása, úgy gondolom a futsalnak is járna belőle. – Emlékezetes meccs, feledhető meccs a szezonban? – Kezdem a legrosszabbal, hiszen az azonnal eszembe jut... Az alapszakasz utolsó mérkőzésén az Airnergy-től hazai pályán kaptunk ki olyan játékkal, amit még nem láttam a csapatomtól. Le is csúsztunk a harmadik helyre, ahol az egész szezonban nem voltunk. Szerencsére nagyon intelligens játékosaim vannak, akikkel leültem a mérkőzést követő első edzés előtt és elmagyaráztam nekik, hogy ilyen hozzáállást még egyszer nem szeretnék látni. Az év meccse címre több mérkőzésünk is pályázik: tartalékos csapattal, szenzációs győzelmet arattunk egy utolsó másodpercben szerzett góllal a bombaerős Astra otthonában, de mondhatnám a rájátszásban a Hajdúböszörmény elleni hazai győzelmünket is, amikor három perccel a vége előtt még 1–3 állt az eredményjelzőn, aztán a végén mégis mi örülhettünk a 4–3-as sikernek! Ide sorolnám még a Tolna elleni idegenbeli 4–1-es győzelmünket, ahol szurkolóink jóval nagyobb létszámban voltak jelen, mint a hazaiak, a mérkőzés után nagyszerű volt velük közösen ünnepelni. – A játékosok közül ki, vagy kik voltak a legjobbak? – Elégedett vagyok a lányokkal, mindenki megtette a magáét, szorgalmasan és becsületesen dolgoztak az egész szezonban. Ez a hatalmas siker ennek a szuper csapatnak a sikere. – Ha jövőre ilyenkor megkérdezem önt, miről szeretne majd beszélni? – Arról, hogy a bajnokságban az első négy hely valamelyikén zártuk az alapszakaszt és sikeresen szerepeltünk a felsőházi rájátszásban. A Magyar Kupában pedig ott voltunk a Final Fourban. Azt, hogy milyen érmekről, helyezésekről álmodok, egyelőre legyen az én titkom. Az biztos, hogy nagyon sokat fogunk dolgozni azért, hogy hasonlóan sikeresek lehessünk az új idényben.

Fiatal tehetségek kapnak lehetőséget a bizonyításra

A szekszárdiak július közepén kezdik meg a felkészülést a 2017/2018-as bajnoki szezonra, tervbe van véve, hogy egy időre edzőtáborba is vonulnak. Micskó Márk elmondása szerint nem vár könnyű nyár a csapatra, de a lányok tudják, a sikerekért kőkeményen meg kell dolgozniuk, mert azt bizony nem adják ingyen. Lesznek változások a keretben, ami egy csapat életében természetes dolog, mondja az edző. „Vannak, akik még gondolkodnak a folytatáson és természetesen vannak kiszemeltjeink is, de ezekről majd akkor számolnék be, ha már biztossá válnak. Az utánpótlásból az első kerethez csatlakozik Kágyi Árvácska Rebeka és Lelovics Réka. Soós Petra már az idény során is az első csapattal készült. Terveink között szerepel egy NB II-es csapat indítása is, itt az utánpótláskorú játékosainkat szeretnénk szerepeltetni” – mondta Micskó Márk.   - Teol.hu -   
Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink