A helyosztók első felvonása következik
2023.05.14 | 10:17
A helyosztók első felvonása következik

A múlt heti magyar kupa küzdelmek a DEAC címvédésével értek véget a hölgyeknél, és a mostani kérdés, hogy a bajnokságban is így alakul-e. Vasárnap délután megkezdődnek a helyosztók párharcai. A bronzmérkőzés és a döntő első mérkőzésére kerül sor. Érdekesség, hogy mind a két esetben megismétlődik a múlt heti kupa elődöntő. Míg a finálé három győztes mérkőzésig tart, addig a bronzéremhez és az ötödik helyhez elég két sikert elérni.

 

Hatalmas csatát hozott a két egyetemi együttes találkozója a kupában, ahol a fővárosi együttes a hosszabbításban másodszor is megszerezte a vezetést, és csak 50 másodpercre volt a győzelemtől. A debreceniek azonban nem adták fel és egy szögletet követően egyenlíteni tudtak, majd Torma vezérletével megnyerték a büntető párbajt, majd a másnapi döntőt is. Ahhoz, hogy jó meccset tudtak játszani a felek, kellett hozzá, hogy a TFSE mondhatni teljes kerettel tudjon felállni, hiszen így van csak reális esélye a címvédő ellen. Amennyiben a bajnoki döntő első meccsére ismét gyér létszámmal utaznak el, jelentősen csökkennek az esélyeik. Üvegesék megvédték kupa elsőségüket, és zsinórban harmadszor elmehették fel a kupát. Hasonlóra készülnek a bajnokságban is, amit hazai pályán most meg is alapozhatnak és megtehetik az első lépést a címvédés felé.

 

Egy hete találkoztak legutóbb a felek, a magyar kupa elődöntőjében, ami igen érdekesre sikeredett. A budaörsiek mindössze egy cserével tudtak kiállni, és úgy tűnt, ez el is dönti a párharcot. Koch Frzsuzsináék támadtak, a Tolna meg lőtte a gólokat. A Reveland-lányok már négy góllal is vezettek, de a Pest-megyei alakulat nem adta fel és Buzás triplájával felzárkózott egy gólra, és a legvégén megvolt az egyenlítési lehetősége. Amennyiben hosszabb kispaddal álltak volna fel, alakulhatott volna másképp is, de ez már sosem derül ki. Viszont a bronzéremért folytatott csatában még javíthatnak. Hazai pályán jó esélyük lehet a győzelemre, amennyiben az alapemberek pályára lépnek. A Tolna remek első félidővel múlta felül a Budaörsöt a kupában és azzal a játékkal most is van esélye a győzelemre, feltéve, ha ők is fel tudnak állni rendesen.

 

A Csepel és az Újpest küzd meg az 5. helyért, ami szintén két győztes mérkőzésig megy. A csepeliek végeztek előrébb az alapszakaszban, így ők kezdhetnek pályaelőnnyel. A bajnokságban mind a háromszor szoros meccset játszottak a felek, ahol kétszer a csepeliek, míg egyszer a lila-fehérek örülhettek. Most is valami hasonlóra lehet számítani. Különösebb tétje nincs a párharcnak, így felszabadultan játszhatnak a csapatok.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink