A Gyulai Amazonok nyerte a gladiátorok csatáját
2015.10.26 | 19:10
A Gyulai Amazonok nyerte a gladiátorok csatáját
 
 
A Keleti-csoport vasárnapi rangadóján a Gyulai Amazonok igen kemény összecsapáson győzte le a Skorpiót, több mint 150 néző előtt. Szintén nagy érdeklődés kísérte a Békéscsaba böszörményi vendégjátékát, melyen érvényesült a papírforma, csakúgy, mint Berettyóújfalun, ahol az MVFC esélyt sem adott az Alukonstruktnak
 
Női NB II, Keleti-csoport, 8. forduló
 
MVFC Berettyóújfalu – Alukonstrukt ECS 9-1 (3-0) Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvényközpont
Játékvezetők: Takács István - Kovács Ádám – Erdélyi Péter
 
MVFC: Pozsgai Melinda – Tóth Tamara, Tóth Anita, Tóth Nóra, Kelemen Anett
Csere: Pozsgai Kitti, Roza Viktória, Papp Dóra, Varga Veronika, Kóti Lilla, Ugrai Csilla, Erős Zsanett
Edző: Trencsényi János
 
Alukonstrukt: Szabó Ivett – Malachovszky Dóra, Sós Noémi, Hudák Karolina, Balogh Erika
Csere: Vasvári Dorina, Popovics Tamara, Kovács Dzsenifer
Edző: Makay Robin
 
Gólszerző: Ugrai Csilla (2), Roza Viktória (2), Pozsgai Kitti, Pap Dóra, Kelemen Anett, Varga Veronika, Tóth Anita illetve Sós Noémi
 
Az első félidőben jól tartották magukat a vendégek, a védekezésük sokáig jól működött, azt viszont leszögeznénk, hogy az MVFC már ekkor is fölényben játszott. A két csapat közti jelentős tudásbeli különbség a második 20 percben jött ki. Sokat elárul a Berettyó egységéről az, hogy a kilenc gólon heten (!!!) osztoztak. Hiába javult valamelyest az Alukonstrukt játéka, amíg ennyi durva egyéni hibát követnek el játékosaik, addig nehéz lesz előrelépniük a tabellán.
 
Trencsényi János (MVFC):  - Gratulálok a csapatnak, jó felfogásban és végig motiváltan futsaloztak. Annak külön örülök, hogy akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak azok is jól szálltak be a mérkőzésbe.
 
Makay Robin (Alukonstrukt):  - Súlyos egyéni hibák okozták, hogy ilyen nagy arányú lett a vereség, ami a koncentráció hiányát mutatja , ebben is sokat kell még fejlődjünk ! Gratulálunk az ellenfélnek es ezúton is szeretnénk elnézést kérni a csütörtöki kellemetlenségért!
 
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Gyulai Amazonok – Skorpió SE 3-2 (1-1) Gyula, Városi Sportcsarnok, 150 néző
Játékvezetők: Modes Ottó Péter – Baráth János – Zsuga Zoltán
Amazonok: Deák Márta – Molnár Ágnes Irén, Fülöp Diána, Papp Laura, Perjési Rita
Csere: Csontos Zsanett, Kurai Nikolett, Erdélyi Angéla, Szilágyi Zsanett, Bálint Rebeka, Csanálosi Anada, Pilán Tímea, Zahorán Dóra
Edző: Molnár Zoltánné
 
Skorpió: Terdik Tamara – Gál Veronika Szandra, Tóth Friderika, Balya Dorottya, Bede Anett
Csere: Mészáros Zsófia Ilona, Molnár Anett, Percze Réka, Szklenár Kitti, Bokor Berill
Edző: Tóth Zsolt
 
Gólszerző: Bálint Rebeka, Molnár Ágnes Irén, Csanálosi Anada illetve Szklenár Kitti, Bede Anett
 
Az NBII keleti-csoportjában az első fordulóban 12-6-ra kapott ki a Gyulai Amazonok a Skorpió SE otthonában. A visszavágón a gyulai csapat sokkal taktikusabban kezdte a mérkőzést, azonban a vendégek gyors kontrákkal mindig veszélyeztették Deák Márta kapuját.  Az első játékrészben látszott, hogy mindkét fél a győzelemre hajt, így a kemény játék néha a durvaság oldalára billentette a játék képét. Az első 10 percben inkább a vendégek játéka dominált, de a vezető találatot Bálint Rebeka szerezte meg a 14. percben, a hazai publikum nem kis örömére. Hamar jött a válasz, Szklenár Kitti érkezett jó ütemben a 16. percben, így 1-1-es félidei eredmény után fordultak a csapatok A második játékrészben az Amazonok nagyobb iramot diktált, sorra alakították ki helyzeteiket, azonban azok rendre kimaradtak. A salgótarjáni alakulat Bede Anett által megszerezték a vezetést a mérkőzés 32. percében, így újra a vendégeknél volt az előny.
 A mérkőzés hátralévő részében folyamatosan nyomás alá helyezték a gyulai lányok Terdik Tamara kapuját, aki ismét rendkívül jó formában védett.
A 35. percben Csanálosi Anada került ziccerbe, akit a vendégek védője csak szabálytalanul tudta megállítani, így a 35. percben Molnár Ágnes értékesítette a jogosan megítélt büntetőt. Sőt,  Anada egy gyönyörű szóló révén egy perccel később megszerezte a győztes találatot. Mindent bevetettek a csapatok, már-már vérre menő küzdelem folyt a mezőnyben, melynek meg is lett az eredménye. Bede Anett nem bírta a mérkőzés nyomását, a 36. percben ütésért piros lappal kiállította a játékvezető. A létszámfölénnyel nem tudtak élni a hazaiak, az eredmény pedig nem változott, 3-2-re nyertek a Gyulai Amazonok.
 
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a játékvezetők nagyobb határozottsággal megfékezhették volna az indulatokat és rendet teremthettek volna a pályán. Nagy kár, hogy erről megfeledkeztek, mert a nagyszámú publikum előtt kimondottan élvezetes volt a játék, csak hát a durvaság ellen fel kellett volna lépniük. Molnár Zoltánné (Gyulai Amazonok):  - Mindenképpen szerettünk volna az első fordulóban elszenvedett vereség után „visszavágni” a Skorpiónak, így presztízsmérkőzésre volt kilátás. Nagyon nehéz és küzdelmes mérkőzés volt, sok pontatlansággal és rengeteg kihagyott helyzettel. Hihetetlen, hogy mennyien kilátogattak, több mint 150 szurkoló bíztatta a lányokat a lelátóról. Úgy gondolom, a mérkőzés nyomását mi bírtuk jobban, hatalmasat küzdöttek a lányok az egész meccsen. Külön kiemelném Csontos Zsanett kapusunk teljesítményét. Gyönyörű szülinapi ajándék volt ez nekem, gratulálok a csapat összes tagjának!
 
Tóth Zsolt (Skorpió SE):  - Igazi presztízscsatára, rangadóra készültünk és a mérkőzés igazolta is várakozásaimat. Molnár Zoltánné kitűnő csapatot épített Gyulán. Úgy gondolom, néhány dolgon változtatnunk kell a  jövőben.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Hajdúböszörményi TE II – Békéscsabai Wanted SC 5-2 (2-1) Hajdúböszörmény, Városi Sport és Rendezvényközpont, 150 néző
Játékvezető: Erdélyi Tamás - Erdélyi Péter – Tóth Gábor
 
HTE: Tóth Renáta – Bölömi Ibolya, Czégény Zsuzsanna, Szilágyi Szilvia, Pálóczi Krisztina
Csere: Torma Lilla, Quirikó Vivien, Farkas Éva, Bokor Adrienn, Mogyorósi Zsuzsanna, Sipos Bernadett, Nagy Mária
Edző: Quirikó Vivien
 
Békéscsaba: Balta Zsanett – Sugár Ágnes, Erdőd Bettina, Püski Nóra, Balogh Viktória
Csere: Hundzsa Erzsébet, Moldován Lili Rozália, Püski Adrienn
Edző: Domokos András
 
Gólszerző: Farkas Éva (2), Czégény Zsuzsanna, Sipos Bernadett, Bölömi Ibolya illetve Erdődy Bettina, Sugár Ágnes
 
2015 februárjában még 28-2-re győzte le a HTE II a Békéscsabát, akkor még kevesen gondolhatták, hogy nyolc hónappal később a szurkolói által támogatott hazai csapat vért fog izzadni a három pont megszerzése érdekében. Pedig így történt, ami persze nem feltétlen a böszörményi lányok kritikája, sokkal inkább Domokos András edző játékosainak dicsérete. A Bocskai Katonái által teremtett fantasztikus hangulatban – nem győzzük eleget dicsérni a csodálatos szurkolótábort-, cseppet sem játszott megilletődötten a vendégcsapat. Amíg erővel bírták gyors ellentámadásokat vezettek, volt bennük elképzelés és még vezettek is Erdődy Bettina góljával, igaz nem sokáig mert Czégény Zsuzsanna gyorsan egalizált. Az NB II egyik legjobb támadója Farkas Éva a 14. percbe ismét a HTE-t juttatta vezetéshez, s mivel a szünetig több gól már nem esett egygólos hazai vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.
 
A fordulást követően Sipos Bernadett 3-1-re módosította az állást, de Sugár Ágnes rövid időn belül válaszolt rá így továbbra is maradt izgalom (3-2). Helyzetek adódtak mindkét oldalon, s a vendéglátók szempontjából idegnyugtatóként hatott Farkas Éva újabb találata. Próbálkozott ugyan a Békéscsaba, de egyre jobban kiütközött rajtuk a fáradtság, s látszott nem fognak tudni fordítani. Az 5-2-s végeredményt Bölömi Ibolya állította be a 36. percben.
 
Quirikó Vivien (HTE):  - Gratulálok a csapatnak! Pozitív, hogy sok helyzetet dolgoztunk ki a mérkőzésen. Az mar kevésbé, hogy ezekből sokat ki is hagytunk - ebben javulnunk kell a folytatásban.
 
Domokos András (Békéscsaba):  - Gratulálok mindkét csapatnak, színvonalas, izgalmas meccset játszottunk. A hazaiak valamivel frissebbek voltak, jobban bírták erővel a nagy iramú mérkőzést, és a helyzeteikkel is jobban sáfárkodtak. A közönség előtt le a kalappal, bár minden női meccsen ilyen jó hangulat lenne!
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink