A DEAC nyerte a rangadót
2021.11.09 | 14:38
A DEAC nyerte a rangadót

Az ötödik fordulóban mindössze egy találkozót játszottak le a női futsal NBI-ben, mondjuk az nem akármilyen meccs volt - a tavalyi bajnoki döntőt ismételték meg Debrecenben. Igaz, most csak egymeccses, egy győzelemig tartó találkozó volt, hiszen ez még csak az alapszakasz, de nehezebb kezdés után magabiztosan húzták be a három pontot a hazaiak.


Női futsal NBI, 5. forduló

DEAC - Tolna-Mözs 6-1 (3-1)
2021.11.06., Debreceni Egyetemi Sportaréna
Vezette: Forgács - Juhász - Vadon

DEAC: Torma - Nagy A., Üveges, Fülöp, Horváth V.
Csere: Kajári, Tóth A., Pócsik, Sovány, Krascsenics, Gajzágó, Czégény
Vezetőedző: Quirikó Vivien

Tolna: Deczki - Wiesner, Szalkai, Vámosi, Nagy N.
Csere: Kulcsár, Méhes, Botka, Kiss Gr., Mogyorósi, Csapó, Hatala, Szöllős
Vezetőedző: Reveland Zoltán

Gólszerzők: Krascsenics (6', 32'), Nagy A. (12'), Horváth V. (15'), Fülöp (22', 23'), illetve Nagy A. (öngól, 2')

Sárga lap: Üveges (1')

Már a mérkőzés legeleje is igen fordulatosra sikerült, először Üveges kapott sárgát, majd egy kettő az egyben vezetett, jól kivitelezett Tolna-kontra végén a labda a menteni igyekvő Nagy Anikóról végül a kapuba került, így már a második percben megszerezték a vezetést a vendégek. Kontrákból a DEAC-nak is jutott, először Üveges hozott rossz döntést a kapu előtt, így az a ziccer kimaradt, de Krascsenics javított, jó letámadása-becsúszása után a hatodik percben megszerezte az egyenlítést csapatának. Nem adta fel azonban a vendég Tolna, először egy emelést, utána pedig Szöllős ziccerét kellett hárítania Torma Lillának, akin azonban nem tudtak kifogni. Mindkét csapat igen magasan védekezett, valamint sokszor le is támadták ellenfelüket, ez látványos meccset, sok helyzetet is eredményezett. Gólt azonban a hazaiak tudtak szerezni, Nagy Anikó távoli lövése megtréfálta Deczki Vandát, ezzel a fiatal játékos előnybe juttatta a csapatát a tizenkettedik percben.

Három perccel később egy szögletfigura után Horváth Viktória szerzett szokásához híven bombagólt a léc alá, így már két góllal vezettek a hazaiak, amikor az első játékrészt lefújták. Kezdődött azonban a második félidő, ráadásul hasonlóan, mint az előző, csak ezúttal a DEAC tudott korai gólt szerezni - Fülöp Dia kapott parádés átadást, majd átemelte ezúttal már Kulcsár Pannát. Dia úgy belejött a gólgyártásba, hogy rögtön rúgott is még egyet egy szemet gyönyörködtető DEAC-labdajáratást követően, ahol gyakorlatilag az egész tolnai védelmet körbe- és keresztülpasszolták. Az i-re a pontot a mérkőzés harminckettedik percében Krascsenics Csicsu tette fel, távoli lövéséből megszerezte önmaga második, csapata hatodik találatát, a DEAC pedig sima győzelmet aratott a tolnaiak felett.

Quirikó Vivien (DEAC): -  Amikor hátrányba kerültünk, kicsit megijedtem, hiszen eszembe jutott az Astra elleni vereség. A bekapott gól után nem változtattunk az elképzelésünkön, és szerencsére nem kezdtünk el kapkodni sem. Szebbnél szebb találatokat szerezve nyertük meg ezt a meccset. A találkozó előtt nem gondoltam, hogy ekkora különbség lesz, de természetesen nagyon boldog vagyok. Az örömömet fokozza, hogy az edzéseken gyakorolt elemekből a lányok többet alkalmaztak. A tréningeken a védekezésre is nagy hangsúlyt fektettünk. Ebben a szezonban egy új taktikai elemet alkalmazunk hátul, ami egyre inkább kezd beérni. A játék képe alapján szerintem még ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Ez a diadal biztos, hogy jót tesz az önbizalmunknak. Az ellenfeleink pedig ha látták a meccset, azt érezhetik, hogy a DEAC ellen fel kell kötniük a nadrágjukat!

A találkozóról Derencsényi István képeit itt tekinthetik meg.


Íme a videós összefoglaló a DEAC jóvoltából.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink