Nyugaton és keleten is pontvesztéssel indítottak a favoritok
2020.09.08 | 13:03
Nyugaton és keleten is pontvesztéssel indítottak a favoritok

Az előző szezont az élen záró TF, illetve a Kartal is csak döntetlennel indította a 2020/2021-es szezont, amelynek két találkozója is elmaradt a koronavírus-fertőzések miatt.

NYUGATI CSOPORT

BAK – TFSE 3–3 (1-2)
Gól:
Kulik (2), Köntés, ill. Dudás (3)

Egyértelmű esélyesként készült erre a mérkőzésre a TF, ám sokáig nem tudta érvényesíteni akaratát, csak a félidő vége felé lett meg a vezető gól, amit hamar követett a második, mindkettőt Dudás Dániel szerezte, egy-egy egyéni hazai hibát követően. A szünet előtt még szépíteni tudott a BAK Kulik Renátó révén, aki a második félidő elején parádés gólt szerzett, kiszorított szögből átemelve a TF kapusát. Ezt követően újra hosszú gólcsend következett, mindkét csapatnak megvolt a lehetősége a vezető találatot megszerezni, ez ismét a TF-nek sikerült, újfent Dudás révén. A fordulatoknak azonban nem volt még végük, az utolsó percben öt a négyből Köntés Balázs révén egyenlített a BAK, amely így értékes pontszerzéssel zárta történelme első NB II-es mérkőzését. Bővebben a meccsről ITT és ITT!

5 STARS ÉRDI VSE – SZIGETSZENTMIKLÓS FUTSAL 5-7 (3-4)
Gól:
Horváth, H. Zováthi, Kajdy, Kertész, Pintér, ill. Pászti (2), Kovács (2), Sztraka, Nagy, Tövisháti

A Nyugati csoport másik újonca is jól indított, a Szigetszentmiklós az Érd otthonában tudott győzni. Fordulatos találkozón a nyolcadik percre már kétgólos előnyben volt, Pászti Bence és Kovács Attila egy-egy találatával, ám aztán Horváth Tamás és H. Zováthi Bendegúz egyenlíteni tudott. Sztraka Kristóf szerezte vissza a vendégelőnyt, majd Kovács talált be újból, a szünet előtt pedig Kajdy Zekő szépített. A második félidő Nagy Roland játékos-edző góljával indult, a Szigetszentmiklós így kettővel elment, de hamar jött a válasz Kertész Bencétől. A 35. percben Pászti volt ismét eredményes, ám megint rögtön jött a hazai gól, Pintér Dominik talált be. Tövisháti Tamás révén azonban azonnal visszarakta a kétgólos különbséget a táblára a vendégcsapat, a 7-5-ös előnyt pedig ezúttal már nem engedte ki a kezéből.

HIDEGKÚTI SC – REAC-SISE 2-3 (0-1)
Gól:
Bocsev, Rusvai, ill. Kaszala, Kollár (2)

Az első 32 (!) percben csupán egy gól született, a 17. percben a vendégek kerültek előnybe Kaszala Patrik révén. Bő félóra után egyenlített Bocsev Balázs, ám utána öt perc alatt duplázott Kollár Zsolt, Rusvai György találata így már csak a szépítésre volt elég a végén.

ELMARADT MECCSEK

Azt már a beharangozóban is jeleztük, hogy a Nagykanizsa-Tihany meccs elmarad, mivel a vendégek játékosai közül többeknek is pozitív lett a koronavírus tesztje, de hétfőn az is kiderült, hogy a Pécs sem fogadhatja az UTE-t a hazaiaknál kialakult hasonló okok miatt.

KELETI CSOPORT

USE Nyírség FC – NYÍRBÁTORI SC 5-6 (0-2)
Gól:
Szilágyi, Kiss (2), Daróczi, Bun, ill. Katona (2), Ráti, Kovács (2), Török

Említettük a beharangozóban, hogy a Nyírbátor alaposan átalakult, de jól sikerült igazolniuk a vendégeknek, a nagypályán jelentős NB II-es tapasztalattal rendelkező Katona György például rögtön egy duplával mutatkozott be. Ő szerezte a találkozó első találatát, és Ráti Gergő volt még eredményes a szünet előtt, így kétgólos előnnyel mehettek a vendégek pihenni. A második játékrész elején Kovács Béla révén már hárommal vezettek, aztán Szilágyi Ákos szépített, de Katona ismét eredményes tudott lenni. Kiss Tamás hazai góljára Török István és Kovács is válaszolt, a 33. percben 2-6-nál ezért úgy tűnt, már eldőlt a találkozó. Az utolsó öt percben azonban Daróczi Patrik és Bun Roland mellett Kiss is betalált, így szoros lett a vége, de az egyenlítés nem jött össze az újoncnak.

CSENGER FUTSAL – ENERGIA SC GYÖNGYÖS 3-2 (2-0)
Gól:
Lengyel, Balogh, Bakó, ill. Bartha, Molnár

Az első félidő egyértelműen a Csengeré volt, Lengyel Marcell és Balogh Péter révén kétgólos előnnyel mehettek a szünetre a hazaiak. A második játékrész közepén Bakó Tamás meglőtte a harmadikat is, ekkor úgy tűnt, eldőlt a találkozó, de hamar jött Bartha Balázs válasza, majd az utolsó előtti percben Molnár Zoltán is betalált, de az egyenlítésre már nem maradt idő.

KARTAL SE – MVFC BERETTYÓÚJFALU II. 4-4 (1-3)
Gól:
Nagy B. (öngól), Irhás, Szabó, Bánfalvi, ill. Nagy D., Békési , Tömöri, Rézműves

A TF mellett a Keleti csoport „címvédője”, a Kartal sem kapott könnyű feladatot a berettyóújfalui fiatalok ellen. Olyannyira nem, hogy 12 perc után már háromgólos hátrányban voltak a hazaiak, Nagy Dániel, Békési Dániel és Tömöri Patrik is betalált. Aztán Nagy Bence is, de ő a saját kapuját vette be, ezzel szépített a Kartal. A második félidőben sem akartak jönni a hazai gólok, a 33. percben pedig Rézműves Tibor találatával újra háromgólos lett az MVFC-előny. Ezután ébredt fel a Kartal, Irhás Ignác, Szabó Zsolt és Bánfalvi Balázs is betalált, a győztes gólra azonban már nem volt idő, így a TF mellett a Kartal is botlott az első fordulóban.

KINCSEM FUTSAL – KISTARCSAI VSC 4-6 (2-3)
Gól:
Laczkó (3), Gerhát, ill. Barabás (3), Dolhai (2), Besnyő

Mindkét csapat igencsak tartalékosan állt fel, az egyik oldalon három, a másikon két játékos ült a padon. Az első félidő Laczkó Milán és Barabás Ádám gólváltásáról szólt, majd Dolhai Gergő révén a Kistarcsa először tudott előnybe is kerülni. A 22. percre Laczkó, a 23.-ra Barabás járt már mesterhármasnál, a 32.-ben viszont Dolhai már kétgólosra növelte a vendégelőnyt. Gerhát Tamás hamar szépített, de Besnyő Dániel találatára már nem volt válasz, így mindhárom pontot elvitte Tápiószentmártonból a Kistarcsa.

MAGLÓDI TC – MÁDI FC 6-4 (4-1)
Gól:
Simon (3), Lázár (3), ill. Bodnár, Kramcsák, Balogh, Szűcs

Simon Zsolt már hat perc után duplánál járt, majd Lázár Zsolt is eredményes volt a hazaiak közül. Bodnár Márk a 12. percben szépített, de Simon hamar megszerezte harmadik gólját is, így megnyugtató előnnyel ment a szünetre a Maglód. A második félidőben nyolc perc alatt egyenlített a Mád, Kramcsák Dávid, Balogh Dénes és Szűcs Ádám is betalált. A hazaiaknak azonban volt még egy triplázójuk, Lázár kétszer is betalált, ezzel 6-4-re nyert a Maglód, a Szigetszentmiklósról távozó Haffner György így győzelemmel mutatkozott be új csapata kispadján.

Címkék

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink