Visszatekintő
2008.03.19 | 00:00
Visszatekintő

Mindkét oldalon többen hiányoztak a keretekbõl, a hazaiak mégis esélyesebbnek számítottak a múlt heti Kiskunfélegyházán aratott gyõzelmük, valamint a hazai légkör miatt. A vendégek ráadásul kisebb késéssel érkeztek meg a mérkõzésre.

Lendületesen kezdõdött a mérkõzés, bár azért az érzõdött, hogy még csak ismerkedik egymással a két csapat: a kapuk nemigen forogtak veszélyben, többnyire mezõnyjáték folyt a pályán. Aztán a 3. percben megszerezte a vezetést a vendég Futsalsa: a jobb oldalon Horváth Attila került helyzetbe, csatártársa középen várta a beadást, ám a vendég csatár a beadásra számító és arra kimozduló Fekete Szabolcs mellett a rövid sarokba helyezett (0-1). A Futsalsa vezetése után is taktikusan játszott, az õ akaratuk érvényesült, a Fáklyásoknak nem nagyon sikerült veszélyeztetniük Fejes János kapuját. Ennek eredményeként a 7. percben Tollas Gábor egyéni megmozdulása után már 0-2 volt az állás: a vendégjátékos egyedül lépett ki a jobb oldalon, majd kiszorított helyzetbõl Fekete mellett a kapu közepébe emelt (0-2). A gólt követõen sokkal agresszívabban kezdett futsalozni a Fáklya, feljebb tolták védekezésüket, melynek eredményeként a 13. perc elején megszerezték a szépítést jelentõ találatot: a jobb oldalon Váradi Vilmos verte meg védõjét és pontosan lõtt a kapu jobb oldalába (1-2). A vendégek gyors kontrákkal próbálták egyensúlyozni a hazai letámadást, sok helyzet maradt ki a mérkõzés ezen szakaszában, a kapusok a helyükön voltak. A 16. perc elején egy rosszul sikerült vendég kontra után egyenlített a Fáklya SE: Kéki Norbert hozta fel a labdát a jobb oldalon, majd tüzelt, lapos lövése pedig Fejes Jánost is érintve került a kapu bal oldalába (2-2). A félidõbõl hátralévõ idõben is nagy küzdelem folyt a pályán, de egyik csapat sem tudott elõny birtokában szünetre vonulni.

A második félidõben maradt az elsõ félidõ lendülete, azonban a vendégek ekkortájt már futómennyiségben és erõszakosságban nem tudtak egyenrangú ellenfelei lenni a hazaiaknak, akik csak azért nem vezettek, mert Fejes János bravúros védések sorozatát mutatta be. A 29. perc végén a hazaiak megszerezték a lélektanilag nagyon fontos vezetõ gólt: egy vendégek által a saját térfelükön eladott labda után ismét Váradi Vilmos volt eredményes, aki a baloldalról pontosan helyezett Fejes mellett a kapu bal oldalába (3-2). A gólt követõen a Futsalsa jobban kitámadott az egyenlítés érdekében, ám a befejezéseknél rendre becsúszott valami hiba. A hazaiak ekkor már kontrákra rendezõdtek be és a 34. percben Fekete Szabolcs indítása után Váradi Vilmos harmadik góljával, amelyet kíméletlenül bombázott a kapu jobb felsõ sarkába, el is döntötték a mérkõzést (4-2). Ekkor még volt hátra ugyan hat perc: a Futsalsa vészkapussal is próbálkozott, de nem volt már átütõerõ a támadásaikban, a hazaiak pedig továbbra is kontráztak, ám esetükben is kimaradtak a helyzetek, így maradt a kétgólos hazai siker.   

Az alapvetõen jó iramú találkozón egyenrangú erõk küzdelme folyt a pályán, ahol a több helyzetét gólra váltó Fáklya SE összességében megérdemelten tartotta otthon a 3 bajnoki pontot a végére súlytalanná váló Futsalsa-val szemben. Egy-két érdekes bírói ítélet borzolta a kedélyeket a mérkõzésen, amelyen három sárga lap került kiosztásra, egy hazai, kettõ pedig vendégoldalon.

Mászáros Gábor


Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink