Visszahódítja-e a kupát a Haladás?
2022.05.05 | 18:28
Visszahódítja-e a kupát a Haladás?

Szombat délután a férfi elődöntőkkel folytatódik a program Kecskeméten. Az első elődöntőben a címvédő Veszprém csap össze a bajnok Haladással a nap slágermérkőzésén. A Veszprém tavaly egy hihetetlen izgalmas, jó mérkőzésen története első sikerét aratta a Mezei legyőzésével. A szombathelyiek tavaly nem jutottak el a legjobb négy közé, így most itt a lehetőség a javításra. Sokan úgy gondolják, hogy ennek a párharcnak a továbbjutója lehet, aki a magasba emeli a kupát vasárnap este. Persze a DEAC is úgy gondolja, hogy ha eljut a Rubeola ellen a döntőig, akkor egy meccsen bármi megtörténhet. A Rubi egyedüliként képviseli a másodosztályt, de pár éve ezt a bravúrt már egyszer véghez vitte, és akkor a döntőig meg sem állt, mostani ellenfelüket az elődöntőben legyőzve. Viszont most még nagyobb meglepetés lenne szombati sikerük.

Mind a két mérkőzést élőben közvetítjük!

Magyar Kupa Final Four
Május 7. szombat, elődöntők:

HALADÁS VSE – VESZPRÉM FUTSAL
15:30 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Zimonyi, Futó, Kiss G.

Akár előrehozott döntőnek is nevezhetjük ezt a párosítást. Az elmúlt két kiírás győztese találkozik szombat délután, a Hali két éve diadalmaskodott, míg a Veszprém tavalyi sikerével a címvédő. A két fél igen jól ismeri egymást, hiszen idén már négyszer is találkozott egymással és jó esély van rá, hogy még többször is fog, mert jelenleg úgy áll a tabella, hogy ők játszák a bajnoki döntőt is.

A Hali útját tekintve, csak a negyeddöntő okozott némi gondot. A második körbe bekapcsolódva könnyed siker a Miskolc otthonában, majd hasonló fölényes győzelem a Sárvár vendégeként, majd jött a nyolc között az Aramis. A hazai első mérkőzésen meglepetésre csak 1-1-es döntetlen lett a vége, így nehéznek ígérkezett a visszavágó, ami be is igazolódott. Budaörsön már két gólos hátrányban is voltak Dróthék, de a hajrára kidomborodott a nagyobb tudás, és végül bebiztosították a továbbjutást.

A Veszprém menetelése is hasonlóan alakult. Előbb egy könnyed győzelem a harmadosztályú Lurkó, majd a Csenger otthonában. A nyolc között következett a Kecskemét, aki kettőzött erővel próbált meg küzdeni, hiszen náluk rendezik a final fourt. Az első felvonást Veszprémben rendezték, ahol meglepetésre a Kecskemét három gólos előnyre tett szert, de Tataiék nem adták fel és nagy erőket mozgósítva megfordították az eredményt, így minimális előnnyel utaztak a visszavágóra. A második meccsen sokáig nyitott volt a továbbjutó kiléte, de a fordulás után a veszprémiek állva hagyták ellenfelüket és hat gólt szerezve végül magabiztosan nyerték a párharcot.

Ha a Veszprémnél rendelkezésre állnak a meghatározó játékosok, bárki ellen győzelmi eséllyel lépnek pályára, így a Hali ellen is. Persze ha a Haladás is teljes kerettel érkezik, nehéz lesz megállítani. A Halit motiválhatja, hogy története során akár duplázhatnak is. Kettejük idei mérlege egy veszprémi és három szombathelyi siker. Izgalmas meccsre van kilátás, ahol elképzelhető, hogy hosszabbításban dőlhet el a továbbjutó kiléte.

Vass Ádám, Haladás: - Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Veszprém egy nagyon jó csapat, 2 minőségi brazil játékosuk is van, akik 1-1 elleni játékba nagyon erősek. Szeretnénk agresszívan védekezni és emellett a helyzetkihasználásunkon javítani. Pénteken érkezik a csapat Kecskemétre, minden megteszünk ,hogy vasárnap az arany éremért tudjunk játszani!

Spandler Mátyás, Veszprém: - Szeretnénk megvédeni címünket és ehhez Magyarország egyik legjobb csapatát kell legyőznünk az elődöntőbe. Jól ismerjük egymás játékát, ez lesz már az ötödik mérkőzésünk a szezonban egymás ellen. Tudjuk, hogy center játékuk kimagasló, Dróth Zoli személyében! Reméljük, hogy sok Veszprém szurkoló látogat el Kecskemétre és biztat minket. Mindent meg fogunk tenni, hogy pályára léphessünk vasárnap is!

RUBEOLA FC - DEAC
18:00 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Borbás, Tamási, Kakuk

A történelem ismétli önmagát, szokták mondani. Ez a mostani mérkőzésre is igaz, hiszen legutóbb négy éve jutott be a két együttes a final fourba és akkor is egymás ellen találkoztak, és a Tigrisek akkor is épp a másodosztályból próbáltak visszakerülni az élvonalba. Azon a mérkőzésen nagy meglepetésre a Rubeola nyert 3-0-ra Elek Gergő fiai ellen, ami fájó fiaskó volt nagyon az egyetemistáknak. Akkor talán nem volt olyan nagy különbség a két osztály között, mint jelenleg. Most a Debrecen az élvonalban a dobogóért küzd, így lényegesen nagyobb játékerőt képvisel, így nehéz elképzelni, hogy megismétlődik az a bravúr Rubitól.

A Rubeola az idei kupakiírásban mondhatni, hogy a Fortuna kegyeltje, hiszen minden körben szinte a leggyengébb ellenfelet kapta. Az első játéknapon nem jött el a Szeged, így játék nélkül mentek tovább, majd a második körben hiába kapcsolódtak be az élvonalbeli alakulatok, egy harmadosztályút kaptak a Hidegkút személyében, akit könnyedén győztek le. A nyolcaddöntőben ismét elkerülték az NBI-es csapatokat és a REAC volt az ellenfél, aki ellen visszatérhettek egykori csömöri otthonukba, ahova a szurkolóik is velük tartottak és teltház előtt simán továbbjutottak. A nyolc között rajtuk kívül már csak egy NBII-es együttes volt a kalapban, de Fortuna úgy döntött, hogy velük kell megküzdeni a négy közé jutásért, ami nem jelentett különösebb gondot. Két fölényes siker az UTE ellen és már jöhetett is a final four. Ami viszont rossz hír a Rubi számára, hogy a legfontosabb meccsre sok lesz a hiányzójuk. Fekete és Nehéz is hiányozni fog biztosan, mint ahogy Víz Fülöp is, aki eltörte a lábát, és Füzy játéka is kérdéses. Teljes kerettel is nehéz dolga lenne a sárga-feketéknek, de ezek ismeretében még nehezebb helyzetben vannak Jenei Ottó fiai. Ennek ellenére, azért így is megnehezíthetik riválisuk dolgát.

A DEAC ellentétes utat járt be az előző fordulókban mint a Rubi. Az első meccsükön még könnyű sikert arattak a Nyírség otthonában, de aztán a legjobb 16 között az előző évek finalistája, a Mezei-Vill következett. Az utolsó percig úgy tűnt, ez a meccs lesz a végállomás, de a legvégén összejött az egyenlítés, majd drámai büntetőpárbaj után sikerült kiharcolni a továbbjutást. A nyolc között újabb élvonalbeli ellenfél jutott, de az Újpest ellen a vártnál könnyebben alakult a párharc. Otthon és idegenben is magabiztos győzelem, így készülhettek a négyesdöntőre, ahol a legkönnyebb ellenfelet kapták. Elkerülték a két végső győzelemre esélyes együttest, és az egyetlen másodosztályút kapták.

Persze egyszer már megtréfálta őket a Rubeola, akkor talán már előre elkönyvelték a debreceniek a továbbjutást, de most vélhetően nem esnek ebbe a hibába. Ha ők teljes kerettel tudnak felállni, akkor nem kérdés, hogy jó esélyük van a döntőbe bejutni és ott egy ki-ki mérkőzést játszani vagy a Veszprémmel vagy a Halival.

Temesi Norbert, Rubeola: - Nagy fegyvertény, hogy egyetlen NB2-es csapatként a final four-ba tudtunk jutni. Tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk az elődöntő legnagyobb esélyese, de ezt szeretnénk a saját javunkra fordítani. Ahogy mondani szokás, egy meccsen bármi megtörténhet, így egy erős kezdéssel meglepetést is okozhatunk esélyesebb ellenfelünknek. Ezen az estén  veszíteni valójuk csak nekik lesz. Mindent meg fogunk tenni, hogy a hétvége mindkét napján futsal kupa meccset játszhassunk.

Szentes-Bíró Tamás, DEAC: - Fortuna kegyes volt velünk, hiszen a nagyágyúkat elkerülve az NBII-es Rubeola ellen küzdhetünk az elődöntőben. Azonban nem vehetjük félvállról a mérkőzést, mivel ellenfelünk tele van NBI-es rutinnal rendelkező, minőségi játékosokkal, akik biztosan nem fogják könnyen adni a győzelmet. Éppen ezért maximális erőbedobással készülünk, hogy sikerrel vegyük az első akadályt és ott legyünk a vasárnapi döntőben. Amennyiben ez megvalósul, a fináléban hatalmas bravúrra és 110%-os teljesítményre lesz szükségünk, de úgy gondolom, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a legfényesebb éremmel térjünk haza Kecskemétről.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
Támogatóink

Partnereink