Visszaállt az élre az UTE, egyre nagyobb bajban a Nagykanizsa
2022.05.03 | 15:58
Visszaállt az élre az UTE, egyre nagyobb bajban a Nagykanizsa

A férfi futsal NB II Nyugati csoportjában a rájátszás első köre az első és a második helyezett rangadójával zárult. Az alapszakaszgyőztes UTE pedig legyőzte, ezzel megelőzte a listavezető ELTE-t, amelyet beért pontszámban az MFA. Az alsóházban senkinek sem jó döntetlent játszott a két kieső helyen álló csapat, a Nagykanizsa pedig már csak egy pontra van a veszélyzónától.

FELSŐHÁZ

A Magyar Futsal Akadémia a REAC-ot fogadta, és bár nehezen indult be a gólgyártás, végül nagy különbségű, sima sikert aratott. A 11. perc után a mesterhármasig jutó Módly Márk vezérletével hét gólt vágtak a hazaiak, erre pedig csak eggyel válaszoltak a vendégek. Az MFA ezzel hat ponttal elhúzott a pénteken egymással játszó Haladás II, Tihany kettőstől, és pontszámban beérte az ELTE-t, csupán két pontra van a listavezető UTE-tól, míg a REAC immár egymás után negyedszer kapott ki.

A góllövőlistát vezető Huszty Dániel találatával a hatodik percben előnybe került hazai pályán az UTE, és bár öt perccel később egyenlített az ELTE, már a szünetre kettővel vezettek a hazaiak. A második félidő elején növelték az előnyüket a lilák, és bár a vendégek kétszer is visszajöttek kettőre, az utolsó szó is az újpestieké volt, akik ezzel a mesterhármasig jutó Czerman Márk vezérletével visszaszerezték az első helyüket a tabellán. Az ELTE visszaesett a második helyre, és az MFA beérte pontszámban.

ALSÓHÁZ

A Dunaújvárosnál csak a Szigetszentmiklósnak kellett jobban a három pont, így igazán kiélezett találkozóra volt kilátás. A hazaiak rövidre akarták zárni a küzdelmet, négy perc alatt már kettővel vezettek, és bár szépítettek a vendégek, a szünetre ismét kettő volt közte. A második játékrészt azonban parádésan kezdték a miklósiak, négy perc alatt három gólt vágva fordítottak! A hajrára fordulva egyenlítettek az újvárosiak, de még abban a percben büntetőből visszaszerezték a vezetést a kékek. Két percig tartott csak az előny, egyenlítettek a pirosak, újabb gól azonban már nem esett, így egy senkinek sem (legalábbis ebből a párosításból) jó döntetlen született. A Szigetszentmiklós csupán egy pontot szerzett a rájátszásban, így négyre van a bennmaradást érő pozíciótól az utolsó helyen, a Dunaújváros nincs ilyen nagy bajban, egy pontra van a 10. helytől, de elszalasztotta az esélyét, hogy kikerüljön a veszélyzónából.

A Nagykanizsa ezúttal már hazai pályán is csak főleg a fiataljaival állt fel, az erős összeállításban érkező PEAC pedig már kilenc perc alatt kétgólos előnybe került a Kanizsa Arénában, és bár a hazai játékosok is két gólt szereztek, az egyik találat öngól volt. A második félidőben az utolsó két percig nem született újabb gól, akkor viszont kettő is, de a pécsiek növelték az előnyüket, ráadásul a második ismét Nagykanizsa-öngól volt. A Pécs öt fordulóval a vége előtt a Sárvárral együtt tíz pontra van a kieséstől, ők már szinte biztosan megmenekültek, a Nagykanizsa viszont már csak egyre, ha a BAK ellen sem tud nyerni a következő fordulóban hazai pályán, könnyen nagy bajba kerülhet.

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, RÁJÁTSZÁS 5. FORDULÓ
FELSŐHÁZ

Magyar Futsal Akadémia – REAC 7 -1 (Módly D., Simon 2, Módly M. 3, Szabó, ill. Sztojanovits)
UTE – ELTE-BEAC 6–3
(Huszty, Medveczki, Czerman 3, Kocsi, ill. Tóth, Szini, Horváth)

Pénteken játszották: Haladás II – Tihany 3–3 (Kiss, Volner, Dobos, ill. Körösi 2, Tar)

ALSÓHÁZ

Dunaújváros – Kisép Szigetszentmiklós 5–5 (Csányi 2, Godslove 2, Kovács, ill. Závodszky, Nagy 2, Csányi (öngól), Csapó)
Nagykanizsa – PTE PEAC-B Build&Trade 1–5
(Szalai, ill. Tóth, Füzes, Takács (öngól), Szaniszló, Millei (öngól))

Pénteken játszották: BAK – Sárvár 3–3 (Urbán, Besenyei 2, ill. Manganelli 2, Nagy)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink