Vigyázz! Kész! Rajt! Elindult a Román szezon
2008.09.07 | 00:00
Vigyázz! Kész! Rajt!  Elindult a Román szezon

„Minden kezdet nehéz!" - tartja a mondás. Nem volt ez másként a Székelyudvarhely Sportklub esetében sem. Elsõ bajnoki mérkõzésüket egy nappal elõrehozták, hogy több idejük legyen a Bajnokok Ligájára felkészülni, tehát vasárnap helyett, szombat este indult a pontvadászat. Az idei szezon kissé átszervezõdött, keleti és nyugati szekcióra és innen a két-két legjobb 4 csapat jut tovább, ahol majd egymással küzdenek meg.

Sepsiszentgyörgyi Spicom- Székelyudvarhely SK 2-4 (1-2)

A Sportklub idegenben, Sepsiszentgyörgyön kezdte a bajnoki rajtot. Ott ahol az újonc szintén magyar edzõvel, az õs szegedi Bódi Attilával kezdte az elsõ évadját az elsõ osztályban.Több, sérülésébõl felépült vagy még felépülésben lévõ játékos (mint pl. Lódi, Tóth, Balázs, Madarász, Szõcs) is vállalta a játékot az SK-ban. A sportcsarnok csaknem megtelt - javarészt hazai szurkolókkal - akik a törzsszurkoló Székely Medvék hangját szinte teljesen elnyomták. Talán épp a helyi szurkolóknak volt köszönhetõ, hogy az elsõ gólt a hazaiak szerezték meg, Mánya személyében. 1-0 A 11. percben a szentgyörgyiek kapusuknak, Klein Lászlónak köszönhették - aki az idei szezonban igazolt át a dévai CIP-bõl -, hogy nem kaptak gólt. A 12. percben érkezett az egyenlítés, amikor Lódi Tamás szinte észrevétlenül passzolta a hálóba a játékszert. 1-1 Az egész mérkõzés alatt csak úgy „röpködtek" a sárga lapok. 

A legmeghökkentõbb talán az volt, amit Jorge, az újonnan szerzõdtetett SK játékos kapott, ugyanis magán felejtette karkötõjét. Az elsõ félidõ vége elõtt pár perccel, az SK megszerezte a vezetését, Nicusan egy szép szabadrúgás kombinációt kihasználva szerezte gólt.
1-2

A kezdõ sor állt fel a második játékrészben is - Mihály, Nicusan, Szõcs és Igor, de Péter Róbert kapust immáron váltotta Balázs Zoli. Már a 22. percben sikerült újabb találatot elérni az SK-nak, Mihály Zoli Klein lába között talált be. 1-3 A 25. percben egy ajtó-ablak helyzet maradt ki, amikor Madarásznak csak be kellett volna pöckölnie a kapu elõtt a labdát, de rosszul ért bele és az ellenfél mentett a gólvonalról. A szurkolók ezúttal nem voltak dühösek a kimaradt helyzet miatt, mert már láthatóan játszott a csapat és élvezték játékot. A hazai szurkolók kedve apadt, majd a 35. percben, amikor 2-3-ra felzárkóztak, újra éledtek és szinte szétszedték a házat hangjukkal. A 40.percben járt a játékidõ és már jó páran elindultak kifelé, amikor Gyurcsányi Zsolt - a kapussal szembeni pontos találatával - még megörvendeztette a szurkolókat, akik 100 km-t megtettek a csapatért. 2-4.

„Pont olyan nehéz mérkõzés volt, mint amire számítottunk, talán még nehezebb is!" - mondta Kozma Mihály a mérkõzés végén. „Egy szervezetten játszó, jól védekezõ csapatot gyõztünk le. Biztos vagyok abban, hogy ott lesznek a rájátszásban. Nekünk akkor ment jól a játék, amikor hideg fejjel játszottunk." - utalva itt a második félidõre,
amikor már több labdát tudott megtartani a klub. „Gratulálok a fiúknak, egy értékes gyõzelemmel szereztük meg a 3 pontot."
Bódi Attila edzõ, Magyarországról érkezett a sepsiszentgyörgyiekhez, így nyilatkozott:
„Borzasztóan büszke vagyok a csapatomra. A maximumot hozták ki magukból. Ha ilyen kemény küzdelemre tudtuk kényszeríteni õket, akkor ez erõt és hitet kell, hogy adjon a csapatomnak, és amikor majd nem a Bajnok ellen játszunk, akkor gyõztesként tudjunk levonulni a
pályáról. Az SK nemzetközi szinten játszik, biztos vagyok benne, hogy a BL-ben is helyt fog állni."


Beharangozó az Udarhelyi Híradóból a mérkõzés elõtt:

Hetedszer indul útjára a labda

Azt mondják, a házasságban a hetedik év a kritikus, de hogy ez a mondás érvényes-e az udvarhelyi futsalra, arra csak a jövõ tudja megadni a választ. Egy biztos, holnap este Sepsiszentgyörgyön a Székelyudvarhely SK hetedik idényének vág neki.

A mérce magas: három bajnoki arannyal és két ezüsttel a háta mögött, bajnoki címvédõként száll harcba. Gólokban és gyõzelmekben gazdag idényt kívánunk a csapatnak!
Legyen teremlabdarúgás! És lõn. Na persze, nem épp így tör­tént a futsal megteremtése Szé­kelyudvarhelyen, mint a­hogyan dolga végeztével a he­te­dik napon sem pihent senki. Ma­radva eme bûvös számnál, íme a hetedik idény küszöbén áll az SK, amely mindennek ígér­kezik, csak könnyûnek nem. És itt most nem az egyre erõ­södõ ellenfelekre gondolok (a City"us mindent meg akar nyer­ni), hanem a megfelelõ a­nyagi támogatás hiányára. A gon­dokat remélhetõleg lehet majd útközben is orvosolni, egy­elõre még kérdéses, hogy mi­lyen sikerrel. Ami fon­tosabb, hogy ez mennyire hat ki a csapat hangulatára, telje­sít­ményére, eredmé­nyes­sé­gé­re? Marosvásárhelyen remélik, hogy nagyon, máris elégedetten dörzsölik is kezüket, remélve, hogy ennek a csoport másik nagy favoritja, a City"us látja hasznát. Én azonban nem innék elõre a medve bõrére, a sebzett vadnál nincs veszélyesebb préda. És egyébként is, a vezetõedzõ hiánya miatt nekik is megvan a saját bajuk. Térjünk azonban vissza az SK hetedik idényéhez. Vajon miért pont hét napból áll egy hét? És miért hét szín alkotja a szivárványt? És miért vannak heten a gonoszok? Véletlen-e, hogy hét feje van a sárkánynak, és hetedhét országot bejárva lehet csak legyõzni? Sokan azért tekintenek féle­lem­mel a hetes számra, mert szerintük minden nehézség, gond és baj hétévenként je­lent­kezik erõteljesebben. Mi ne tegyük. Bízzunk egy jó rajtban, hisz mentálisan erõsnek kell lenniük a fiúknak, mert már a küszöbön toporog a jö­võ heti óriási megmérettetés, a futsalbajnokok tornája.

Kozma Mihály: „Egy jó rajtra van szükségünk"
Kozma Mihály: Minden rendben van. Most már nemcsak jó erõben vagyunk, hanem jó formában is, nagyon várjuk az elsõ mérkõzést. Várhatóan bunkerbõl próbálnak ránk kontrázni, egyébként az egész bajnokságra ez lesz a jellemzõ, s emiatt nem lesz könnyû dolgunk. Meg kell oldanunk ezt a feladatot, s meg is fogjuk. Szükségünk van arra, hogy jó rajtot vegyünk.

UH: Az újonc Sepsiszentgyörgy Sze­gedrõl hozott edzõt, akit személyesen ismersz, illetve akinek stílusát is jól is­mered. Lehet ebbõl elõnyt kovácsolni?
K.M.: Valóban jól ismerem Bódi Attilát, de igazából védekezésre tanítja elsõként a játékosait, tehát olyan nagy meglepetést nem tud okozni, váratlan húzásokra nem számítok, amellett, hogy szívósan fognak védekezni, amint azt a Szent István Kupán is láthattuk.

UH: Az elmúlt idõben gyakoribb téma volt a pénz, a csapat jövõje, mint maga a foci. Hogyan látod, kihat ez a fiúkra?
K.M.: Elõször is, amíg megkapjuk járandóságunkat, addig senkinek nincs oka pánikot kelteni. Azonban azt kell mondanom, hogy ez a médiafelhajtás nem használ a csapatnak, mert akkor mindenbõl azt a következtetést vonják le, hogy esetleg nem fog mûködni a klub. Gondokról nem tudok, rendesen megérkezett eddig minden, hogy miként csinálják, az nem rám tartozik. Örülnék, ha a város továbbra is büszke arra, hogy van egy bajnok és szuperkupa-gyõztes csapata. Sajnos ezt az utóbbi idõben nemigen éreztem. Kár, hogy a politika belemászik ebbe a történetbe. Nem jó a sportnak, nem jó senkinek ez a cécó, ami itt van.

Futsal 1. Liga, keleti csoport 1. forduló - szeptember 6-8.
Sepsiszentgyörgyi Spicom- Székelyudvarhely SK
Focºani-City"us
Brassó-Galac
Chiajna-Piatra Neamþ

Melo nélkül a City"us
Edzõ nélkül kezdi a bajnokságot a City"us. A vásárhelyi csapat szakvezetõje családi okok miatt kénytelen volt hazautazni Portugáliába, s nagy valószínûség szerint nem ülhet a kispadon az elsõ két bajnoki találkozón. A kialakult helyzet roppant kellemetlen a klub számára, hisz a keret felét Melo saját kapcsolatai révén „importálta" Portugáliából a nyáron, s talán személyes jelenléte igen fontos lett volna, amíg összeszokik és valódi csapatként kezd mûködni a gárda.

Szász Csaba

            


 

Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink