Vezetői szemmel a döntő
2008.05.28 | 00:00
Vezetői szemmel a döntő

A hétfõi bajnoki döntõn részt vettek a magyar futsal irányítói is, Esterházy Márton elnök, Ragaddics Ferenc alelnök és Király Gábor az MLSZ futsal bizottságának titkára. Mindhárman értékelték honlapunknak a látottakat.

Ragadics Ferenc:
Nagyon örültem annak, hogy a döntõ harmadik összecsapása is ilyen izgalmasra sikeredett. A Rubeola végig versenyben volt a gyõzelemért a mérkõzésen. Rengeteg helyzetet kihagytak, a Mezei-Vill jobban kihasználta lehetõségeit és ezért megérdemelten nyert. Azt meg kell jegyeznem, hogy meccs összképe alapján a Csömör is nyerhetett volna. A döntõ szempontjából azt mondhatom, hogy sajnálom, hogy nem lesz még egy-két ilyen remek hangulatú mérkõzés, mivel ez is a futsal népszerûsítését szolgálja. Minden elismerésem a berettyóújfalui közönségé, a játékosoké és a vezetõké, mert bemutatták, hogy hosszú évek kitrató munkája meghozza a gyümölcsét. Gratulálok nekik a bajnoki címért! Az utóbbi idõk legkiegyensúlyozottabb bajnoksága volt, hiszen végig kiélezett küzdelem folyt a csapatok között, hogy ki ér oda a rájátszást jelentõ helyek valamelyikére. Remélem, hogy jövõre tovább emelkedik a színvonal.

Esterházy Márton:
Jó iramú mérkõzés volt, mindkét csapat támadólag lépett fel. A csarnokban fergeteges hangulat uralkodott, ami sokat segített a hazai csapatnak. A Csömör gárdája sem szomorkodhat, hiszen nagyobb szerencsével akár máshogy is alakulhatott volna a meccs, azonban nem értékesítették a kínálkozó lehetõségeiket. Megérdemelten nyerte azt hiszem a Mezei-Vill a bajnokságot, hiszen veretlenül megnyerni egy bajnokságot, s a döntõben 3-0-ra nyerni önmagáért beszél.

Király Gábor:
A három bajnoki döntõ közül én csak az utolsó kettõt láttam, ezek közül a hétfõ esti volt a jobb. A Berettyóújfalu ezen az estén valóban remek játékot mutatott be. A Rubeola játékosain látszott, hogy csak „ad hoc" módon játszanak. Habár mindannyian kiváló képességû játékosok, ezen az estén úgy tûnt, hogy ez kevés lesz. A tudatosabb, a futsalt játszó csapat gyõzött és ez azt gondolom, hogy így is van rendjén. Amennyiben a sárga-feketék nem csak a képességeikbõl, tehetségükbõl akarnak megélni, hanem edzéseket is tartanának, úgy a bajnoki cím legnagyobb várományosai lennének. Így nem azok. Szitkó Róbert csapata nagyon sokat futott, pontosak és gyorsak voltak, bár a befejezéseknél sokszor akadt gondjuk a kiválóan védõ Balázs Leventével. Az új bajnok egész évben folyamatosan fejlõdött, szépen a hazai futsal meghatározó játékosa lett Trencsényi János és Nagy István. Melléjük felnõtt Nagy Tamás és Pallai Gábor is. Mégis a legkiválóbb teljesítményt Angyalos Andrástól láttam. Válogatott formában játszott hétfõn este. Toronymagasan a mezõny legjobbja volt. Úgy gondolom, ha tovább fejlõdik ugyanolyan sztár futsalos lehet egy év múlva, mint Lódi Tamás vagy Gyurcsányi Zsolt. Azt látom, hogy jelenleg Õ a magyar futsal legnagyobb tehetsége! Végezetül gratulálok a második helyezett Rubeola játékosainak, mert a tõlük megszokott mindent elsöprõ akarattal játszották le ezt a meccset is, nem feladva azt az utolsó elõtti percig. Mezei József elõtt pedig mélyen megemelem a kalapomat, amit Õ négy év alatt véghez vitt, mindenféle igazi sztárok és kikiáltott sztárocskák összeigazolgatása nélkül, kizárólag csak a munkára alapozva, az a magyar futsalban egyedülálló! A legtöbbet tette: példát mutatott ezzel.

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink