Veszprém: irány a négyes döntő
2014.01.29 | 00:00
Veszprém:  irány a négyes döntő

 

Idegenbeli háromgólos vereségét követõen hazai pályán 6-0-ra nyert a Csömör ellen az 1. FCV, amely így bejutott a Magyar Kupa négyes döntõjébe.

Nehéznek tûnõ feladat várt a veszprémi futsalcsapatra, amely háromgólos hátrányból várta a Csömör elleni Magyar Kupa negyeddöntõ visszavágót. Madarász János ráadásul több meghatározó játékosát is kénytelen volt nélkülözni: Tatai eltiltását töltötte, Szabadfi munkahelyi elfoglaltsága miatt hiányzott, Reveland pihenõt kapott, Vas és Hazuga pedig sérülés miatt maradt ki.

Óvatos „tapogatózással" indult a találkozó, így a meccs elején egyik oldalon sem alakult ki nagyobb gólhelyzet. A veszprémiek aztán az elsõ adódó lehetõségüket gólra váltották: Finta az 5. percben higgadtan értékesítette a megítélt hatméterest. Nem sokkal késõbb váratlan megoldásra szánta el magát Boromisza Dániel, bõ tíz méterrõl eleresztett lövése után pedig a bal alsó sarokban kötött ki a játékszer.

A folytatásban állandósult az FCV fölénye, azonban Horváth kapus kiválóan állta a saratt. Egy perccel a szünet elõtt aztán Bényi megtörte a jeget, egalizálva a párharc állását (3-0).

Elõdöntõs a futsalcsapat! (archív fotók) 

A szünet után is remekelt a Madarász-csapat, Boromisza Dániel jó lövésének köszönhetõen a 23. minutumban már a mieink álltak a továbbjutásra. Fél óra elteltével Bényi tízméteresbõl növelhette volna tovább az elõnyt, de a próbálkozása kimaradt. Igaz, a csapatkapitány azonnal javította hibáját, s egy kiváló labdaszerzés után kihagyhatatlan helyzetbe hozta Martont.

A hátralévõ idõben - a kapus lehozatalát követõen - öt a négy ellen támadtak a Pest megyeiek, azonban így sem tudták bevenni a több bravúrt is bemutató Schmidmajer kapuját. Két perccel a lefújás elõtt Boromisza Dániel is kihagyott egy tízest, Marton azonban - Jenei kiállítását követõen - emberelõnyben a hálóba lõtt egy szépen kidolgozott akció végén (6-0).

Az 1. FCV a játék minden elemében felülmúlta riválisát, s teljesen megérdemelten jutott a sorozat négyes döntõjébe. Fennállásának harmadik évében immáron másodszor!

Futsal Magyar Kupa, negyeddöntõ, 2. mérkõzés:
1. Futsal Club Veszprém-Rubeola FC Csömör 6-0 (3-0)
Március 15. utcai sportcsarnok, 200 nézõ. Vezette: Ábrahám (Czinder, Juhász).
Veszprém: Schmidmajer - Finta, Bormisza G., Mudra, Gulyás. Csere: Bényi, Tar, Marton, Boromisza D, Weisz. Vezetõedzõ: Madarász János.
Csömör: Horváth G. - Kurucz, Nagy R., Jenei, Póta. Csere: Dénes, Zoufal, Vadászi, Simon, Horváth B., Tvaruska, Tõsér. Vezetõedzõ: Balogh István.
Gólszerzõk: Finta (5.), Boromisza D. (7., 23.), Bényi (20.), Marton (31., 40.).
Poros lap: Jenei (39.).
Továbbjutott: a Veszprém 6-3-as összesítéssel.

Edzõi nyilatkozatok

Madarász János: - Gratulálok a csapatomnak, amely alapembereit nélkülözve is kapott gól nélkül hozta le a találkozót. A fiúk szinte mindent betartottak, amit kértem. Úgy érzem, teljesen megérdemelt a gyõzelmünk. Ellenfelünk dekoncentráltan játszott, de ez semmit sem von le az érdemeinkbõl.

Balogh István: - Az elsõ félidei hozzáállásunk, teljesítményünk értékelhetetlen. A második játékrészben valamivel jobban játszottunk, öt a négy ellen adódtak is lehetõségeink, de sajnos ezeket nem tudtuk értékesíteni. A látottak alapján nem érdemeltünk továbbjutást.

Forrás: Vehír.hu

 

 

 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink