Vereséggel rajtolt a női futsalválogatott Lvivben
2020.01.13 | 05:36
Vereséggel rajtolt a női futsalválogatott Lvivben Női futsalválogatottunknak nem sikerült bravúrt elérnie az ukrajnai felkészülési torna nyitómérkőzésén. A házigazdák a szünet előtt vezetést szereztek, a második játékrészben pedig gyorsan betaláltak, ami megfogta csapatunkat. A vége 5-1-es hazai siker lett.

dsc_8998

Kőkemény ellenféllel, a tavaly Európa-bajnoki döntős ukrán csapat ellen indította az évet a magyar női futsalválogatott – a Dombó János vezette együttes a Lviv Freedom Cupon szerepel a napokban. Játékosaink nem először néztek szembe keleti szomszédainkkal, másfél évvel ezelőtt bravúrt jelentő 4–4-es döntetlent játszottunk ellenük az Eb-selejtező elitkörben és végül csak a rosszabb gólkülönbségünk miatt szerepeltek ők és nem mi a kontinensdöntőn.
dsc_9119
A házigazdák a tőlük várható agresszív játékkal kezdték a mérkőzést, de a mieinket sem kellett félteni, az első percekben egyenlő felek küzdelmét hozta a találkozó. Támadásokat vezettünk, hátul pedig az Olaszországban légióskodó Nagy Tünde biztosította kapunkat. Nyolc perccel az első félidő vége előtt nagy mentéssel őrizte meg a döntetlen állást kapusunk, akinek nem ez volt az egyetlen jó megmozdulása a mérkőzésen. A támadásoknál viszont pontatlanságok csúsztak a játékunkba és a félidő végéhez közeledve az ukránok kerültek fölénybe. Négy perc volt hátra, amikor kisbüntetőt lőhettek a hazaiak, ám Nagy Tünde védett! Másfél perccel a lefújás előtt ismét kisbüntetőt kapott a hazai csapat, ez a lövés nem talált kaput.

dsc_9092

Húsz másodpercen múlott, de nem tartottunk ki a szünetig, egy ukrán támadás végén a labda a bal felsőben kötött ki. A második félidőben hamar növelte előnyét a vendéglátó együttes, ráadásul rövid idő alatt kétszer is bevette a kapunkat. A 3–0-s hátrány a mieinket egy kissé megfogta, ellenfelünk viszont nagy önbizalommal folytatta a játékot.

dsc_9066

A félidő felénél Kota Gabriella a szélről bombázott a kapu jobb sarkába, de nem örülhettünk sokáig a gólnak, a következő akcióból már az ukránok voltak eredményesek. Ezután Krascsenics Csilla kísérlete kifelé pattant a kapufáról, majd Kota Gabriella egy szabálytalanságot követően piros lapot kapott és nem folytathatta a játékot. Csapatunk ennek ellenére hősiesen állta a sarat, őrizte az állást.

dsc_9092

Sokáig nem is tudtak újabb gólt lőni nekünk az ukránok, de három perccel a vége előtt, egy védést követően a gólvonalról vágták a labdát a kapuba – ezzel beállítva az 5–1-es végeredményt. Ukrajna – Magyarország 5-1 (1-0) Freedom Cup, Lviv Magyarország: Nagy Tünde – Csepregi Gabriella, Kota Gabriella, Üveges Katalin, Szalkai Kitti Csere: Hargass Annamária, Krascsenics Csilla, Varga Adél, Beke Adrienn, Tóth Nóra, André Antónia, Ganczer Hajnalka, Horváth Viktória, Urbán Anett Edző: Dombó János Góllövők: Sulha 20’, Dudarcsuk 22, Gricsenko 24’, 30’, Eromenko 37’ illetve Kota 30’ Piros lap: Kota Gabriella 33’ Dombó János BDombó János: – Sajnos alulmúltuk magunkat, sokkal jobb játékra számítottam a csapatomtól. Az első félidő végén saját hibánkból kaptunk gólt, majd a második játékrész első percei döntőnek bizonyultak, ekkor az ukránok a klasszisukat igazolva megtörtek bennünket. Szereztünk egy becsületgólt, de ma a keret majdnem fele nem a tudásának megfelelően játszott. Kishitűek voltunk, nagyok sok hibát követtünk el. Ez persze nem von le semmit az ukrán csapat érdemeiből, akiknek gratulálunk, bebizonyították, hogy a világ elitjéhez tartoznak. Tanulunk belőle és holnap egy teljesen más szellemiségű magyar válogatott fog kifutni a pályára. Bízom benne, hogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt sikerül rendbe tenni a fejeket és az izmokat. Nagyon szerencsétlen napunk volt, elvesztettük a két centerünket: egyikük megsérült és valószínűleg nem is fog többet játszani a tornán; másikukat kiállították. Ezt is meg kell tanulniuk a játékosoknak, hogy az ilyen kiélezett helyzeteket hogyan kell kezelni. Ilyen szempontból nagyon jó volt ez a rendkívül nagy iramú találkozó, hogy mire a tétmérkőzések következnek, tudják a lányok, hogy játékban és viselkedésben mit engedhetnek meg maguknak és mit nem. A csapat hétfőn, magyar idő szerint 13.45-kor a finn csapattal mérkőzik meg.


Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink