Vereségével távolodik az Aramis a negyedik helytől
2023.05.16 | 14:32
Vereségével távolodik az Aramis a negyedik helytől

Fontos mérkőzést rendeztek Budaörsön, ahol a hazaiak a forduló előtt a negyedik helyen álltak. A kezdés előtt már tisztában voltak vele a vendéglátók, hogy a Veszprém megszerezte első győzelmét a rájátszásban, így csak egy bravúrgyőzelemmel tudták volna megőrizni jelenlegi pozíciójukat. A Hali számára tétnélküli volt a meccs, ami meg is látszódott a keretükön, jópár meghatározó játékos el sem utazott a csapattal, így a fiataloké volt a főszerep.

A találkozó remekül indult az Aramis számára, hiszen bő egy perc után Bognár egy jogos büntetőből megszerezte a vezetést, miközben a Hali már négyet szabálytalankodott ez idő alatt. A folytatásban is a budaörsiek domináltak és a játékrész derekára sikerült megduplázni az előnyt Lévai révén. Juanra mester ezek után pályára küldte Luiggit is, akinek a játékára nem nagyon volt ellenszere a hazaiaknak. Fölénybe is került a címvédő és előbb egy szép támadást követően Kiss Patrik szépített, majd Fehér Dániel egy perccel később egy gyönyörű kapásgóllal egyenlített. A hajrá is a vendégeké volt, de a budaörsiek mehettek előnnyel szünetre, mert Horváth Szabolcs egy szép egyéni alakítást követően a jobb felsőbe tekert.

A második játékrészt a szombathelyiek kezdték jobban és fél perc elteltével ledolgozták a hátrányukat. Az Aramis próbálkozott újra előnybe kerülni, de nem nagyon jutott el helyzetig, keveset volt náluk a labda. A 25. percben aztán tovább nőttek a hazai gondok, mert Hajmási lőtt éles szögből az Aramis kapujába. A Haladás a vezetés megszerzése után remekül tartotta a labdát, és többször is növelhette volna az előnyét, de nem tudtak betalálni. Az Aramis már a félidő közepén megpróbálta a vészkapus játékot, de így sem tudott egyenlíteni. Pár perccel a vége előtt egy labdaeladás után a vendégek eldöntötték a meccset. Fehér ívelt az üres kapuba, ahonnan már nem volt visszaút.

Az Aramis ezzel a vereséggel visszacsúszott az ötödik helyre és már nem a saját kezükben van a sorsuk. Nem elég, hogy nyerniük kéne Debrecenben, a Veszprémnek ki kellene kapnia otthon a vélhetően tartalékosan érkező Mezei-Villtől.

ARAMIS SE - HALADÁS VSE 3-5 (3-2)
Budaörs, 250 néző
Játékvezetők: Muhari, Juhász, Tóth-Tolnay

Aramis: Gémesi - Horváth, Moga, Szűcs, Bognár
Cserék: Soós - Gáspár, Kövesdi, Vattamány, Matolcsi, Bélavári, Lux, Machalek, Lévai
Vezetőedző: Moga Lorant

Haladás: Gyimesi - Knizs, Kiss, Vatamaniuc, Fehér
Cserék: Homlok - Szalmás, Luiggi, Nagy, Hajmási, Körmendy, Rutai
Vezetőedző: Juanra Calvo

Sárga lap: Moga illetve Szalmás, Hajmási, Rutai

Gólszerzők: Bognár, Lévai, Horváth illetve Fehér D. (2), Kiss, Knizs, Hajmási

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink