Vélemények a VB sorsolásról
2008.07.12 | 00:00
Vélemények a VB sorsolásról

Egy dolog biztos a csütörtöki világbajnoki sorsolás után: a spanyoloknak nagyon nehéz lesz megvédeni a címüket. Brazília viszont nem kapott olyan erõs rivlisokat, a kieséses szakasz könnyebben elérhetõ számukra, habár nem szabad alulértékelni az ellenfeleket.

A csoport:
Brazília
Oroszország
Japán
Kuba
Salamon-szigetek

Az nem kérdés, hogy a házigazda Brazília a csoport kiemelkedõ favoritja. Átfutva a tornán elért rekordjaikat, a jelenlegi formájukat és a hazai pálya elõnyét nézve nehéz elképzelni, hogy más végezhet az élen. Az oroszok elég erõsek ahhoz, hogy szintén továbblépjenek, fõleg ha megemlítjük, hogy a legutóbbi Európa-bajnokság bronzérmesérõl beszélünk. Habár az utóbbi idõszakban nagyot fejlõdõ Japán és Kuba megnehezítheti a dolgukat. A Salamon-szigetek nem sok elvárással érkezik, talán csak titkon reménykednek abban, hogy akár egyetlen pontot is szereznek.

"Az oroszok az egyetlen csapat a csoportban, amely ellen nehéz meccset játszhatunk. A szakmai stábunk is azon a véleményen van, hogy a jelenkor egyik legjobb válogatottjával mérkõzünk majd. Könnyebb lesz a dolgunk Japán és Kuba ellen is, akik sokat fejlõdtek az utóbbi években." - mondta Reinaldo Simoes, a brazil válogatott technikai vezetõje.

"A brazilok és az oroszok kiváló csapattal rendelkeznek, ám a csoport többi tagja ellen van keresnivalónk" - elemezte a lehetõségeket Tsutomu Murayama a Japán szövetség részérõl

B-csoport:
Olaszország
Portugália
Thaiföld
Paraguay
USA

A spanyolokat leszámítva az olasz válogatott érte el a legjob eredményeket európai részrõl a világbajnokságokon 2003 óta, s ez a sorozat most is folytatódhat. A többi résztvevõ közül a roppant erõs Portugália emelkedik ki, s õk végezhetnek a megfiatalított paraguayi csapat elõtt. Azért a 2004-es vb-n tapasztalatokat szerzett Thaiföl és az Egyesült Államok is abban reménykedik, hogy most azért jobban sikerül nekik a világméretû seregszemle.

Orlado Duarte, a portugálok szövetségi kapitánya: "Olaszország igazi nagyhatalom a futsalban, s azt hiszem velük együtt továbbmegyünk. A thai és az amerikai mérkõzéseken nagy fizikai csatára és nehéz összecsapásokra számítok."

C-csoport:
Argentína
Ukrajna
Kína
Guatemala
Egyiptom

A legutóbbi világbajnokságon negyedik helyen végzett az argentín válogatott, s most minden esélyük megvan az õsi riváis otthonában ezen javítani is akár. Igazi nagy esélyes nincs a második helyre. Guatemala egy regionális bajnoki címmel büszkélkedhet, ellenben Egyiptom és Kína is lemaradt a kontinensbajnoki aranyról. Végül, de nem utolsósorban Ukrajna, akik játszhatnak akár parádésan is, de csalódást keltõen is.

"Nagyon örülünk, hogy jó csapatok ellen próbálhatjuk ki magunkat, akármi is lesz a vége. Argentína ereje és Egyiptom tapasztalata ellenére azt hiszem van esélyünk. 2000 óta együtt dolgozunk, és ennek az eredménye a CONCACAF térség bajnoki címe. Akkor lennénk igazán elégedettek, ha tovább tudnánk jutni." Eduardo Estrada, Guatemala szövetségi kapitánya.

D-csoport:
Spanyolország
Csehország
Irán
Uruguay
Líbia

Annak ellenére, hogy a torna legerõsebb csoportja ez, a címvédõ Spanyolország azért nagy tekintéllyel rendelkezik, õk az elsõ számú favoritok. Óvatosnak kell azonban lenniük, hiszen mindenki pályázik a továbbjutásra. Irán, Ázsia egyeduralkodója, aki bárki ellen képes
gyõzni. Uruguay kiegyensúlyozott csapat, amit a legutóbbi Copa Amerikán is bizonyított, s az ezüstérmet szerezték meg Brazília mögött. A csehek, mint mindig, most is a nagy kiugrást várják, s ugyanez mondható el az Afrika-bajnok Líbiáról is.

José Venanciano, spanyol kapitány: "Az elsõ célunk a továbbjutás. Azt hiszem ezzel nem lesz gondunk, habár tudjuk, hogy nem lesz könnyû meccsünk. Uruguay és Irán is nagy név a szakmában, míg a csehek is veszélyesek. Nehéz lesz gyõzni akármelyikük ellen."

Készült a FIFA.com cikke alapján

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink